Alıntı:
myway Nickli Üyeden Alıntı
17 Eylül 1967'de oynanacak müsabaka öncesinde de Kayseri ve Sivas'ın başka kulüpleri arasındaki karşılaşmalarda da bazı olaylar yaşanmıştı. 1965'te Sivas Sümerspor - Kayseri Şekerspor karşılaşmasında bazı taraftarlar yaralanmış, 1966'da oynanan Kayseri Havagücü - Sivas Sümerspor karşılaşmasında da sakatlanma ve yaralanmalar meydana gelmişti.[5] Kayserispor'un ilk defa karşılacağı maçtan 7 gün önce 10 Eylül 1967 tarihinde oynanan Kayseri Havagücü - Sivas Dört Eylül maçında da iki takım futbolcuları arasında olaylar çıkmıştı.
Sivaslılar maçın oynanacağı gün 20 minibüs, 40 otobüs ve trenle Kayseri'ye ulaştı.
koyu kısımla yazılan yeri (bilmeyenler için hatırlatalım). devamını yazmıyorum hepinizin malumu..
deplasman aşk-ı şehirdir..
|
Anlatmak istediğiniz olay Sivassporun bu ilki gerçekleştirdiğimidir bilmiyorum..ama yıl 1960 ların sonu diye yazıyor bende siz 1967 den bahsediyorsunuz...Benim yazım alıntıdır..Bursaspor ve Eskişehirsporun bu işin ncülüğünü yaptığını iyi biliyorum belki süper lig kriter alınarak değerlendirilmiştir..Ama bu işin içinde Sivasta warsa dahada memnun olurum ...