Cevap: Sivasspor 4 - FK Rad Belgrad 1
Çoktandır Sivassporumuzun bir maçını bu kadar rahat seyretmemiştim. Takım makine gibi tıkır tıkır çalışıyordu. Oyuncularımız %100'e yakın oyun disipliniyle mücadele ettiler. Belli ki Rıza hoca hem moral yönünden hem de kondisyon yönünden çok iyi çalıştırmış takımı. Bu takım oyunu ve galibiyet ağzından şefiller akıtarak Sivasspor'umuzun küme düşebileceğini konuşan çapsızlara tokat gibi inmiştir. Bu inançla takım Allah'ın izniyle her badireyi atlatabilir güvenini veriyor seyrederken.
Sorunlar da yok değil hani. Mesela, Eneramo'yu geçen sezondan daha iyi görmek isterdim ama hala aynı. Önümüzdeki hafta Ankara Turnuvasında yabancı santrafor ihtiyacımız olup olmadığı daha açık gözükecektir. Oradaki takımlara bu kadar rahat gol atamayız. Bu hazırlık maçından daha fazla pozisyon vereceğimiz de belli. İşler hep bu kadar kolay olmaz.
Bizim takımdan Mehmet Yıldız gitmiş olabilir ama ilerde topu tutacak,arkadaşına indirebilecek,rakibi oyalayacak,topsuz oyunda olacak bir santrfor olmak zorunda. Ya Eneramo bu görevi üstlenir ,ya takımın içinden birine bu iş verilir,(Pedriel ya da Cihan Özkara) ve Eneramo ikinci forvet gibi oynar yahut yedek kalır,ya da yeni bir santrfor transferi yapılır.
Milan Cerny'nin kadroya girmesiyle sağ kanatta Uğur'un yükü ve ona yapılan eleştiriler azalacaktır. Pedriel de sağ kanat oyuncusu gibi oynamaktan kurtulacak ve gerçek bir santrfor olarak görev alacaktır. Eneramo yapamayacaksa Pedriel güle oynaya pivot santrfor oynayabilir ve tek santrfor olarak kullanılabilir.
4 gole rağmen forvetin belirsizliği düşündürüyor halen.
Orta sahada oyun kurucu özelliği olan Cihan Yılmaz,Kamil,Erman, Sandro ve Cerny'den üçünün , liberoda Kadir,Rada,Mehmet Nas ve Kıvanç'tan ikisinin, stoperde Murat Akça,Diallo,Navratil ve Faty'den ikisinin aynı anda sahada olacak olması ,solbekte Hayrettin veya Ziya'nın, sağbekte Uğur,Muhammet Ali ya da Kerim'in, kalede üç formda kalecimizden birinin olacak olması hep Rıza hoca'nın elini güçlendiriyor.
Forvet problemi halledilirse bu sezon Sivassporumuzun maçlarını rahat rahat seyrederiz diye düşünüyorum. Hayırlısı!
|