Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Alıntı
Artık dünya piyasasında kulüpler önümüzdeki sezonun planlamasına oynadıkları sezonunun devre arasından itibaren yürürlüğe koymaya başladılar. Ben buna en güzel örnek olarak Bayern Münih'i vermek istiyorum. Devre arasından itibaren önümüzdeki sezonun hocasının kim olacağına karar verdiler. Daha sonra ise kulüpde kalacak vede gidecek futbolculara karar verdiler. Herşey çok güzel bir planlama vede örnek birer profesyonellikle gerçekleşiyor.
Bizde ise futbolcu seçiminde ise genellikle hocanın isteği doğrultusunda kendisinin almak istediği futbolcular alınıyor. Tabi ki de hoca kendi istediği futbolcuları alacakdır. Lakin ne kulüp bazında nede gelen antrenörlerimiz bazında bu konu da ciddi bir planlama içerisine giremiyoruz. Kulübümüz ekonomik anlamda Türkiye'nin en planlı kulubüdür. Lakin gerek transfer konusunda gerekse oyuncu araştırma konusunda kesinlikle ama kesinlikle ciddi bir şekilde planlama konusu söz konusu değil. Bunun sancılarını da hemen hemen her dönem yaşadığımız transfer hatlarımızı görerek geçiriyoruz.
Umarım Roberto Carlos ve ekibi ile bu anlamda ciddi bir planlamaya gideriz. Yoksa her dönem çok ciddi sıkıntılar yaşarız...
|
Kiyaslamayi her ülke insani ile yapin ama Alman´larla bu isi kiyaslama yönüne gitmeyin.Almanlar ne Ingilize nede Fransiz´a benzer.Almanlar´in kendilerine ait olmazsa olmazlari vardir.
Plan ve disiplin onlar icin ön plandadir.34 yildir Almanya´da yasiyorum bu ülkede bir dakika elektirik kesildigine sahit olmadim.Yagmur yagar saatlerce yollarda su birikintisi olmaz.Adamlar bir isi yaparken gelecek 50-60 yilin hesabini yaparak bir ise kalkisiyorlar.
Transfer zamanindada takima gercekten katki sagliyacak adamlari takima katarlar.Mesela Grosicki sitilinde bir oyuncu Alman 2. ligde forma sansi bulamaz.Neden? Cünki Grosicki´nin perfonmansi 90 dakika oynamaya yeterli degil.Böyle bir oyuncuya para vermek demek Alman icin dünyanin sonu demektir.Böyle oyunculara genellikle yaklasmazlar.
Aslinda bu konuda daha cok örnek verilebilinirde suan icin gerek duymuyorum.
Almanlar yas tahtaya basmazlar.Transfer zamaninda oyuncuya ait saha ici ve disi hareketlerini belli bir süre kontrol ederler sonra transferi gerceklestirirler.Aslinda Sivasspor yönetimi sezon bitmeden gündemindeki gerek yabanci gerekse yerli futbolcularla bir ön görüsme yapmali.
Bu yapilmadigindan sonradan istenilmeyen fiyatler ortaya cikabiliyor.Bazende transferler cikmaza giriyor is sürümcemede kaliyor,son dakika transferleriyle sezona baslaniyor ,oyuncu hazirlik kampina yetismiyor bürsürü problem cikiyor.Sonradanda futbolcu kötü perfonmans gösterdiginde hazirlik kampina katilmadigindan ötürü bu kötü perfonmansi sergiliyor deniyor.
Iste bunlar hos olmayan ve seyircinin anlam veremedigi olaylar.Bunda kim suclu tabiki yönetim.Futbolcuyu kampa yetistirmek yönetimin görevidir.