KAPTAN ''Oruç Tutuyorum''
Sivas’ın golcü futbolcusu Mehmet Yıldız'dan oruçz çağrısı. Yıldız, her müslüman gibi oruç tutğunu belirtti...
M.Yıldız: Oruç Tutuyorum -ÖZEL RÖPORTAJ-
Sivas’ın golcüsü “oruç tutuyorum performansımı etkilemiyor” açıklamasını yaptı. Mehmet Yıldız Ramazan ayında golleri sıraladı
-Hakan Şükür Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde Kutlu Doğum haftası ile ilgili bir açıklama yapınca çok eleştirildi. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
“Hakan abi, çok haklıydı, ne var ki bunda eleştirilecek. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve maçlarda kavga çıkmaması için, taraftarların maça sopalarla değil, güllerle gelmesi amacıyla yapılmış bir açıklama. Ben olsam ben de aynı açıklamayı yapardım.”
-Bir de Türkiye liglerinde Ramazan aylarında futbolcuların oruç tutması sorun oluyor. Buna ne diyeceksin?
“Onu da hiç anlamıyorum, dedim ya Müslüman ülkede yaşıyoruz ve oruç tutmak nasıl garip olabilir. Ben Ramazan aylarında orucumu tutuyorum, maç günleri tutamıyorum fakat diğer günler tutuyorum ve oruç tutmak benim performansımı kesinlikle etkilemiyor. Ramazan 1 ay, geriye 9 ay daha var, futbol oynamak için. Üstelik biz sadece oruçluyken kötü oynamıyor ya da yenilmiyoruz ki, her takım Ramazan ayı dışında da yenilebilir veya kötü oynayabilir.”
NOT: Mehmet Yıldız 1 Eylül’de başlayan Ramazan ayının ardından oynadığı iki süper lig maçında iki gol atıp, iki de asist yaptı. Sivasspor bu sezon Ramazan ayında ligin ikinci haftasında Kocaelispor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederken, Mehmet Yıldız bir gole imza attı. 3. haftada ise Bursaspor’u 3-1 yenerken, Mehmet Yıldız yine ağları havalandırdı
tümspor