Cevap: Maçı Değerlendirelim
Geçen hafta bu yorumu yapmıştım
"Deplasmanda geçen seneye göre daha çok puan toplarız.Fakat içeride defans oynayan takımlara Chrisantus ve Utaka'nın performansına bağlı olarak sıkıntı çekebiliriz bakalım ne olacak."
Bu yorumumda haklı çıktım öncelikle Konya'nın bu kadar defansif oynuyacağını tahmin etmiyordum.Utaka yokluğu ve Mehdi ve Burhan'ın yetersiz oyunuyla ileride iş yapamadık.Ama geçen seneye göre daha derli topluyuz iyi yoldayız.
Ertuğrul : Son yıllarda yaşadığımız kaleci şanssızlıklarından dolayı bu konuda iyice paranoyaklaştım.Hiç bir kalecimize güvenemiyorum.Ertuğrulda da biraz tedirginlik vardı.Ama hiç düzgün top gelmedi.
Cicinho : Elinden geleni yaptı.Bazı arkadaşlar performansından memnun değil ama geçen seneden hiç bir farkı yok sadece önündeki Burhan'ın kötü oyunu nedeniyle öyle gözüküyor.Bir sürü orta yaptı kafa vuran yok.
İbrahim : Hala fiziken hazır değil,ama bu fizikle yine iyi top oynuyor.
Ümit : Kafa toplarında iyiydi,bir kaç dengesiz harekette bulunsada genel olarak başarılıydı.
Ziya: Cicinho için söylediklerim Ziya içinde geçerli önünde önceden tam bir açık oyuncusu Aydın vardı.Ama şimdi takımın çok beklentisi olan Aatif var dolayısıyla Aatif hiç çizgide kalmıyor.Önü bomboş olan Ziya topu sürüyor.Tek kişi nasıl çalım atıp,orta açsın önceden o bölgede Ziya,Aydın,Aatif üçgenini kurup işi çözüyoduk.Bu üçgenin 3.elemanını halen bulamadık ilk 3 haftada.
Adem : Tek kelimeyle muhteşem,hayranlıkla izledim bugün.Çok iyi topu yönlendirdi.Maşallah.
Kadir : Kötü oynamıyor ama onun kapasitesinin yeterli olmadığı işleri istiyor Carlos.Özellikle 2.yarı gidip eski Ziya-Aatif-Aydın üçgeninin Aydın'ın görevini üslenmeye çalıştı.Bunu yapacak bir oyuncu değil.
Burhan : Düşüşü devam ediyor.Bilmiyorum Carlos mu söylüyor ama geçen sene çizgide Cicinhoyla çok güzel 2'ye 1 ler yapıyolardı.Bu senede çizgide kalmıyor.Carlos'un uyarması lazım.
Mehdi : Bu yerin oyuncusu değil sadece en yakınındaki oyuncuya pas veriyor başka hiç bir özelliği yok.Verip verebileceği maximum oyun bu daha öteye gidemez.
Aatif : Kötü oynadı gibi gözüktü ama Konya sahaya çok iyi yayıldı ve Aatif'a extra önlemler aldı onlarla uğraşa uğraşa 70den sonra kondisyon 0 oldu.Aatif'a alternatif isimler ofansif katkıda bulunmazsa önlem alınması kolay bir takım oluruz.
Batuhan : İlk dakikalarda mehdiye verdiği pas gibi ince güzel hareketleri var.Oynayan değil oynatan bir oyuncu değişik özellikleri var ama fizik olarak halen tam hazır değil,yakında Gerçek Batuhan'ı göreceğiz.
Konya çok iyi kapandı.Zaten Utaka yokluğunda topu kaleye gönderecek tek adam olan Aatif'ı 3 kişi markaja aldı ve bizi kitlediler.Geçen haftaki yorumuma paralel düşüncelerim devam ediyor.Bu sene defans-ofans dengesi daha iyi,deplasmanda daha çok puan toplayan,içerde kapanan takımları daha zor açabilen bir Sivasspor bizi bekliyor.Gerçekten şuana kadar tüm takımları izledim,hiç bir takım tam olarak hazır değil.En hazır takım olarakta Konya'yı görüyodum.Bu kadar eksiğe rağmen şuanki oyunumuzla ligdeki en iyi 5 takımdan biriyiz.İçiniz rahat olsun.
|