Alıntı:
YuNuSPaSa58 Nickli Üyeden Alıntı
Doğru söylüyorsun.. Fatih Tekke'de bizden gitti Zenit'e Gökdeniz'de Ankaragücü'nden gitti sanki. Bana öyle konuşuyormuşsun gibime geldi.
|
Gökdeniz ve Fatih Tekke 17 milyon € bonservis bedeliyle gitti . Sadece onlarda değil bu rakamın dışında Stepanov 3.5m€ , Marcelinho 3m€, Ersen 2m€ , Eller 2m€ , ve şimdi Çağdaş yakındada Hüseyin Avrupa yolcusu . Maddi açıdan , bütün sivassporu satsan belki bir Gökdeniz eder ne yazıkki .
Büyük klüplerde oynayan futbolcular isterse dünya starı olsun , eğer şampiyonluk iddasından uzak kalırsalar takım sil baştan kurulur . Sivasspor 15. hafta şampiyonluk diyordu , intortotoda bitirdi , kadroyu dağıtmayı göze alabilir mi ?
Ya da başka bir açıdan ligde tarihinin en kötü günlerini yaşarken bile Avrupa'ya 7-8 futbolcu iyi fiyatlardan satılabilir mi ? Sivas Avrupaya 3 futbolcu kaç senede ihrac edebilir ?
Avrupadan teklif gelen bir futbolcuyu istanbul ezikleri bile takımında tutamıyorken anadoludaki şehirlerin sosyal yaşam standartlarına bağlı olarak buraların klüpleri ne kadar başarabilir ?
Kaldıki birazcık medyayı takip etseydin Fatih ve Gökdeniz'in neden takımdan ayrıldığınıda bilirdin . Olayın parayla filan ilgisi yok , Trabzon şehrinden çıkmaları gerekiyordu .
Alıntı:
fatih_bm Nickli Üyeden Alıntı
Kıskanıyorsunuz camiamızı.Kadromuzu koruyoruzya bu korkutuyor sizleri.Aslında severim Trabzonspor u.Başarılı olsunlar isterim ama biz varken zor.Neyse arkamızda kalmaya alışın bu sene hedef şampiyonluk.İnşallah 2. siz olursunuz.
|
Fatih , neyi , neden kıskanayım alahaşkına . Yeterki Sivas şu kadroyu korusun . Ben bütün mesajlarımda ne diyorum ?
Sen Trabzonu ne kadar seviyorsan ben Sivas'ı iki katı seviyorum bunuda bil . Yoksa ne işim var bu forumda . Biraz geçmişte yazdığım mesajlarıda oku lütfen .
Bahsettiğim konu ile senin ezberden okuduğun popüler medya klişesi lafların bir alakası yok .
Sivasspor taraftarında futbol kültürü ve bilincinin oturması şart .
Umut ediyorum Sivasspor yakın zamanda kendi hikayeseni yazmaya başlayacak ( inşallah öyle sezonlar yaşanacakki intertoto başarıdan sayılmayacak ) ve taraftarı medyanın gazına gelip 2. büyüklük 4.büyüklük gibi komplekslerinden sıyrılıp takımını tek efsaneymiş tek büyükmüş gibi destekleyecek .
Trabzonspor sizin yavaş yavaş yaşamaya başladığınız sorunlarlarla ayak oyunlarıyla ( henüz çok önemlileriyle karşılaşmadınız ) 40 yıldır mücadele ediyor .
Bakınız , bir kere bir başarıya ulaşırsanız insanlar buna tesadüf der . İnsanları susturmak içinse aynı başarıyı arttırarak tekrarlayabilmek gerekir . Başarıyı tescil etmek için .
Sivasspor ligin son haftalarında bir tezgaha kurban gitmiştir . Belkide şampiyonlar ligine gidecekti Sivas . Anlıyorum , çünkü son 15 yılda bu kadar rezalet klüp yönetimleri gelip geçmesine rağmen Trabzon olarak biz iki üç yılda bir mutlaka yaşıyoruz .
Şimdi gelecek yıl Sivas'ı rahat mı bırakacaklarını sanıyorsunuz? Bu sene yaşadıklarınızın misline Sivasspor taraftarı olarak ne kadar hazırlıklısınız ?
Türkiyede bir yıl çıkış yapıp ertesi yıl dağılan klüplerin sebeplerini hiç mi araştırmıyorsunuz ?
Benim düşüncem Sivasın ayakta durabilmesidir . Size bunu bütün samimiyetimle söylüyorum . Çünkü biliyorum 3-4 yıl bu kale yıkılmazsa bir Sivasspor kültürü oluşmaya başlayacak . Kendi hikayesini yazmaya başlayacak olan kendi klübünden daha büyüğünü görmeyecek bir kültür .
Bunları senin tabirinle Sivasspordan korktuğumuz çekindiğimiz vesaire içinmi söylüyoruz ?

Hayır , Trabzon'un iyi gününde kötü gününde sayısız Sivaslı destek olabiliyorsa , bunun bir karşılığı olmalı . Eline 3 kuruş sıkıştırılıp sahaya atlayan bir adamın zamanın Trabzonspor yönetimi iç çekişmesi dışında bir anlam kazandırılmaya çalışılarak Sivas-Trabzon dostluğunu gümbürtüye götürmesine izin verilmemeli .
Bu dostun söylediğini hemen bir kenara atmayın , bir kere düşünün .