Cevap: Maçı Değerlendirelim
Biz Kupada Gaziantebe yenildik, Tuzlaya yenildik. Başımızda da Roberto Carlos hoca vardı. Ligde bile ürkütünce sayabileceğimiz bir çok takıma altın tepside sunumlar yaptık.
Şimdi bu verileri ve şablonu önümüze koyduğumuzda ortaya çıkan tablodan çok basit mantıkla şunlar çıkıyor. Geçen sene iyi maçlar ve sonuçlar çıkaran
Roberto Carlos
C. D. Lopez
hocamız vardı. Bu senenin ilk devresinin sonuna kadar ise Sadece Roberto Carlos ve adını unuttuğum bir antrenör vardı. İki aynı hoca iki ayrı görüntü çizdi. İnsanlığını cana yakınlığını çok severim. Ama Sivasspor kantarı benim için çok ağır basıyor. Düşünün yıllardır bu takıma kimler geldi kimler geçti. Ama Roberto Carlos gibi bir marka değeri gelmedi. Çok sevdik kendisini, hemde kendimizden bile hissedenler oldu. Normaldir bu bizim doğamızda var. Anadolu insanıyız biz... Lakin yukarda da dediğim gibi Sivasspor kantarı çok farklı... Olmadı maalesef. Bu karar bence 3-4 maç öncesinden alınmalıydı. Fakat hoca seçimi hakkında bir şey diyemem. Erken ahkam kesmek hem yeni hocaya adaletsizlik olur hemde etik değil, yakışmaz bize. Ahkam kesmek derken eleştiriden bahsediyorum. eleştiri her zaman olacak. Buna tahammül etmek ve eleştirirken dikkatli olmak tek düsturumuz olması gerekir. Küfürle veya bela ile eleştiri olmaz. Hocamızı zamanı gelecek eleştireceğiz. Ama sadece doğruyu bulmak için. Bu taraftarın hakkıdır.
Şimdi onca mağlubiyet almış bir takımın 2-3 gün içinde ilk yarıdan maçı kopartıp ikinci yarıda dan dun oynayıp rahat bir şekilde galip gelmesi takım içinde nelerin değiştirdiğini gösteriyor. Olay gayet basit. Hocayı oyuncular sabote etti... Bunun başka bir açıklaması yok. Bu oyuncular daha 3-4 gün önce kendi sahasında yenildi.. Gerçi futbol vardı ama benim için önemli olan 3 puanın gitmesi. Onun için yukarıda da bahsettiğim gibi bu kararın yönetimsel olarak daha erkene çekilmesi gerekiyordu. Hiç değilse puantaj olarak riskli bölgenin üzerinde olurduk. Oyuncular aynı saha aynı direkler aynı, ama hoca farklı. Bunu yılların tecrübesi Sayın Mecnun Başkanın görmesi gerekiyordu. Buda onların eksiği diyelim. Artık olan oldu. Bundan sonra bize puan veya puanlar lazım. Şu keşmekeşlikten kurtulmamız için çok acil hemde....
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|