CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas’ın her seferinde iktidara tam destek verdiğini ancak bunun karşılığını görmediğini söyledi.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “İki taraftan yoksunuz. Birincisi; bir ilin yurttaşı, yöneticisi talep etmeyi bilecek, iki; bu talebi samimiyet ve anlayışla karşılayacak bir iktidarın olması lazım. Zaten iktidarda bu anlayış yok.
‘Ben Sivas'tan umduğum desteği alıyorum, 5 milletvekilinden 4'ü benim, mesele yok o zaman, Sivas'ta benim problemim yok' diyen bir iktidar anlayışı var” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas halkının AK Parti iktidarına her seferinde büyük bir destek verdiğini ancak bu desteğin karşılığını yeterince göremediğini savunarak bu tablonun değişmesi gerektiğini söyledi.
Kentteki, yöneticilerin, siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın, iktidardan hak ettiği şeyleri talep etmesini bilmesi gerektiğini belirten Özdemir, her şeyi normal gibi göstermenin, fabrika olarak adlandırılan ancak 3-5 kişi ile çalışan atölyeleri fabrika gibi görmenin bir anlamı olmadığını söyledi.
Sivas'taki anlayışın ve yapının değişmesi gerektiğini söyleyen CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, iktidarın
8 yılda Sivas'a bir şey kazandırmadığını aksine Sivas'ın sahip olduğu bir çok şeyi kaybettiğini savundu.
“RİZE'DEKİ BİTTİ SİVAS'TA TEMELİ BİLE ATILMADI”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'a sözünün verdiği ancak bir türlü hayalden öteye gidemeyen yeni stadyum konusunda da eleştirilerde bulunan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Rizeyi örnek gösterdi, Sivas'taki tabloyu özetledi.
Özdemir;
“Bundan yaklaşık 2-2,5 yıl önce sayın Başbakan Sivas'a geldiğinde o hani çıkınından vaatler çıkaran sayın başbakan, TOKİ'ye talimat verip 4 Eylül Stadyumu'nun yerine daha çağdaş bir stadyum yapmayı vaat eden Sayın Başbakan Aynı günlerde kendi memleketi olan Rize için de aynı vaatte bulunmuştu. Biliyorsunuz Rize'deki o spor kompleksi bitti hizmete açıldı. Daha bizde temeli atılmış değil.
Bir taraftan toplum, toplum önderleri, toplumun seçtiği milletvekilleri iktidardan bunu talep edecek, iktidar da bu konuda samimi olacak" dedi. Bu konuda kendisinin 2 yıldır çalıştığını ama iktidar vekillerinin kendisine destek olmak yerine köstek olduklarını söyledi.
"Ben 2 yıldır söylüyorum, gelin birlikte gidip başbakanla konuşalım, Sivas için Sivas'lı için bu kadar önem arz eden bir konuda iktidar muhalefet tüm vekiller birlikte gidersek daha etkili olur dedim, işin ciddiyeti daha iyi anlaşılır dedim, bunu özel olarak söylemenin yanında basın aracılığı ile de kamuoyu üzerinden de söyledim ama bırakın birlikte hareket etmeyi 20000 kişilik stadyum Sivas'a yeter diyen vekiller çıktı. Bu noktadan sonra muhalefet vekili olarak benim elimden ne gelebilir, iktidar vekili benim elimi kolumu bağlıyorsa." diyerek, 2 yıllık çabasının hala devam ettiğini ve devam edeceğini açıkladı.
“BAŞBAKAN SİVAS'A SEVDALI DEĞİL…”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'taki son mitinginde vatandaşların ‘O Sivas'a, Sivas ona sevdalı' yazan bir pankart açtığını bu pankartı gördüğünde, çok üzüldüğünü dile getiren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bu duruma da tepki gösterdi.
Sivas'ın her seferinde iktidara büyük destek verdiğini, ancak iktidarın Sivas'a ne verdiğinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Özdemir;
“Ne yazık ki Sivas'ta hemşerilerimizi yoksulluğa, sefalete itekleyen Sivas'ı unutturan bir AK Parti iktidarına her seferinde daha büyük bir teveccüh oluyor. Ben Başbakanın Sivas mitinginde yoktum. Bir pankart okudum ‘o Sivas'a, Sivas ona sevdalı' diye. Hiç yakışık almayan bir şey ve üzüldüm. Sivas ile adeta alay eden bir pankart. Ne Sayın Başbakan Sivas'a sevdalıydı ne de Sivaslıların Sayın Başbakan'a sevdalı olması için bir gerekçe yok. Bir başbakana bir ilin insanları niye sevdalı olur? O il, el üstünde tutulur, çevre iller kadar desteklenir, o ilin sorunları o başbakan tarafından çözümlenmiş olur o iktidara o ilin yurttaşları sevdalı olur.
Bizi, Sivas'ı 8 yıldan bu tarafa, 8 yıl öncesini aratır bir biçimde işsizliğe, yoksulluğa, sefalete sürüklenen bir Sivas halkının başbakana sevdalı olması mümkün mü? Sayın Başbakanın Sivas'a sevdalı olması samimi mi?”
“YENİ YATIRIM İSTİHDAM YOK ESKİLERİ DE GÖTÜRÜLEN BİR SİVAS VAR”
Sivas'ın ileriye gitmesi, gelişmesi gerekirken tam tersine gerilediğini ve birçok şeyden mahrum kaldığını savunan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, kentteki bir mitinginde 'Sivas'ın bakanıyım' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'a nasıl bakanlık yaptığının ortada olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın aç bir toplum yaratarak, o toplumu miğdesinden kendisine bağlamaya çalıştığını savunan Özdemir, şu şekilde konuştu:
“Yine o geldiği mitinglerden bir tanesinde ‘Sivas'tan bakan istiyoruz' dediler, ‘ben Sivas'ın bakanıyım’ diyen Sayın Başbakan eğer bakanı olduğu illere Sivas kadar bakıyorsa maalesef bu böyle o zaman Türkiye'nin vay haline. Türkiye'nin tablosu ortada, Sivas'ın tablosu ortada.
Yeni bir yatırım, yeni bir istihdam yok. Tam tersine eskileri alıp götürülen bir Sivas var. O nedenle Başbakan Şunu yapıyor. Elazığ'da, Sivas'ta, Kayseri'de, Malatya'da insanları işsizliğe ve sefalete sürükleyerek onlara verdiği fakir fukaraya verdiği yardımla onları kendisine midesinden bağlayan bir toplum yaratmaya çalışıyor."
“İMALATHANELERİ FABRİKA DİYE YUTTURMANIN BİR ANLAMI VAR MI?”
Sivas'ın içinde bulunduğu durumun ortada olduğunu, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Özdemir, Sivas'taki olumsuzlukları yokmuş gibi göstermenin kentteki idarecilerin bir ayıbı olduğunu söyledi.
Özdemir, “Sivas'ın iyi bir durumdaymış gibi gösterilmeye çalışılıyor olması da Sivas'taki yöneticilerin ayıbı. Her vesile ile söylüyoruz; Sivas'ta şuanda 50 kişinin üzerinde istihdam eden kaç tane adına fabrika diyeceğimiz fabrika var. 3-5 kişi çalıştıran imalathaneleri fabrika diye yutturmanın bir anlamı var mı?"
“İSTEMEYİ BİLMİYORUZ”
Sivas'taki yöneticilerin iktidardan kent için önemli olan şeyleri talep etmeyi bilmediğini, iktidarın da var ise, var olan bu talepleri anlayışla karşılaması gerektiğini ancak her ikisinin de olmadığını savundu.
Özdemir sözlerini şu şekilde noktaladı:
“İki taraftan yoksunuz, birincisi; bir ilin yurttaşı, yöneticisi talep etmeyi bilecek, iki; bu talebi samimiyet ve anlayışla karşılayacak bir iktidarın olması lazım. Zaten iktidarda bu anlayış yok.
‘Ben Sivas'tan umduğum desteği alıyorum, 5 milletvekilinden 4'ü benim, mesele yok o zaman, Sivas'ta benim problemim yok' diyen bir iktidar anlayışı var.
Bu iktidar anlayışının tam tersine gözüne sokacak, ‘Kardeşim, bu il sana destek veriyor ama, sen Sivas'ta destek vermiyorsun' diyecek ilin yöneticileri, sivil toplum örgütleri, yurttaşları olması gerekiyor. Onlarda tam tersine olmayanı var gibi gösterirse, hani ‘ağlamayana meme yok' diye bir halk tabiri var. Sen, talep etmeyeceksin. Sen talep etsen de zaten senin talebini göz ardı eden bir anlayış varsa, 'hem kel, hem fodul' herhalde buna denir. Hem istemesini bilmeyen hem de istese bile sana verecek bir gözle bakmayan bir iktidar anlayışı üst üste geldiği zaman Sivas'ın tablosunu oluşturan bence en temel etken bu.
Bunu Sivas'taki insanımıza anlatmalıyız, Sivas'ımızın kaderinin bu olmaması gerekiyor.
Artık Kayseri ile yarışı unuttuk. Bunu telaffuz edemiyoruz. Gerçekten ben Kayseri'ye gittiğimde bir Avrupa şehrini geziyor gibiyim. Bulvarıyla, sanayileşmesiyle, büyük şehir olmuş nüfusu, giderek artan milletvekili sayısıyla. Ama Sivas'taki milletvekili sayımız düşüyor, işsizliğimiz gittikçe artıyor, ama biz şükürcü bir toplum noktasına geldiysek burada, bence herkesin, her yurttaşın, her Sivaslı yurttaşımızın elini vicdanına koyarak düşünmesi lazım."
Son olarak Sivas'taki çalışamalarında ki artışa değinen Özdemir "Son 2-3 yıldır daha sıkı, daha halk ile kaynaşmış şekilde çalışıyoruz, buda başarımızı artırıyor, belediyemiz yokken şu anda 2 ilçe belediyemiz ve birçok belde belediyemiz var, il genel meclisindeki üye sayımız arttı, Sivas'taki oy oranımız arttı, 2 ilçeyi kıl payı kaçırdık, halkın CHP'ye yaklaşımı o 80 öncesi CHP'ye bağlı Sivas gibi olmaya başladı, eski genel merkez yönetimimizin geçen seneden itibaren ve yeni yönetimimiz ile devam eden Sivas'a özel bir ilgi söz konusu, Genel Başkan yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Meclis Başkan verkilimiz sık sık Sivas'ı ziyaret edip sorunları dinliyor, çözüm için mecliste birlikte çalışıyoruz. Örneğin Sivas'taki Fen Edebiyat öğrencilerinin formasyon sorununu çözdüğümüzde meclis gündemine getirdiğimizde şimdiki Genel Başkanımız o zaman grup başkanvekilimizdi Kemal KILIÇDAROĞLU en çok desteği veren vekilimizdi bana ve bu sorunu çözdük, muhalefet vekili olarak çözdük, iktidar vekilleri il başkanı o öğrencileri bırakın dinlemeyi kapıdan kovmuşlardır. Önümüzdeki seçimlerde çok daha başarılı bir sonuç alacağımızdan, tek vekille değil bir kaç vekille daha iyi bir Sivas yaratacağımızdan ve yeni CHP iktidarı ile Sivas'ın eski CHP iktidarlarında aldığı devlet yatırımları ile kalkınması gibi kalkınacağından eminim."dedi.