Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Alt 20.10.2005, 14:51   #21
gamze58
Acemi Yiğido

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 gamze58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

resim gamze58'in isteği üzerine silinmiştir............

BU BİR KENDİNİ KORUMA SANATIDIR ARKADAŞLAR
gamze58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 20.10.2005, 15:49   #22
gamze58
Acemi Yiğido

Unglücklich

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Alıntı
gamze hanım başarılarınız devamını dileriz, hiçbir dövüş adına spor denmez bence , sitemizin ilkesi spor sevgi barış kardeşliktir, bence boks ve benzeri bedensel olarak karşı karşıya gelinen her şeyin adına spor denmesine ve buna çoçukların ve kız cocuklarının özellikle özendirilmesine karşıyım, bunca şair ruhun altında bu dövüş sanatı sevgisini anlamıyorum, ama yinede geleneksel bir sporumuzmuş madem ki çabalarınıza teşekkür ederiz, tercihlerinizi saygıyla karşılarım, başarılar

önyargılı davranmak size yakısmıyor.Önemli olan sporun dalalrıyla ilgilenmek ve bu spor bir korunma sanatı insan dövmek için kullanımıyor.hırsıza,kapkaççıy a vede seni dövmek isteyen kötü düşünceli insanlara kullanılıyor bir türkün bilmesi gerek bir spor dalı çok üzdünüz bunlaı yazarak beni.
ben sevgi dağıtırım bilenler bilirler.genede bilgi vermek istedim belki insanlar futboldan başka bi rspor isterlerse bir türk olarak bunu yaparlar dedim elin judosuna hefes etmezler demek istedim.
valla kusura bakma hepsini okuyamadım
Alt 20.10.2005, 15:50   #23
agca58
Tecrübeli Yiğido

agca58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 3 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 agca58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart valla kusura bakma hepsini okuyamadım

okadar uzunki okumak imkansız..kitap olsa okunur ama malüm bilgisayardan yazı okumak zor olduğu için okuyamadım.
Alt 20.10.2005, 15:57   #24
Yigido58_NL
Tecrübeli Yiğido

Yigido58_NL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

32 Mesajına 50 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 785 Yigido58_NL FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Daumen hoch

VALLA COK UZUN,NE YALAN SOYLEYIM OKUMADIM,NEFRET EDERIM UZUN SURELI OKUMAKTAN.AMA ANLAMLI,BILGILENDIRICI BIR YAZI OLDUGUNDAN EMINIM,GAMZE HANIMA VE BILGILERINE GUVENIYORUM.
SPOR SPORDUR
Yigido58_NL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 20.10.2005, 16:02   #25
gamze58
Acemi Yiğido

Daumen hoch

sağolun arkadaşlar.Sporun her dalı heled eTürklere aitse güzeldir.Düşünün bir Türk bize ait bir savas sanatı geliştirmiş ve biz bununla gurur duymalıyız vaktiniz olurssa azar azar okuyun sevinirimm.
özür dilerim
Alt 20.10.2005, 16:27   #26
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 946 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI
Standart özür dilerim

Alıntı:
gamze58 Nickli Üyeden Alıntı
önyargılı davranmak size yakısmıyor.Önemli olan sporun dalalrıyla ilgilenmek ve bu spor bir korunma sanatı insan dövmek için kullanımıyor.hırsıza,kapkaççıy a vede seni dövmek isteyen kötü düşünceli insanlara kullanılıyor bir türkün bilmesi gerek bir spor dalı çok üzdünüz bunlaı yazarak beni.
ben sevgi dağıtırım bilenler bilirler.genede bilgi vermek istedim belki insanlar futboldan başka bi rspor isterlerse bir türk olarak bunu yaparlar dedim elin judosuna hefes etmezler demek istedim.

elbette spor spordur , en kötüsünden insanların kötü alışkanlıklar edinip, sağda solda pinekleyip sigara içip, kahve köşelerinde kağıt oynayıp zaman geçirmelerinden daha iyidir, ben sporu kitlelerin bizzat fiili olarak yapmasından yanayım yoksa pasif izleyicileri olmasından hiç hoşlanmam desteklenmsi gerekir, her türlü uğraş ve çabaya saygı duyarım, her ilçeye semte mümkünse mahalleye, yüzme havuzu kim istemez, açık kapalı spor salonları kim istemez, yürüyüş alanları, bisiklet yolları kim istemez, elbette bunları böyle bir toplumda isteyip talep etmek hayalcilik oluyor, ama gel görki kızılderili lafı insanlık bir gün gelecek paranın yenmeyeceğini analayacak ama iş işten geçmiş olacak. bugün toplumsal hedeflerimiz ve şehircilik anlayışımızda malasef sporun yeri yok toplumsal hayatımızda, düz bir yürüyüş yapacak bırakın salonu, parkı hatta kaldırımlarımız dahi yok, açmayın yaralar derin beni konuşturmayın lütfen daha fazla, spor mu spor tv den izlenen şeyin kime faydası var zihinsel bedensel olarak allah aşkına, çabalarınızda başarılar diliyorum
sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize atan kahramanlar olarak görüyorum sizleri artık merak etmeyin
Alt 21.10.2005, 07:47   #27
gamze58
Acemi Yiğido

Rotes Gesicht

PAYLASIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.EVET SPOR SADECE SANALDA VEYA TV İZLENMEMLİLİ .İNSANLAR O KAHVE KÖŞELERİNDE SİGARA ZEHRİNİ SOLURKEN DÜŞÜNMELİ YA BUGÜN BENKENDİ SAĞLIĞIM İÇİN NE YAPTIM DEMELİ.BECEREBİLDİĞİ HER DALDA SPOR YAPMALI.YÜZMELİ,KOŞMALI,YÜRÜME Lİ EN AZINDAN SAĞLIĞI İÇİN İNANIN BANA BEN BU SPOR DALIYLA İLGİLENMEDEN ÖNCE 15 DK YOLU BİLE TAKSİ İLE GİDEN BİRİ İDİM.ŞİMDİ DAHA SAĞLIKLIYIM DİYORUM KENDİME.
TEŞEKKÜRLER.
Adım Adım Sağlık. . .
Alt 21.10.2005, 07:51   #28
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 900 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Adım Adım Sağlık. . .

Alıntı:
gamze58 Nickli Üyeden Alıntı
PAYLASIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.EVET SPOR SADECE SANALDA VEYA TV İZLENMEMLİLİ .İNSANLAR O KAHVE KÖŞELERİNDE SİGARA ZEHRİNİ SOLURKEN DÜŞÜNMELİ YA BUGÜN BENKENDİ SAĞLIĞIM İÇİN NE YAPTIM DEMELİ.BECEREBİLDİĞİ HER DALDA SPOR YAPMALI.YÜZMELİ,KOŞMALI,YÜRÜME Lİ EN AZINDAN SAĞLIĞI İÇİN İNANIN BANA BEN BU SPOR DALIYLA İLGİLENMEDEN ÖNCE 15 DK YOLU BİLE TAKSİ İLE GİDEN BİRİ İDİM.ŞİMDİ DAHA SAĞLIKLIYIM DİYORUM KENDİME.
TEŞEKKÜRLER.
Yeri gelmişken Dr. Sefa Saygılı'nın bir yazısını aktarayım.

ADIM ADIM SAĞLIK
Sefa Saygılı

SAĞLIKLI hayat için genelde koşma sporu tavsiye ediliyor, yaşına, durumuna ve vaktine bakılmaksızın herkesin koşması isteniyordu. Fakat zamanla koşunun birçok-mahzurları ortaya çıktı. Bazı kişilerin kalbi dayanamadı ve yollarda kaldılar. Sağlanan faydaların, koşu bırakıldığında devam etmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine koşudan vazgeçildi ve yürüyüşün en güzel spor olduğu keşfedildi.
Gerçekten yürümenin koşmaya göre pek çok üstünlükleri bulunmaktadır. Herhangi bir sistemik (Kalp-Damar, Solunum vs.) hastalığı olanların ve yaşlıların koşması uygun değildir, ama bunlar rahatça yürüyüş yapabilirler. Yürüyüş sporu sürekli yapılırsa, koşu ve diğer ağır sporların kazandırdığı faydaların çoğunu sağlar. Üstelik hiçbir tehlikesi de yoktur. Vücudun adale tonusunu yükseltir, kilo attırır, kalp-damar ve solunum sistemlerini sağlığa kavuşturur.
Yürürken tepeden tırnağa bütün vücut idman yapmış olur. Bel kasları kuvvetlenir, hareket etme kolaylaşır ve vücut esnekleşir. Kemikler sağlamlaşır, eklem aşınması gecikir. Sinir gerginlikleri ve sırt ağrıları hafifler.
Düzenli bir yürüyüş kalbin kaslarını kuvvetlendirir, çalışma yükünü azaltır ve dinlenme süresini uzatır. Bu bakımdan yürümek, özellikle kalp ve damar hastalıklarına yakalananlar için çok faydalıdır. Çünkü yürüyenlerin bütün vücut hücreleri, havanın oksijeninden daha çok istifade eder. Koşu sırasında ise, beden kapasitesi aniden yükseldiğinden, kas ve eklemler ile dolaşım sistemi zarar görebilmektedir.
Yürüyenlerin kanlarındaki plaketler (trombositler) birbirine yapışarak kümeler oluşturmaz. Böylece damarlar tıkanmaz, kanın akımı kolaylaşır ve kalp krizleri önlenmiş olur.
Yine yürümek, yüksek tansiyonu aşağı çekerek kontrol altına alınmasını sağlar. Hafif veya orta derecede hipertansiyonu olanların kas basınçları, yürümeye başladıktan birkaç hafta sonra normale düşmektedir. Bu sporu yapan yüksek tansiyonlulardan yüzde 20-25'inde ise, bir iyileşme olmakta ve sentetik ilâçları kullanmasına lüzum kalmamaktadır. Aslında alınan bütün sentetik ilâçların yan tesirlere ve vücutta uyuşmazlıklara yol açtığı bilinmektedir.
Vücutta toplanan zararlı yağları eritmek için de koşmak şart değildir. Yürüyerek kilo atmak mümkündür. Sakatlanma tehlikesinin olmamasının sebebi ise, yürürken adımlarımızın vücut ağırlığının 1-1,5 katı gibi küçük bir darbe ile yere çarpmasıdır. Oysa koşmada bu oran vücut ağırlığının 3-4 katıdır.
Koşma sırasında önemli miktarda sıvı kaybedildiğinden, mühim elektrolitlerde azalma meydana gelir. Zira terleme ile vücuttan tuzla birlikte potasyum ve magnezyum da atılmaktadır. Bu da yürüyüşte olmayan bazı mahzurlara yol açar.
Yürüyenlerin beyninde ağrıları yok eden adrenalin ve anderphin miktarı artmakta bu sayede kişilerin düşünme yetenekleri gelişmektedir.
Yürümenin en büyük üstünlüğü ise basitliğidir. Herhangi bir âlet veya oyun sahası bulmak veya tükeninceye kadar zorlanmak gerekmez.
Gerçekten bol bol yapılan yürüyüşün vücudumuza sayısız faydalan vardır. Bir yere giderken, elden geldiğince taşıta binmeyelim ve yürüyelim. Asansör yerine merdivenleri kullanalım. Yoruluncaya kadar yürümeyi tercih edelim.
Yazımızı, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) asırlar öncesinden gelen ve gün geçtikçe tazelenen mesajları ile bitirelim:
"En hayırlı tedavi burundan ve ağızdan alınan ilâç, hacamat ve yürüyüşle yapılan tedavidir." (El Uhu-dül Kübra)
"Yolculuk edin. Sıhhatli olur, ferahlık duyarsınız." (Tıbbî Nebevî)

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 21.10.2005, 08:01   #29
hakandemirezen
Yiğido

hakandemirezen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

31 Mesajına 77 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 782 hakandemirezen isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

GAMZE GÜNAYDIN YAZIN ÇOK UZUNDU İNAN HEPSİNİ OKUYAMADIM AMA İLGİLENDİĞİN BU SPOR DALINDA KARDEŞİMİZE VE SANA BAŞARILAR DİLİYORUM SPORUN HER DALI ÇOK GÜZEL BENCE..
hakandemirezen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 21.10.2005, 09:02   #30
eren1
Gast

PATA KÜTE SPOR SANATI

ADRES DISARI CIK ILK GOZUNE KESTIRDIGINE BULAŞ GERISI ALLAH NE VERDIYSE

Konu Kapatılmıştır