"Yayın sürsün, ailece ağlıyoruz"
Tüm Türkiye'nin Hakkari'de şehit verdiğimiz şehitlerimize ağladığı 21 Ekim gecesi, Maraton'da futbol değil terör konuşuldu. Özellikle Erman Toroğlu'nun teröre ve terörün arkasındakilere yönelik içten, hesapsız, dobra sözleri ekran başındakilerin yüreğine tercüman oldu. Ve ekran başındakiler Toroğlu'nun sözlerine Ligtv.com.tr'ye gönderdiği maillerle teşekkür etti. İşte Erman Toroğlu'nun o sözleri ve vatandaşlarımızın yolladığı maillerden bazıları:
ERMAN HOCA NE DEDİ?
"Biz ülke olarak çok kişiliksiz bir ülke olmaya başladık. Benim askerimi öldürecek ******** ve sen bunlara bir şey yapamayacaksın. Ben hayatım boyunca bu siyasetçilere inanmadım. Büyükanıt Paşa siz demokrat falan olmayın. Asker türbanla mı uğraşsın? Demokrat Genelkurmay Başkanı istediniz. Al sana demokrat başkan. Sen bir tane teröristi arkadan vuruyorsun soruşturma açılıyor. Benim askeri mi polisi mi kimler veriyor mahkemeye? Ben karşımdaki düşmandan korkmam, arkamdaki ********den korkarım! Amerika’dan icazet bekliyorsunuz. Benim yaşım 60 çok şey gördüm. Ben konuşurum. Ben siyasetçiye güvenemiyorum, Türk ordusuna güveniyorum. Maç başladı. Düdük sende!.. Askerlik ölme öldürme sanatıdır. Öldürülüyoruz. İşin enteresan tarafı onlar saldırıyor. ABD yardım edecek. Sen hala icazet bekliyorsun. Beğenmediğin İran’a bak!.. Tezkere çıkar ne olacak uygulamadıktan sonra. Benim kanunumdan hep onlar faydalanıyor. Bu nasıl bir ülkedir? Ne demek demokrat… Asker askerliğini bilecek, politikacı da politikacılığını bilecek. Biz asker bir ülkeydik. Ben askerlere güveniyorum. Askeri, polisi rahat bırakalım. Basının içinde var onları savunan. Tezkereye hayır diyenler şimdi kına yaksınlar. Askerin başındaki o zamanlar demokrattı!"
VATANDAŞ NE DEDİ?
İsmail Arslan
Bu acılı günlerde biz Türk milletine vermiş oldugunuz manevi destekten dolayı Şansal ve Erman abilerime sonsuz tesekkürler sunuyorum. Biz birlik oldukça bizlerin karsısında hiçbir alçak duramayacak. 85 yaşında askerlik şubesine basvurup askere alınmasını isteyen yürekler var. İşte biz buyuz, yediden yetmişe biz askeriz ve hazırız. Çünkü Kemal Atatürk'ün dediği gibi, muhtaç oldugumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Saygılarla...
Eray Mandacı
Erman hocamı bırakın konuşsun. Yayın sabaha kadar sürsün ailece ağlıyoruz. İçimizden gelenleri söylüyor. Hapis gerekirse ben onun yerine yatarım. Saygılarımla...
Barbaros Tamer
Sevgili Erman Toroglu, hislerimize tam manasiyla tercüman oldunuz. Gerçekler bazı hainleri rahatsız etse de siz söylemekten çekinmeyin, yüreğinize, dilinize, ağzınıza sağlık sizi çok seviyoruz. Tamer ailesi...
İbrahim Kızgut
Sizi ve Maraton ekibini kutluyorum halk olarak bugünlerde yapılan saldırıdan dolayı yaptığı tutumu alkışlıyor ve taktir ediyorum. Hepiniz sağolun. Hiç sevmediğim Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka'yı öpüyor, saygıyla kucaklıyorum.
Yunus Semiz
Bütün ülkeyi yasa boğan vatan evlatlarımızın şehit edilmesinden dolayı duyduğumuz büyük üzüntüyü en iyi şekilde dile getirdiği için Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. Erman Toroğlu hislerimizi çok iyi dile getiriyor biz de onun söylediği her şeyin arkasındayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dileriz.
Bülent Sönmez
Erman Hocam ağzına sağlık. Ne basın ne muhalefet senin dediklerini dile getiremiyor. Ancak bir nokta var bahsettiğin ********ler AB, ABD... Asıl onlara nasıl çözüm üreteceğiz. Saygılarımla.
İsa Aksoy
Erman hocam her zaman arkandayız. Çok doğru şeyler söylüyorsunuz, hem futbol adına hem ülkemiz adına. Konuştuğunuz, verdiğiniz mesajlar çok güzel. Yürekten size inanıyoruz.
Ramazan Beşenk
Şifreli yayınlamayın Maraton'u da her Türk insanı duysun hocamızın konuşmalarını, doğrulardan kaçılmaz, bırakın haykırsın doğruları.
Sevcan Güneş
Sabah televizyonu açtığımızdan beri duyduğumuz haberle yıkılmış, bütün enerjimiz bitmiş şekilde çaresizle ekran karşısında miskinleşmiştik. Üzgündük çok üzgündük yok muydu bizim gibi düşünen verdiğimiz onca şehitlerin bugünler için mi kanlarını dökmüştü diye düşünürken sizin programınızda değme politikacıların söyleyemediği acı gerçekleri bir spor programında duymak bizi hem çok heyecanlandırdı hem de çok üzdü. Yaklaşık 5 yıldır Ligtv aboneliğimiz var. Zaman zaman çok kızdık kapattırmak istedik ama bugün yaptığınız bu konuşmadan sonra kendi adıma verdiğim her kuruş HELAL OLSUN. ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN.
Soykan Turan
Bu akşam futbol konuşmayı ben de istemiyorum, simsiyah bir Beşiktaş taraftarıyım ancak herkes gibi önce Türkiyeliyim. Sayın Erman Toroğlu'nu Beşiktaş aleyhinde yaptığı yorumlardan dolayı sevmezdim ancak bu akşamdan sonra istediği kadar Beşiktaş'ı kötüleyebilir farketmez. Çünkü ağzıma dilime tercüman olduğu için hocama asla kızmayacağım ağzına sağlık hocam. Ve sözünü kesmediğiniz için teşekkürler sayın Lig TV yönetimi ve Şansal Bey, iyi yayınlar...
Yılmaz Bekir
Ağzına sağlık Erman bey. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.
Mustafa İpek
Bugünkü çok anlamlı konuşmasından dolayı Erman Toroğlu'nu tebrik ediyorum. Yüreğimize biraz olsun su serpti, vatan haini alçaklara bu memleketi bırakmayız.
Perihan Kar
Sizlere teşekkür ediyoruz o güzel yorumlarınız için. Allah razı olsun sizden.
Atila Taşkıran
Sayın Erman Toroğlu ağzına saglık. Bu akşam yapmış olduğunuz konuşmalarınız hislerime tercüman oldu. Lütfen susmayın. Şifresiz bir ulusal kanalda bu konuşmalarınızı yapın. Bu düşüncelerinizi destekliyorum. Saygılarımla.
Tomris Şahin
Sayın Erman Toroğlu, Sayın Şansal Büyüka'ya yorumları için teşekkürler. Sizlerle gurur duyduk sanki biz oradayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine ve de ülkemize başsağlığı dilerim. Sizlere hislerimize tercüman olduğunuz için teşekkürler. Hepimiz Türküz, hepimiz Mehmetciğiz.
Orhan Fırat
Bir Türk silahlı Kuvvetleri mensubu olarak Sn. Erman Toroğlu'nu az önce yaptığı konuşmadan ötürü kutluyor ellerinden öpüyorum.
Tayfun Urlalı
Sayın Toroğlu ve Büyüka'yı saygıyla selamlıyoruz. Bu gece harika konuştunuz. Hislerimize tercüman oldunuz. Ağzınıza sağlık.
Alim Yaralı
Öncelikle başsağlığı diliyorum. Yorumunuzu takip ediyorum. Dilimize tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. İnşallah asker görevini yapar. Yeter artık. Köpeklere ders verelim. Bıktık artık şehit haberlerinden. Allah sizden razı olsun ne güzel konuşuyorsunuz. BÜYÜKLER??? İnşallah bu sözlerinizden ibret alırlar yüzleri kızarmazsa eğer? İyi yayınlar selamlar.
Münür Şahin
Erman ve Şansal beyin programını büyük bir dikkatle izliyorum. Helal olsun size. Tüm Türk halkının görüşlerini eldivensiz yansıttığınız için. Saygılar ağzınıza dilinize sağlık.
Hanife Sürer
Sayın Erman Toroğlu'nun bu akşam yaptığı tüm konuşmaları lütfen uydu kanallarını da açıp tüm Türkiye'ye izletin. Teşekkürler hocam aklıbaşında terörle ilgili açıklamayı ilk yapan siz oldununuz. Sizi ayakta alkışlıyorum. Bravo hocam...
Kazım Ödev
Şu an konuşulmakta olan konular, bu ülkenin en doğru doğruları. Erman Toroğlu'nu candan kutluyor, yüreğinden dolayı en içten sevgilerimizi iletiyorum. TV kapatılırsa sizlerle beraber direnmeye ve tepki göstermeye hazırız. Konu vatansa gerisi tefarruattır. Tüm şehitlerimizi bağrımıza basıyoruz. Bu ülkenin gerçeklerini lütfen haykırın. Derin saygılarımla.
....met Nazmiye
Sayın Erman Toroğlu, sadece bravo diyorum ve aynı fikirdeyiz. Biz söyleyemedik siz konuşun bizim adımıza. İçimiz yandı ve artık yanmasın. O çocuklar ölmesin artık.