Herkesin yeniyılı ve "yılbaşı" tatili iyi geçsin. Tüm dünya ya artık Barış getirsin her sene istiyyoruz, böyle dileklerde bulunuyoruz ancak olmuyor. Petrol delisi ülkeler dünyayı yıkıyor.
Bu dilekler arasında bazı tartışmalar geçmiş ben yorum yapmadan duramayacağım.
Noel Hristiyan bayramıdır, doğrudur ancak Noel bayramı 21 Aralık günü başlar ve Hristiyanlık dinine göre Hz. İsa'nın, Meryem'in rahmine konduğu gündür diye düşünürler. Bizim kutladığımız, eğlendiğimiz, ve özellikle birbirimize hediyeler alıp mutlu ettiğimiz, belkide hiç aramadığımız bir arkadaşımızdan telefonlar aldığımız, yeni yıl ve yılbaşı kutlamalarıdır yani noel değildir.
Ben öyle ortalıklarda dolaşan Noel babalardan felan mutsuzum o konuda yorum yapan olmamış ama Noel baba hakkaten bizim kültürümüz değil O gerçektende Hristiyanlıktan gelme O'nun yerine Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz konabilir belki ama Noel baba değil. Eğlenmek kötü birşey değildir, ülke bu durumdayken, vatan elden giderken, deliler gibi çalışırken en azından birgün, bir gece mutlu ve eğlenerek girelim ertesi güne tabii birde yeni yıl olunca dadından yenmez o gece
BOUN'lu arkadaşım, bu kadar yorum yapmışsın, çok eğlenmeyelim sözlerine katılıp, Hristiyan bayramıdır diyip karşı çıkmışsın. Peki okuluna yapılan "SOROS" yardımlarına karşı ne diyorsun? O'na ne yorum yaptın, gidip rektörünü eleştirdin mi? Yılbaşını kutlayanları eleştirdiğin gibi? Dünyanın en zengin adamlarından Amerikalı bir işadamı üniversitenize durmadan yardım yapıyor, ilginç olan bu adamın yardım yaptığı ülkeler hep yıkılmış. Yugoslavya, SSCB, Ukrayna'daki darbeler,Gürcistan,Kırgızistan daki darbeler bu adamın üniversiteler'e yaptığı yardımlardan 3-5 sene sonra ortaya çıkmış. Bunlar tesadüfmü yoksa adam para yardımı yapıp üniversiteleri satın mı alıyor, tabii satılan üniversiteler de gidiyor öğrencilerini Onun istediği gibi yetiştiriyor. Yılbaşıyla bu kadar ilgilenirken birazda "SOROS" lailgilen, Araştır. bence.
Yeniyıl, herkesi mutlu etsin, Türkiye'ye büyüme ve ulusalcı,vatanperver, çalmayan, çağdaş yöneticiler getirsin. Dünya'ya barış getirsin. ABD'yi çökertsin
zaten ABD çökmeden barışın geleceği yok. Sivasspor'a da ligin 2. yarısında 51 puan getirsin.
Herkesin yeni yılını kutlarım.
Saygılarımla...