Cevap: Bu nasıl iş Rıza hoca?
Bu yazdıklarımdan sonra beni siteden atabilirsiniz... Ama doğruları da yanlışlarıda söylemek lazım...
İki sezondur düşmemeye oynuyoruz... Bu sezonda durum çok iyiye gitmiyor...
Süper lig bir camia işi
- futbolcular
Futbolcu kadromuz vasat ve transferler de çok iç açıcı değil. 2-3 oyuncu dışında isteyeni olan oyuncu olduğunu sanmıyorum. Bu kadro zirveye oynayamaz... Ama mücadele gücü yüksek olursa ilk beşe yaklaşabiliriz...
- teknik direktör
Rıza hoca son derece kötü bir durumdayken aldı bu takımı. Sezonun 2. yarısının ilk 10 haftasında iyi mücadele ettik. başlarda şanssızdık. sonra 6 maçta 5 galibiyet ve takım rahatladıktan sonra vasatın altında bir futbol oynadık. Rıza hoca ligin yerli hocaları arasında önde gelenlerden ve saygı duyulması gereken bir isim. Sivaslı olması aslında bizim için bi avantaj ama görüyorumki yavaş yavaş dezavantaj olmaya başlıyor... Sivaslı oyuncuyu istememiş de bank asya dan oyuncu almış da bu nasıl işmiş.. Aldı diyelim Ertuğrulu. Oynamayınca; Ertuğrul Sivaslı ya ,tekmeye kafa sokar canını dişine takar, çevirirdi bu maçı gibilerinden ucuz gazetecilik örnekleri görürdük herhalde... Unutmayalım ki bu takım 2 sezondur takım içindeki gruplaşmalardan, ağabeylerden çok çekti... Bırakalım bu sivaslı yabancı ayrımını, futbol takımının patronu teknik direktör olsun; gelene gidene o karar versin... Şimdiden hocaya futbolcular arasında ayrım yapıyor yaftası vurursak işimiz var. Hoca patron olamadığında eskiler yada ağabeyler birleşip futbolcu dahi dövmedilermi bu takımda, 2 sezondur bunun acısını çekmiyormuyuz. Hocaya saygı duyup patronluğunu kabul edelim. Kulübün tapusunu vermiyoruz. 1 sezon daha futbol takımının sorumluluğunu. Bu takım hepimizin ama herkesin görevi ayrı...
- Yönetim
Yönetime laf söylemek genelde hoş karşılanmaz bizde. Ama hatalarınıda söylemek lazım. Genel olarak iyi bi başkanımız var. Yönetimde başkan demek zaten. Benim başkandan bu sezon için tek beklentim; futbolcular arası disiplini sağlaması ve takımın tek patronunun Rıza hoca olduğunu hissettirmesi...
- taraftar
Genel taraftar yapımız maalesef çok iyi değil. Statda sessiz sakin, çekirdekçi, Forumlar da her kafadan bi ses çıkan tarzda, maçta kendi futbolcusuna küfretmeyi hakkı gören, Futbolcu çileden çıkınca da (hayrettin de olduğu gibi), profesyonel olsun biraz canım duymasın diyebilen, bence vasatın altında bi seyirci kitlemiz var. En büyük eksikliğimiz de ortak bir hedefte bileşememiz. Herkes futbolu iyi biliyor.. Biri der bu adam oynarmı ya. Öbürü der ya olurmu çok iyi adam, bi bakarsın birbirlerine girmişler. Haydaa... Taraftarın işi tam destek hep destek. Yapmamız gereken sahada sivasspor formasını giyen her kimse motive etmek için gerekenleri yapmak, küfretmemek, yuhlamamak. Herşeye rağmen her şartta takıma destek veren, azda olsa gerÇek taraftarlarımız yok değil.
- Medya
Geldik en zayıf halkaya;
Yönetim hata yapar, (Muhsin Ertuğral gibi) Yazamaz bir şey, Sanki ağbileri bizim gazetecilere akıllı ol demiş. , Oyuncu alırsın Bize daha iyileri lazımbu da nerden çıktı. , Takım içinde gruplaşıp oyuncu dövenlere arka çıkarlar, affedilince disiplin yok takım bazı oyuncuların elinde derler. Dilin kemiği yok lafı herhalde bizim gazeteciler söylenmiş....
Gelelim, Akşam akşam canımı sıkıp uzun uzun yzmama neden olan Sivaslı ertuğrul yazısına. Bu yazıyı yazan arkadaş kendini hiç Kıvanç' ın yerine koydumu acaba. Tamam diyebilirsin ki "Ertuğrul iyi topçu, sivaslı olduğundan daha bi iştahlı oynar.Alsak iyi olurdu." Kıvanç ı ne diye katıyorsun işin içine adam sahaya çıkıpta kötü oynasa diyeceksin ki "gül gibi ertuğrulu almadılar bunun için" yada dedirteceksin. Genç oyuncu daha gelmeden, oyununu görmeden yükle stresi üstüne. Çok yanlış. Ertuğrul Sivaslı da Rıza Hoca sivaslı değil mi? Neden saygı duymuyorsun adamın işine. Ben olsam bende almam Ertuğrulu, Sivaslı olmasaydı düşünürdüm belki. Adam gelmedi sorun yaptınız, gelseydi; oynadı sorun, oynamadı sorun, Sivaslı hoca sivaslı topçuyu neden oynatmıyor, neden oyundan aldı. Bunlarla uğrraşacak lüksümüz yok bizim, Herkez ne yazdığına kime kar kime zarar getirdiğine bakacak. Bu yazının bu şekilde yazılmış olması kimseye fayda sağlamıyor bence.
Herkese iyi akşamlar...
|