Sivasspor direkten döndü
Bugünkü maçla ilgili düşüncelerime geçmeden önce Yiğidolara çok önemli bir konuda hatırlatma ve uyarıda bulunmak istiyorum.
Soğuk-sıcak demeden Sivasspor’un maçlarına gelen ve takımlarına destek olan Yiğidoları her zaman baş tacı yapıp,övgüyle ve taktirle bahsettim.Çünkü onlar bunu fazlasıyla hak etti.Özellikle kritik maçlarda sahte Sivaslı’lar “ hava soğuk”,yada” o saatte maç olur mu”bahaneleriyle maça gitmezken,onlar tribündeydi.
Fakat, zaman zaman farkında olmadan çok sevdikleri Sivasspor’a zarar veriyorlar. İki maç önce 4 Eylül stadında oynanan Kayserispor maçında çok gereksiz ve takıma zerre kadar faydası olmayan tezahürat yaptılar . “ıh ıh Kayseri” şeklinde yapılan bu tezahüratlar yüzünden Sivasspor kulübünden savunma istendi,Allah’dan PFDK ceza tayinine yer olmadığına kanaat getirdi ve Sivasspor ucuz kurtuldu. Şu anda takım olarak her şey gayet iyi gidiyor.Böyle bir dönemde verilecek ceza bir anda bütün dengeleri alt üst eder. Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir maçından sonra Sivasspor’a “ Aynı sezonda 3.defa çirkin tezahürat” diyerek 120 bin TL. gibi çok büyük bir para cezası verilmişti. Bundan sonra tekrarlanırsa saha kapanacak. Yani şu anda Sivasspor istim üstünde.Yapılacak en küçük bir hareket pahalıya mal olur,aman dikkat.
Şunu anlamıyorum. Kayseri maçında yapılan bu tezahüratın ne anlamı,ne gereği vardı? Bu şekilde bir tezahüratın Sivasspor’u nasıl motive ettiği düşünülüyor acaba? Bırakın artık bu basit ve 30 yıl öncesi tezahüratlarıda takıma gerçek manada faydalı olacak desteklerde bulunun.
Gelelim bugünkü maça. Son oynadığı 3 maçıda kaybederek Sivas’a gelen Beşiktaş’ın kazanmaktan başka çaresi yok. Beraberlik bile onlar için büyük bir kayıp olacak.Bu durum aslında Sivasspor için önemli bir avantaj. Türkiye’de kontratak futbolunu en iyi oynayan takımlar arasında yer alan Sivasspor,rakibin boş alanlarını iyi değerlendirir,Grosicki,Erman ve Milan Cerny gibi hızlı adamlarını iyi kullanırsa gol ve goller bulması zor olmaz.
Önceki günde ifade ettiğim gibi bu maçın kesin favorisi Sivasspor’dur. Bunu Beşiktaş’ın eksik olmasına,yada kötü futboluna bağlamak yanlış olur. Eksikte olsa,moralsizde olsa “ Beşiktaş Beşiktaş’tır! Ben Sivasspor’un çok formda ve çok iyi takım olmasından ötürü bu maçın favorisi olduğunu düşünüyorum. Tabi birde buna taraftar desteği de eklenecek..
İçimden geçen bir şeyide sizinle paylaşmak istiyorum. Mersin maçını boş geçen Eneramo bugünkü maça imza atacak. İnşallah yanılmam!
Abdullah Yiğit'in bugün ki yazısını sizlerle paylaşmak istedim.