Cevap: Maçı Değerlendirelim Mi ?
Biz mi çok büyük bir takımız yoksa sivasspor Okan BURUK a mı büyük geldi bilmiyorum...Bu takımı bu duruma getiren Okan Buruk mu diye sormak lazım...Son 3 yılda sezon başı transferlerinde hep elinde bonservisi olan,başka takımların kadroda düşünmediği,yaşı geçmiş pili oyuncuları takıma Okan Hoca mı aldı...Herkes Okan Hoca nın bu transferleri yaptığını söylüyor ama Tenase yi başkan geçen yıl izlediklerini almayı düşündüklerini ,takımının 1 milyon euru istediğini ,sivassporun vazgeçtiğini söylemişti...Ben geçen yıl bir çok sitede Hussain i sivassporun istediğini okumuştum;Aziz Yıldırım ın da bu oyuncuyu bu yıl sivasspora tavsiye ettiği iddia edildi...Defans için sivassporun 1 numaralı isteği Kosanoviç ti..Bu oyuncu alınamayanca belki diğer alternatifler alınamayaınca Omari alındı...Texeira hocanın tercihi olabilir.Hasan Kabze yi Okan ın istediğinden hiç emin değilim;başkası alınmayınca evet demiş olabilir...Hala maçı yorumlamadım çünkü maçta yorumlanacak ne var ki;rakip oynadı biz seyrettik...Orta sahada Adem ,Omari hatta Hussain ne yaptı ki..Rakip mi kovaladılar,ara pası mı attılar,forvetleri pozisyona mı soktular..Sivassporun maç boyunca en önemli pozisyonu cicinho nun ortalayıp Teixeria nın kafa vurduğu pozisyon...Orta sahası olmayan bir takımın maçta gol atması ,pozisyona girmesi futbolun doğasına aykırı..Ben bu maçta ilerde Beykan ı,Orta sahada Kone yi gözlerim aradı;ama 2 oyumcu da olmayınca sivassporun ne yaptığı açıkca ortada..Bazıların ağır diye eleştirdiği Kone olmayınca Orta saha kevgire döndü..Keşke bazılarının hiç beğenmediği sert adam Yiğit bu maçta olsaydı..Hakeme gelince özellikle sona sakladım..Çünkü ilk yarıda vermediği 2 karar maç damga vurdu..Portekizli, oyuncunun Omari ye yaptığı hareket sarı değil,direkt kırmızı karttı..Malesef sivasspor maçlarında hakeme bir şeyler oluyor..İlk golde ortayı yapan oyuncu kesinlikle omzuyla değil,eliyle düzelterek orta yapıyor..Pozisyon elle oynama...Hakem bu pozisyonları vermese de biz yine bu maçtan puan almazdık çünkü maçta hiçbir şey yapmadık,yapamadık..Oynayan takımın kapasitesi bu..Maçın en kötülerinden bir de malesef sadece kendine oynayan,kendini sivassporun üstünde gören ATIF..Maçta ne yaptığını anlayan var mı...Atıf ne yapsın kimse demesin..Bu maçta da çok bencilce hareketler yaptı,çok sayıda topu ezdi...Atıf kendini sivassporun üstünde görüyorsa asıl bu maçlarda takımı kurtarmalı..Okan Hoca nın ne oynamak istediğini anlamış değilim...Çıkardığı takımın birbirine hiç uyumu yoktu...Haftaya Rizespor maçında iş taraftara düşüyor...Takımı protesto etmekle bu takım hiçbir yere gelemez..Hala ortada alınması gereken 42 puan var...Allah'dan umut kesilmez..
|