Cevap: Hocamızdan Önemli Açıklamalar
“8 OYUNCU GİDECEK”
Sivasspor ile sözleşmesini devam ettirmesi halinde birçok oyuncuyla yollarını ayıracaklarını ifade eden Çalımbay, bu oyuncuların yerine takıma ayak uyduracak iyi oyuncuları kazandıracaklarını söyledi.
Çalımbay, şunları kaydetti: “Bizim bu seneki en büyük şanssızlığımız oyuncu alternatifimizin olmaması. Alternatif olarak düşündüğümüz Rada, Sandro, Burçağ, Muhammet Ali, ve Cihan vardı, bu arkadaşlarımızın hiçbirinden istediğimiz şekilde yararlanamadık. Eğer biz bunlardan iyi bir şekilde yararlansaydık, onlarda iyi olsaydı o zaman biz hiç sıkıntı yaşamazdık. Bursa ile yaptığımız maçta bir bakıyorsun lige ayrı bir takım çıkıyor, kupaya ayrı bir takım çıkıyor. Eneramo ile konuştuk, ayrılacağını söyledi, bizde tamam dedik. Eneramo’nun ne bizle ne de arkadaşlarıyla problemi var. Sadece şehirden dolayı, kendisine göre sosyal yönden çok zayıf olduğu için takımdan ayrılmak istedi. Burası tamam sosyal yönden belki bir Ankara, İzmir, İstanbul gibi olmayabilir ama futbol oynamak isteyen içinde ideal bir yer. Ben futbol oynayacağım, ben para kazanacağım, ben başarılı olacağım diyorsan Sivas en ideal yer. Ben hem gezeceğim, hem futbol oynayacağım, sosyal yaşantımı da ilerletmem lazım diyorsan çok zor bir yer burası. Bu yüzden doğru söylüyorlar, haklılar. Zaman zaman uçak bile hava şartları nedeniyle buraya inmiyor. O yüzden oyuncularımıza hak veriyoruz. Eneramo da sosyal yaşantıyı çok seven bir arkadaşımız, çok iyi bir insan, bize çok faydası oldu, o yüzden başarılar diliyorum. Onun dışında Rada’yı, Sandro’yu, kaleci Senecky’i takımla sözleşmeyi imzaladığım zaman göndermek istiyorum. Muhammet Ali’yi, Kaan’ı, Burçağ’ı göndermek istiyoruz, Cihan’ı kiralık vermek istiyoruz.”
“OLİVEİRA’DAN VAZGEÇTİK”
Brezilyalı Oliveira’yı seyrettiklerini ve beğenmediklerini söyleyen Çalımbay, bu transferden vazgeçtiklerini, Oliveira’nın çok narin ve Türkiye’de başarılı olamayacağını düşündüklerini söyledi.
Çalımbay, “Ama önümüzdeki haftalarda bir tane oyuncuyla mukavele imzalayacağız yabancı bir arkadaşımızla. Kamerunlu ama kesinleşmedi. Şu anda yardımcı hocalarımız yurtdışında, biz oyuncularımızın hepsini tespit ettik, Türkiye’den 2 tane oyuncuyla görüştük yüzde 99 bitirdik. Bizim olayımızda netleştiği zaman onların hepsi gelecek teker teker. Bizim amacımız eksik yerlerimizi kapatmak. Burada yönetiminde bize çok yardımcı olması gerekiyor, eğer yardımcı olmazsa yine sıkıntılı günler başlar. Bizim buraya ayak uyduracak oyuncuları almamız gerekiyor. İşte Eneramo’yu aldık bir sene sonra ben gideceğim dedi. Onun için buraya ayak uydurabilecek, hem futbol oynayıp hem para kazanacak arkadaşlardan takım kurmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.
Yeni Ülke
Arkadaşlar burası Nail Bey'in sunduğu programda anlatım olarak yoktu.Sivas Basınının duayeni Kemal Çağlayan tarafından ele alınmış.
|