Cevap: Sahipsiz Şehrin Solucanları!
Ben Kastamonu da işim gereği yıllardır bulunuyorum. Bir zamanlar Sivassporla Trabzonsporla Kayseri ile aynı ligde bu saydığım takımlarla birlikte mücadele eden ve Türkiyenin nüfusunun ilk üçünü oluşturan bir şehirde yani.. Şu anda bu şehirde artık bir Profesyonel takım yok. Geçen hafta küme düştüler. Uzun zamandan beri, hayatlarında ilk defa küme düşüyorlar anlayacağınız. Takım sahipsiz, ilgisiz, perma perişan bir halde. Yıllarca Gençlerbirliğinin pilot takımı altyapı takımı olarak sürünüp gitmişler. Şu sıralar hem esnaf hemde ileri gelen ekabirler ''eyvah biz ne ettik'' diyorlar.
Bu anektod'u şunun için anlatıyorum. Yarın Allah göstermesin bizim başımıza da gelebilecek bir senaryo bu. Biz esnaf olacağız, bu takıma sahip çıkacağız. Biz taraftar çıkacağız bu takıma sahip olacağız, biz siyasetçi olacağız bu takıma sahip çıkacağız. Yarın ''eyvah'' zamanı gelmesin, Mazallah bir aşağılara düşersek hem kurtulamayız bu keşmekeşlik den hemde şehrimizin altın anahtarını yitirmiş oluruz.
Artık yeni nesiller yetişiyor, hemde çığ gibi. Onları pısırık yetiştirmeyin, Sivassporlu yetiştirin. Köçek gibi başka takımların sefasını memleketim sokaklarında gezdirmeyin. Yanlış anlamayın şiddet uygulayın demiyorum. Öyle bir kalabalık olmalıyız öyle bir hiddet uygulamalıyız ki, ''abooov Sivasta başka takım tutulmaz'' desinler. Zaten ondan sonrası gelir.
Ama yukarda da dediğim gibi ''eyvah'' zamanı gelmeden her yönümüzle takımımıza sahip çıkmalıyız.
Çok geç olmadan...
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|