Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

--->: SİVASINA SİVASSPORUNA SAHİP ÇIK SİVASLIYA BÜ
Alt 31.12.2007, 23:25   #31
Yücel-Seker
Yeni Yiğido

Yücel-Seker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Yücel-Seker isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Daumen runter --->: SİVASINA SİVASSPORUNA SAHİP ÇIK SİVASLIYA BÜ

Alıntı:
ibrahim58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
YİĞİDOLAR BUGÜN ÜZÜNTÜYLE SABAH GAZATESİNDE BİR YAZARIN KÖŞE YAZISINI OKUDUM.SİVASA VE SİVASSPORA BÜYÜK HAKARETLER YAĞDIRMIŞ.BU DURUMA TEPKİSİZ KALMAYALIM LÜTFEN

http://www.sabah.com.tr/pz/haber,FBB...D4DEAFD51.html
YUKARIDAKİ LİNKE GİREREK TEPKİMİZİ GÖSTERELİM.SİVASIN VE SİVASSPORUN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERELİM
Kendini gezeteci yada yazar sayan dünyadan bi haber zavalli birisi o yüzden yorum icin iki kelime YAZIKLAR OLSUN
Yücel-Seker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: BAK EL OĞLU NE DİYOR!
Alt 14.01.2008, 22:50   #32
albina58
Usta Yiğido

363 Mesajına 804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 895 albina58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: BAK EL OĞLU NE DİYOR!

Efsane Başkan konuştu

Süper Lig'de şu sıralar herkes Sivasspor'un başarısını konuşuyor. Küçük bütçesine rağmen şampiyonluğa oynayan takım, 'dört büyükler' tabirini beşe tamamlamayı hedefliyor..

Süper Lig'e bu sezon Sivasspor damgasını vuracak gibi gözüküyor. Kulübün hedefleri arasında ilk beşe girmek ve Süper Lig'de kalıcı olmak var. Ama gönüllerinde şampiyonluk yatıyor. Yine de şimdiden çok iddialı konuşmak istemiyorlar. Kulübün başkanlığını dört yıldır Mecnun Otyakmaz yapıyor. Taraftar istediği sürece görevinin başında kalacağını söyleyen Otyakmaz, "Hakem hatalarından bizim de çok canımız yanıyor," diyor.

- Beşiktaş, Fenerbahçe maçından sonra yaptığı açıklamada Sivasspor maçına paf takımla çıkacağını söylemişti. Siz bu durumu nasıl karşıladınız?
- Çok fazla alınganlık göstermeye gerek yok. O hafta bizimle maçlarının olması sadece tesadüf, bizimle direkt olarak bağlantılı değil. Yine de ben olsam o açıklamayı yapmazdım. "Fenerbahçe, maçtan önce bazı açıklamalar yaparak hakemi baskı altına alıyor," dediler. Peki o zaman Beşiktaş da hafta içi yaptığı bu açıklamayla bizim hakemi baskı altına almış olmuyor mu?

- Ama Sivasspor da benzer bir açıklamayı Trabzonspor maçından sonra yapmıştı. Hükmen galip ilan edilince, bu üç puanı ikinci yarıda telafi edeceğiniz yönünde açıklamalarda bulunmuştunuz?
- Neticede 90. dakikaya 1-0 mağlup girdik. Top bizdeydi ve topun başında da Muhammed Ali vardı. Gol olsa en fazla 1-1 olurdu ve bir puan alırdık. Fakat dış etkenlerden dolayı üç puan aldık. Bir kısım taraftar sahaya indi ve milyonlarca taraftarın önünde takım kaptanımızı tokatladı. Kurallar gereği de üç puan bize verildi. Biz de ne yapsak da bu üç puanın manevi yükünden kurtulsak diye düşündük. Basın sözcüsü arkadaşımız da durumu dengelemek için ikinci yarı bir şeyler yapmayı düşündüğümüzü söyledi. Ama sadece düşünce aşamasındaydı. Bedavadan gelmiş bir puan gibi geldi ve bizi rahatsız etti.

- Sivasspor bu yıl oldukça önemli bir çıkış yakaladı. "Şampiyonluk yarışında biz de varız," diyor musunuz?
- Biz bu takımı oluşturduğumuzda heyecan içerisindeydik. Çünkü kafaya da oynayabilecek bir takım kurmuştuk, küme de düşebilecek. Ama kafaya oynamak illa şampiyon olmak demek değil. İlk beşe girmekti hedefimiz. İçeride oynadığımız maçları kazanarak yükselişimiz başladı. Şimdi oluşan bu pozitif elektriği lig sonuna kadar taşımak istiyoruz. Şampiyon olmak da hedeflerimizin arasında tabii.

- Bir de Vestel Manisaspor örneği var. Liderliği yakalamışken ikinci yarı düşüşe geçtiler...
- Bu çok ekstrem bir örnek. İlk dokuz hafta liderken, ikinci yarı küme düşmekten son anda kurtuldular. Böylesi 100 yılda bir olur. Vestel Manisaspor maçından önce bu konu gündeme geldi; "Acaba tarih tekerrür eder mi?" dedik. Ama biz onlar gibi olmayacağımızı ispat ettik.

Sedat Peker'le Akraba Olmaktan Gurur Duyuyorum

- Sedat Peker'la akrabalığınız da sık sık gündeme geldi. Bu akrabalığın size eksi ya da artı bir etkisi oldu mu?
- Medyada bu konuyla ilgili çok fazla haber çıktı. Ama bir türlü aramızdaki akrabalığın ne olduğunu iştirak edemeyenler var. Her defasında "Eniştesi," yazdılar benim için. Oysa bizim kardeşlerimiz evli. Onun hakkında birçok olumsuz haber yazılıp çizildi ve bu olumsuz hava bana da yansıtılmak istendi. Ama ben doğru işler yaparak, tüm bu söylenenlerin doğru olmadığını ispat etme fırsatı yakaladım. Umarım kendisi de yakalar. Ben Sedat Peker'le arkadaş ve akraba olmaktan gurur duyuyorum. Benim karakterimin oluşmasında onun da etkisi mutlaka oldu. Dolaylı yoldan eğer ben başarılı bir başkansam, bu başarımda karakterimin oluşmasına katkı sağlayan Sedat Peker'in de payı var diyebilirim.

- Bu akrabalığın gündeme gelmesi sizi rahatsız etti mi?
- Hayır benim hayatımda o varsa, tabii ki gündeme gelebilir. Şimdiye kadar başımı öne eğdirecek bir hayat yaşamadım.

Takımda üç dinde dua ediliyor

-Başkan olmak size ne kazandırdı?
- Maddi anlamda hiçbir şey. Hatta bir kısım birikimlerim vardı, onlar da Sivasspor'a aktarıldı. Ama doğduğum yere hizmet ettiğim için manevi huzurum var. Kimse bana "Doğduğun toprak için ne yaptın?" diyemez.

- Bütçeniz nedir? Küçük bütçeyle nasıl şampiyonluğu hedefliyorsunuz?
- Para pul sadece bir enstrüman. Sahada başarılı olmak için 11 cesur yürek gerekiyor. Ben bir futbolcu almadan önce hem parasına hem de Sivasspor'a uyum sağlayıp sağlamayacağına bakıyorum. İnce eleyip sık dokuyorum. Her kuruş önemli benim için, hata yapma lüksüm yok. Diğer başkanlar ise lira hesabı yapıyor, benim gibi kuruş değil. Belki de bu yüzden daha fazla hata yapıyorlar.

- Kulüp başkanı nasıl olmalı?
- Sonuçta kulüp kimsenin babasının malı değil. "Benden sonrası tufan," demeye kimsenin hakkı yok. Bu bir bayrak yarışı ve yapamadığın noktada bayrağı devretmek gerekiyor.

- İsrailli oyuncunuz Balili'yi Sivas halkı nasıl karşılıyor?
- Ben mistik güçlere inanan biriyim. Bizim takımımızda üç dinde birden dua ediliyor. Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanların bir arda dua etmesi bize güç veriyor. Sivas'ta geçmiş yıllarda bazı olumsuzluklar yaşandığı için Balili'nin İsrailli olması, bazı çevreler tarafından önyargıyla karşılandı. Ama kötü beklentileri olanlar hayal kırıklığına uğradı. O kadar sempatik ki tüm halk onu çok seviyor. Sabah 7.00'de kalkıp şehri dolaşıyor, esnafla muhabbet ediyor.

Hakem hatalarından bizim de canımız yandı

-Haluk Ulusoy'la aranız nasıl?
- Hakem hataları hepimizin vicdanını rahatsız ediyor. Bir seçim olursa Haluk Ulusoy aday olmayacağını açıkladı. Onun seçildiği kongrede biz beş oyumuzun üçünü ona vermiş, ardından da Türk futbolunun iyiliği için yeniden seçim istememiştik. Ama artık hakem hatalarının kabul edilir derecenin üstünde olduğunu düşünüyorum.

- Sizce federasyon adaletli davranıyor mu?
- Ben "Şu ya da bu art niyetli," diyebilecek konumda değilim. Daha doğrusu konumdayım ama demem çünkü elimde bir belge yok. 100 maçtır kulüp başkanıyım ve yaklaşık 50 maçta hakem hatası yüzünden canım yandı. Güçlü ilişkileriniz de olsa canınız yanıyor.

- Eskiden Fenerbahçe kongre üyesiydiniz...
- Evet ama bir gönülde iki sevda olmuyor. Hiç Fenerbahçe gol yiyince sevineceğim aklıma gelmezdi. Şimdi ise onları sadece Avrupa maçlarında destekliyorum.

- Devlet desteği aldınız mı? Abdüllatif Şener'in Sivasspor'a katkı sağladığı söylendi.
- Sayın Şener'in varlığı bizim için bir destektir. Maçlarımızda da özel gecelerimizde de bizi yalnız bırakmadı. Ama kulübün bütçesine parasal anlamda bir katkısı olmadı. Zaten kendisi zengin bir insan değil. Kongre üyesi olurken 1000 dolar bağış yaptı o kadar. Ancak tesislerimizin yenilenmesini de devlet mekanizmalarını hızlandırdığı doğru. Bu zaten devletin anayasal görevi. Yani hak etmediğimiz imkânlar bize aktarılmadı. Aynı olanaklar bizim gibi çıkış yapan Manisa'ya da sağlandı. Bunun dışında belki biriki dostunu arayarak 50-100 milyar Sivasspor için bağış yapmalarını sağlamıştır o kadar.

SABAH
Alt 14.01.2008, 22:55   #33
albina58
Usta Yiğido

Eski şampiyon...

Meriç ENERCAN

İLK maç, Sivasspor’a mutluluk, Trabzonspor’a ise kaos getirmişti.

Karadeniz ekibinin kazandığı üç puanın, sahaya giren bir münasebetsizin yaptığıyla Sivas’ın galibiyetine dönüşmesi, kayıp sezonun işin başında ilanıydı.. Hak edilmemiş bir galibiyetin, talimat marifetiyle kazanılmasıydı o yaşanan. Dün dündü, bugün de bugün... Ancak futbolu donduracak, bir havaydı dünkü.

Hem nefesi, hem de hevesi donduracak kadar soğuktu.

Uzun toplarla, buz üstünde ayakta kalma şansını sürdürmek; dengesiz hareketlerin tehlikesinden korunmaktı iki takımın da hedefi... Öylesine uzun oynandı ki top, 45 dakikanın 25 dakikasını havada geçirdi. Ve havada donmamayı başardı. İkinci bölümde topu yere indirip, son derece akıllı oynadı ve hak edilmiş bir galibiyet aldı Sivasspor takımı. Daha çok istedi, daha çok mücadele etti, çok daha iyi savaştı ve evindeki 10. maçında 10. galibiyetini kazandı.

Bileğinin hakkıyla

Daha iyi yönetilen, daha iyi çalıştırılan, daha iyi motive edilen, daha çok inanan bir takımın; geçmişi başarılarla dolu ama gamsız bir oyuncu grubuna karşı hiç zorlanmadan, elde ettiği, "kolay" bir galibiyetti. Çünkü futbolu unutan Trabzonspor takımı, kazanmak için hiç bir şey yapmadı.

Futbolun forma ağırlığıyla değil, akıl ve yürekle oynandığını kanıtlayan Bülent Uygun’un öğrencileri, bileğinin hakkıyla üç puanı aldı.

Kupada Adana Demirspor’a çarpan, son bir buçuk yılda sadece en değerli futbolcularını değil, sosyal ve sportif değerlerini de yitiren Trabzonspor, bir yeni acı yaşadı aşıklar kentinde.

Çok kötü yönetilen, en değerli oyuncuları "para ediyor" diye satılan, işe yarar diğerleri de kaçıp giden Eski Şampiyon, son dönemde yitirdikleri ile iyice dibe vurdu. Dünkü maçtaki iki savunma hatasıyla, iki forvet yanlışının ardına sığınmak, sadece kendini kandırmaktı. Oyuncularını el sıkışarak değil, otel odasından kovarcasına gönderen bir kulüpten, başka bir şey beklemek de hayal olurdu zaten...
14 ocak 2008
hürriyet.
Alt 14.01.2008, 23:03   #34
albina58
Usta Yiğido

Ne de olsa lider
Sivasspor bu kadar olumsuz koşullarda kendisine yakışanı yaptı. On maçta on galibiyet ancak alkışlanır

Ligde berbat bir sezon geçiren Trabzonspor'un son umudu neydi? Fortis Türkiye Kupası. Bordo-mavililer hafta içinde Adana Demirspor yenilgisiyle bu kulvarda da havlu atınca teknik direktör Ersun Yanal "altın makasını" çıkardı. Kadrosunda görmek istemediği Ceyhun ve Celaleddin'i nasıl bir ruh hali içinde gönderdi bilemeyiz ama, oynadığı bence büyük bir kumardı.
Hüseyin ve Serkan'ın kart cezalısı, Jabi'nin milli takımda, Tolga Seyhan'ın ise sakat olduğu bir dönemde yapılan operasyon başka nasıl yorumlanabilirdi ki?
Trabzonspor'un iç hesaplaşmaların gölgesinde çıktığı maçın Sivasspor açısından çok daha farklı bir anlamı vardı. Ligin sürpriz ekibi lider bitirdiği ilk yarının ardından kentte ateşlenen heyecan atmosferinin devamı açısından kazanması gereken bir mücadeleydi.
Kırmızı-beyazlı takımın da eksiği çoktu. Petkoviç, Balili, Sedat ve Yasin sakat, Devran cezalı, Diallo ve Sylla milli takımlarındaydı.
Tüm bu olumsuzluklara karşın iki takım açısından en zoru, naklen yayın kameralarını donduran Sibirya soğuğu ve kaskatı kesilen zemindi.
Böyle bir ortamda herhangi bir taktik anlayışının eleştirilmesi haksızlık olurdu. İlk yarıdaki mücadelenin futbol olduğunu anımsatacak 1.5 pozisyon olması ise bunun göstergesiydi. Mümkün olduğunca risksiz oynamak ve topu bir an önce tehlikeli bölgelerden uzaklaştırmak düşüncesi hataları da beraberinde getirdi. Çünkü bir anlık konsantrasyon yitimi telafisi güç sonuçlar doğurabilirdi.
Nitekim ikinci yarıya daha cesur başlayan Sivasspor'un golü böyle bir hata sonrası geldi. Tayfun ve Erdinç topa hareketlenmekte gecikince Cvetkov gol vuruşunu yapmakta zorlanmadı. Artan tempo ev sahibi takımın işine yaradı. Orta alanda bir oyun kurucusu bulunmadığı için sıkıntı çeken Trabzonspor'un Umut'u tehlikeli bölgeye sokması mücizelere kaldı. Ayman berbattı. Gökdeniz'in güçsüz görüntüsüne, Yattara ve genç Barış da eklenince konuk takım "stop" etti. Bu bölümde Sivasspor'un fizik üstünlüğü ön plana çıktı.
Sivas savunması hemen hiç hata yapmadı. Mehmet Yıldız'ın yıpratıcı gücü, Muhammed ve Hayrettin'in sert oyunu rakibi bozdu. Musa'nın sürpriz golcü olarak rakip savunmayı ortadan delme girişimlerine önlem alamayışı Trabzonspor'un çaresizliği idi. 80. dakikada Çağdaş'ın bariz gol şansını önleme girişimi penaltı ve kırmızı kart ile cezalandırılınca raconu kesmek Mehmet Yıldız'a düştü.
Lider, bu koşullarda kendisine yakışanı yaptı. On maçta on galibiyet ancak alkışlanır.

14 ocak 2008
Cemal ERSEN
milliyet
Alt 14.01.2008, 23:09   #35
sivas_sevdamiz
Yiğido

62 Mesajına 83 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 685 sivas_sevdamiz Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Efsane Başkan konuştu

- Devlet desteği aldınız mı? Abdüllatif Şener'in Sivasspor'a katkı sağladığı söylendi.
- Sayın Şener'in varlığı bizim için bir destektir. Maçlarımızda da özel gecelerimizde de bizi yalnız bırakmadı. Ama kulübün bütçesine parasal anlamda bir katkısı olmadı. Zaten kendisi zengin bir insan değil. Kongre üyesi olurken 1000 dolar bağış yaptı o kadar. Ancak tesislerimizin yenilenmesini de devlet mekanizmalarını hızlandırdığı doğru. Bu zaten devletin anayasal görevi. Yani hak etmediğimiz imkânlar bize aktarılmadı. Aynı olanaklar bizim gibi çıkış yapan Manisa'ya da sağlandı. Bunun dışında belki biriki dostunu arayarak 50-100 milyar Sivasspor için bağış yapmalarını sağlamıştır o kadar.

SABAH

hadi bee... Abdüllatif Şener'in girişimi ve R.Tayyip Erdoğan'ın onayıyla devlet bütçesinden 4 milyon ytl yardım yapıldığı yazılmıştı... yalanmıymış?
sivas_sevdamiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.01.2008, 23:37   #36
albina58
Usta Yiğido

Alıntı:
sivas_sevdamiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
hadi bee... Abdüllatif Şener'in girişimi ve R.Tayyip Erdoğan'ın onayıyla devlet bütçesinden 4 milyon ytl yardım yapıldığı yazılmıştı... yalanmıymış?
Başkanımız burda politik bir cevap veriyor,yazının devamında,v.manisa içinde aynı yardım yapıldı,kanunsuz bir yardım yapılmadı diyerek,yapılan yardım ve yardımların kanuni yollardan olduğuna,yapılan yardımın ise sayın ŞENER'in direkt cebinden çıkmadığına vurgu yapmak istiyor.

Konu albina58 tarafından (14.01.2008 Saat 23:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: eksik yazılım
albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.01.2008, 16:06   #37
albina58
Usta Yiğido

22 Ocak 2008
Korkut GÖZE

Neler oluyor hocam!
BİR dostumun sorusu bende hemen yeni haftanın heyecanını başlattı. Fenerli arkadaşım ciddi ve ürkek bir tavırla sordu..."Sivas, F.Bahçe’yi de yenerse, neler olur hocam?"

Net yanıt verdim dostuma... "Yaz başında bitecek lig için kış ortasında tahmin yapılır mı?"

Arkadaşım kafasını salladı. Bir tartışmanın başlayacağını hissederek hemen uzaklaştım yanından... Ve sonra düşünmeye başladım.

Sahi yenerse, bu sonuç lige nasıl yansır?

Trabzonspor’u bir kenara koyuyorum. Şimdiye dek hangi takım üç büyüklerin saltanatını böylesine huzursuz kıldı... Bir dönemlerin Eskişehirspor’unu hatırlıyorum. Ali Sami Yen’de G.Saray’ı yenseydi, şimdi konuşulan İstanbul depremi, 40 yıl önce gerçekleşirdi.

Ve İstanbul hegemonyası yerle bir olurdu!

Şimdi işin rengi başka... İlk yarının son haftalarına kadar doldur-boşalt biçiminde demeçler veren... Ortalığı bulandırmayan Sivasspor Teknik Direktörü sevgili Bülent Uygun’un Belediye maçından önce arkadaşım Süleyman Arat ile yaptığı söyleyişi hatırlayın. Ne diyordu... "Önümüzdeki 4 maçta 9 puanın üzerinde alacağımız her puan, Sivasspor’u çok iddialı bir konuma getirir!"

Uygun’un final sözleri daha da ilginçti... "Ondan sonra bizi o koltuktan Allah’tan başka kimse indiremez!"
* * *
VE çıkıp Belediye’yi 2-0 yendi Sivasspor. Olimpiyat Stadı’ndaki sonuç kadar çevresinde oluşan olağanüstü sevgi çemberi işin bir başka yönüydü. Sivasspor’u 15 bin taraftar izledi İstanbul’da. Ve şarkılarda hep şampiyonluk motifleri işlendi... Uygun’un söylediği 4 maçtan biri geride kaldı. Bu hafta F.Bahçe maçı ve daha sonra iki deplasman oyunu var Sivasspor’un. Önce Gaziantep’e gidecekler, ardından OFTAŞ’a...

Evet, Sivasspor, Bülent Uygun’un da haykırdığı gibi Türk futbolunda bir devrimi gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Şu sözlerini dikkatle okudum.....
Futbol bir satranç oyunudur. Benim de Kale, Fil ve Şah’ım var. Tek hedefim sezon sonu üç büyükleri MAT etmek!

İstanbul-Anadolu fena kapıştı. Ne düşünüyorsunuz sevgili okurlar. Bülent Uygun’un düşlerinde yaşattığı DEVRİM bu sezon gerçekleşir mi?

Anadolu, İstanbul’u MAT edebilir mi...

İş buralara kadar geldiyse, biraz da sanal alemde dolaşalım... Sivasspor son 3 maçta Uygun’un düşündüğü puanları toplarsa, gelecek haftalarda Anadolu takımlarının Sivasspor’a yaklaşımı nasıl olur?

Daha mı açık konuşayım...

Diyorum ki... Diğer Anadolu takımları Sivasspor’a daha sevecen ve yumuşak mı davranır... Yoksa, bu başarı diğerlerinde bir kıskançlık nazarı mı yaratır? Bu Süper Lig aleminin havası hep değişkendir. Kimi can derdindedir, kimi çıkar. Yine de canını kurtaran Anadolu takımının Sivasspor’a daha sıcak bakacağını düşünüyorum. Ancak, bir gerçeği de hatırlatmak istiyorum. Sivasspor’un şu sıralarda tek can dostu kimdir?

Sivas’ın karı-dondurucu soğuğu ve buzlu sahası!

Öyle değil mi sevgili okurlar
Alt 23.01.2008, 16:34   #38
Buraq58
Usta Yiğido

Buraq58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

353 Mesajına 541 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 751 Buraq58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bende aynı fikirdeyim, maçlarda tribünler dolmuyor, kamuoyunda üzerimize düşeni yapmıyoruz. Şöyle çevreme bakıyorum (ki bayramda da İstanbul'daydım ne orada)ne de İzmir'de hiç kimsenin Sivasspor'u tanıtan, simgeleyen birşey taşımadığını, takmadığını gördüm. Hiç olmazsa araçlarımıza 3 büyüklerin bayrak, askı forma, kaşkolünü ve örgü bantını koyana kadar Sivasspor'umuzunkini koyalım.

Hiç olmazsa bu gururu taşıdığımızı gösterelim. Lisanslı ürün satışı o kadar az ki, tribünlere baktığımız zaman taraftar gruplarının bilinçli gençleri hariç kimsede kırmızı-beyaz forma göremiyoruz. Tribünler simsiyah.

Beyler, uyanın ! ... Başka SİVASSPOR yok, bu şampiyonluk havası her zaman gelmez. Takıma sahip çıkalım, yardımlarımızı az da olsa yapalım. Vizyonumuzu genişletip herkese kendimizi gösterelim. En azından araçlarımıza Sivasspor ile ilgili birşeyler asalım. Kısaca destekleyelim
beyler,
destekleyelim ...
Alt 24.01.2008, 23:04   #39
albina58
Usta Yiğido

Sivasspor'a ÖVGÜ!

Guardian Sivasspor'un, pazar günü oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasında galip gelmesi durumunda Türkiye'nin geleneksel futbol hiyerarşisinin tehlikeye düşeceğini yazdı.

İNGİLTERE'nin önde gelen gazetelerinden ‘The Guardian’, Türkiye Süper Ligi'nin lider kulübü Sivasspor'un, pazar günü oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasında galip gelmesi durumunda Türkiye'nin geleneksel futbol hiyerarşisinin tehlikeye düşeceğini yazdı.

The Guardian, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk tekeline Sivaspor'un ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve kendi sahalarında oynadığı 10 maçı 20 golle kazanarak önemli bir başarı kaydettiğine dikkat çekti.

Sivasspor'un sezonun ikinci yarısında ‘üç büyükler ile’ kendi sahalarında karşılaşacaklarını yazan gazete, Pazar günü Fenerbahçe'ye karşı galibiyet aldığı takdirde, Türkiye futbol tarihinin en çekişmeli şampiyonluk yarışına yol açacağını öne sürdü.

Fenerbahçe'nin eski forvet oyuncularından Bülent Uygun’un çalıştırdığı Sivasspor'un başarısında, Fenerbahçe’nin dolaylı bir rolü olduğunu belirten gazete, Uygun'un Sivasspor hakkında yaptığı şu açıklamaya yer verdi:

“Biz profesyonel bir takımız. Fakat savaşçı amatör ruhu taşıyoruz.”

‘TÜRBÜLANS FORMDA TUTUYOR’

The Guardian'a göre, Uygun'un geliştirdiği özel antrenman tekniği olan ’türbülans’, yoğun idman ve aralıklı dinleme molalarından oluşuyor ve böylelikle futbolcuları formda tutmayı başarıyor. Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, bu başarının ‘takım ruhundan’ geçtiğini belirterek, “Paranın bizim için fazla bir önemi yok. Biz burada bir kardeşlik ortamı yarattık” diye ifade etti.

‘KAHRAMAN SİVASSPOR’

Sivasspor'un amatör oyunculardan oluşan sınırlı bir takım olmasına rağmen, hızla yarattıkları gol pozisyonları ve takım ruhlarının onları başarıya taşıdığını yazan gazete, Sivasspor’u öve öve bitiremedi. Futbol yorumcuları da, Sivasspor'un birinciliğine ikna olmadığı gibi, Vestel Manisaspor’un 2006-2007 sezonuna iyi başlayıp orta sıralamada bitirmiş olduğu hatırlattı.

‘ESKİ 10 DERECE SORUN DEĞİL’

Öte yandan, Sivasspor'un bir ’soğuk iklim’ takımı olduğunu, bu yüzden eksi 10 gibi derecelerde iyi oyun çıkarabildiklerini belirten The Guardian, Sivasspor'un ligde önemli bir avantajı olduğunu, UEFA kupasına gideceğinin hemen hemen kesinleştirdiğini ve başarılarının devamı sonucunda Türkiye Süperligi tarihinde birinciliği elde eden 5'nci takım olabileceklerine vurgu yaptı.
hürriyet