Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: BASKETBOL
Alt 22.02.2007, 22:24   #411
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

TracyMcGrady58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

649 Mesajına 918 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1483 TracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: BASKETBOL

10. Uluslararası Hikmet Erdem Basketbol Turnuvası Sakarya'da başladı. 6 ülkenin katıldığı turnuvanın ilk gününde Yıldız Erkek Milli Takımı, Ukrayna'yı 97-38 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Adapazarı Atatürk Spor Salonu'nda yapılan turnuvanın ilk maçında Fransa, Hırvatistan'ı 77-74, ikinci karşılaşmada ise İtalya, Rusya'yı 89-79 mağlup etti. Günün son maçında ise Yıldız Erkek Milli Takımı, Ukrayna'yı 97-38 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Karşılaşmayı A Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç de izledi.

SALON: Adapazarı Atatürk
HAKEMLER: Tomislav Hordov xx (Hırvatistan), Julien Bansard xx (Fransa)
TÜRKİYE: Rıdvan Çalışkan xx 7, Sertaç Şanlı xx 6, Volkan Aydın xxx 12, Ozan Dilik xxx 12, Batuhan Bulduk xx 4, Can Maxim Mutaf xxx 10, Tolga Cerrah xxx 10, Murat Erensoy xx 6, Furkan Aldemir xx 4, Burak Yüksel xx 8, Enes Kanter xxx 10, Abdullah Eskici xx 8
UKRAYNA: Serhii xx 8, Kanete Marş xxx 11, Bandush Dymtro xx 9, Gumennoy Anatol x 4, Poddubcev Dymtri x, Skrypets Yaroşli x 2, Sueyma Denys x, Sandul Maksym x 4, Kit Anatoly x, Dzyuba Gennacli x, Horbativk Anclr x, Maznev Danlyo x, Halynin x
1. PERİYOT: 36-17 (Türkiye Lehine)
DEVRE: 52-15 (Türkiye Lehine)
3. PERİYOT: 73-35 (Türkiye Lehine)
TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: -->: BASKETBOL
Alt 22.02.2007, 22:28   #412
GuNaY
Gast

Standart --->: -->: BASKETBOL

Alıntı:
TracyMcGrady58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
1. PERİYOT: 36-17 (Türkiye Lehine)
DEVRE: 52-15 (Türkiye Lehine)
3. PERİYOT: 73-35 (Türkiye Lehine)
Basketbolda ilk defa skorun indiğini gördüm

-->: --->: -->: BASKETBOL
Alt 22.02.2007, 22:53   #413
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1483 TracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: --->: -->: BASKETBOL

Alıntı:
GuNaY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Basketbolda ilk defa skorun indiğini gördüm
Allah allah nasil olmus yaw
--->: -->: --->: -->: BASKETBOL
Alt 22.02.2007, 23:27   #414
GuNaY
Gast

Standart --->: -->: --->: -->: BASKETBOL

Alıntı:
TracyMcGrady58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Allah allah nasil olmus yaw
Bende anlamadım,
sen anlarsan birgün bana anlatırsın

--->: BASKETBOL
Alt 22.02.2007, 23:34   #415
gülkız
Yiğido

125 Mesajına 249 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 718 gülkız COK SEVILEN BIR KISIgülkız COK SEVILEN BIR KISIgülkız COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: BASKETBOL

VLADE DIVAC

Vlade Divac, basketbolla ilgilenen çoğu kimsenin, ismini bir şekilde duyduğu efsane oyunculardan biri.

Vlade Divac, basketbolla ilgilenen çoğu kimsenin, ismini bir şekilde duyduğu efsane oyunculardan biri. 1989 yılında ayak bastığı NBA'de tam 16 yıl aralıksız oynayarak kırılması zor bir rekorun da sahibi oldu.

Vlade Divac

Zira bu rekor NBA'de en uzun süre oynayan Avrupalı oyuncu olmasından kaynaklanıyor. Zaman Gazetesi'nin bu yıl 17.sini düzenlediği Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nin onur konuğu olarak İstanbul'a gelen Divac, ilginç açıklamalarda bulundu. Hidayet Türkoğlu'nun Sacramento Kings'ten eski takım arkadaşı; NBA'de All-Star onuru yaşayan ilk Türk oyuncu olarak da Mehmet Okur'un durumunu değerlendirdi. Mehmet'in kendisinden daha iyi olacağına vurgu yapan efsane basketbolcu, İbrahim Kutluay'ın da en yetenekli Türk basketbolculardan biri olduğunu söyledi.

İşte Divac'a sorduklarımız ve onun cevapları.

NBA'de forma giyen ilk Avrupalı basketbolculardan biriydiniz. Ne gibi zorluklar yaşadınız?

Benim için NBA'de oynamak çok zor bir karardı. Oldukça gençtim. Orada daha iyi kariyer yapacağımı düşünerek gittim. İlk takımım Los Angeles Lakers'tı. Magic Johnson, Elgin Baylor ve James Worthy gibi dev isimlerle beraber oynadığımda yaşım 24'tü. Çok şanslıydım. Amerikan kültürü ve İngilizce beni çok zorladı. Ancak bir yıl içinde bu sorunu çözmeyi başardım. Hayat daha rahat gelmeye başladı. Amerika ve Avrupa basketbolu arasındaki ilk köprü bendim.

NBA'de siyahi yıldızlar arasında bir gruplaşma olduğu söyleniyor. Siz böyle bir olaya şahit oldunuz mu?

Hayır, kesinlikle böyle bir ayrımcılık görmedim. Özellikle Lakers'ta dostluk ortamı mükemmeldi. Çok iyi bir ekiptik, tam organize olmuştuk.

NBA'de Hakeem Olajuwon ve Kerim Abdul-Jabbar ile beraber 13 binin üzerinde sayı atarak NBA tarihine geçtiniz. Sizce zirvede hangi oyuncu var?

Kerim Abdul-Jabbar her zaman bir numaradır. Kerim, Lakers'ta sayısız başarılara imza attı. Ne kadar unvan varsa topladı. Hakeem Olajuwon ise şu ana kadar karşılaştığım en iyi pivottu. Çok zor bir oyuncuydu.

Shaquille O'Neal'ı en iyi siz tutuyordunuz. Bunu nasıl başardınız?

Onunla karşılıklı oynarken bir stratejim vardı. Büyük bir adamdı ve onu tutmakta birçok oyuncu yetersiz kalıyordu. Herkes onu fizik kuvvetiyle tutmaya çalışırken ben beynimi kullanıyordum. Shaq çok güçlü bir pivottu. Onu kendi stilimle oynamaya mahkum eder ve yorardım.

Dünya basketbolunda idolünüz kimdi?

Wilt Chemberlain. Çocukken onun maçlarını izleyerek büyüdüm. Yugoslavya'da o zamanlar maçlar haftada bir banttan yayınlanırdı. Chemberlain'in yeri hâlâ dolmuş değil. NBA tarihine baktığımızda onun gibi çok az yıldızın olduğunu görürüz.

Peki size göre NBA'in en iyi coachu kim?

İki tane var. Pat Riley. Şu an geçen yıl şampiyon olan Miami Heats'i çalıştırıyor. Diğeri de San Antonio'nun hocası Greg Popovic.

NBA'de oynarken sizde derin iz bırakan, ve aynı zamanda unutamadığınız neler vardı?

Öncelikle 1991'de Los Angeles Lakers formasıyla Chicago Bulls'a karşı oynadığımız final serisini hiç unutamıyorum. Diğeri de 2001'deki ilk All-Star maçımdı. Rüyalarım gerçek olmuştu. Kolay değil, bunun için tam 15 sene beklemiştim. NBA'de oynayan her basketbolcu All-Star'da gözükmek ister. Mehmet Okur'un All-Star'a seçilmesi Türkler açısından büyük bir olay. Okur, Türklere büyük bir ödül verdi. Kıymeti bilinsin.

Pişmanlık duyduğunuz bir şey yaşadınız mı?

Hayır. Sadece basketbolda değil, normal hayatımda da hiç pişmanlık yaşamadım. Geçmişte yaşanan orada kalır. Bunu değiştiremezsin. Yapacağın en iyi şey geleceğini değiştirmektir.

Çocuklarınızın basketbolcu olmasını ister misiniz?

Üç çocuğum var. İkisi erkek, biri kız. Kızımın basketçi olmasını istemiyorum. Çünkü evlenecek koca bulamazdı (gülerek). Erkek çocuklarımın da doğrusu basketbola merakı yok gibi. Zaten zorlamıyorum. Eğer içlerinde varsa basketbolcu olurlar. Ben de basketbol oynamadan önce futbol oynuyordum. Hatta futbolu basketboldan daha çok severdim. Kalecilik yapıyordum. Ancak bir gün hatalı bir gol yiyince hocam, 'Sen futbolu bırak, basketbola başla.' dedi.

Amerika'da çok ünlü bir isimsiniz. Renkli bir yaşamınız var. Basketbol dışında, dizilerde, bazı filmlerde de rol alıyorsunuz. Evli ve Çocuklu dizisinde de oynadınız.

Amerikalılar doğal davranan insanları çok tutuyorlar. Galiba tipim de biraz komik. Onun için her yerden teklifler alıyorum. Sacramento'da restoran zincirlerim var. İki tane de eğlence merkezi işletiyorum. Avrupa'ya taşındığım için bu yatırımlarımı gözden çıkarmayı düşünüyorum. Yakın zamanda satabilirim.

Peki geleceğinizi nerede görüyorsunuz? Sırbistan'da mı, yoksa başka bir Avrupa ülkesinde mi?

Amerika defterini kapattım. Ülkemi çok özlemiştim. Amerika'da 17 sene kaldım. Çocuklarım yeteri kadar Amerikan kültürü aldı. Biraz da ülkelerinin kültürünü, geleneklerini tanısınlar. Bundan sonra Sırbistan'da yaşamayı, halkıma yardım etmeyi düşünüyorum.

Ülkenizde devlet başkanı kadar saygı görüyorsunuz. Savaşta yetim kalan çocuklarla ilgileniyormuşsunuz?

Evet doğru. Benim küçük kızım, savaşta yetim kalan bir çocuk. Onu evlat edindim. Onun gibi yüzlerce çocuğa daha bakıyorum. Onlar savaşı hak etmiyor. Siyasiler cezalandırılmalı. Savaşların kurbanı çocuklar olmamalı. Daha iyi bir hayat sürmeleri lazım.

Bosna-Hersek'teki savaş yüzünden Sırplara karşı özellikle Türkiye gibi Müslüman ülkelerde bir antipati oluştu. Sizin görüşünüz nedir?

Ben cami ile kilise arasında büyüdüm. Çocukken Yugoslavya'da yaşadığım Prijepolje şehrinin yarısı Müslüman, yarısı da Hıristiyan'dı. İslam kültürünü de iyi biliyorum. Bunun için Müslümanlarla aram hep iyi olmuştur. Amerika'da Hidayet Türkoğlu'na evimin kapılarını açtım. Daha sonra Mehmet Okur, İbrahim Kutluay geldi. Yine onlara sahip çıkmaya çalıştım. Hayatım boyunca beyaz ya da siyah, Müslüman ya da Hıristiyan ayrımı yapmadım. Benim için iyi insan ve kötü insan vardır. Hepimiz aynıyız. Yukarıda bir Tanrı var, belki onu değişik isimlerle anıyoruz. Hepsi o kadar. Bu dünyayı gereksiz yere tahrip ediyoruz. Çocuklarımızın geleceğini de tehdit ediyoruz.

Sırp milliyetçisi misiniz?

Evet, halkını, ülkeni seviyor musun, anlamında soruyorsanız milliyetçiyim. Ama ırkçı değilim. Değişik milletlerden dostlarım var. Müslümanların arasında büyüdüm. Eğer normal düşünürsen, insanlarla kardeş gibi geçinirsin. Ancak iki taraf da dinlerini karşı tarafa silah gibi kullanırsa o zaman çılgınlık oluyor. Ve masum insanların kanı dökülüyor. Tüm dinler insanlara barışı, iyi ahlakı öğütler. Dinin insanlar tarafından yanlış yorumlanması çok tehlikeli. Belgrad'da cami yakıldı, Kosova'da kilise. Sadece tarih yok edildi.

Hidayet'e neden bu kadar çok sahip çıktınız?

Amerika'ya geldiğinde ufak bir çaylaktı. İlk maçında sahaya çıktığında bacakları titriyordu. O, babası Rahim'den bana emanetti. Babası o Amerika'ya gelmeden önce beni aradı. Hidayet'in ailesi de tıpkı benim gibi Sancak bölgesinden. O yüzden aramızda bir bağ da vardı. Ona adeta bir çocuğum gibi baktım. Onun yaşayacağı sıkıntıları oldukça azalttım. Evimde misafir ettim. Hidayet, son 10 yılda gördüğüm en yetenekli Avrupalı oyuncu. Her şeyi yapabiliyor, şut atıyor, asist becerisi yüksek. NBA'de kariyeri parlak gözüküyor. Ancak nereye kadar gidebileceği kendisine bağlı. Hido, NBA kapısını Türk basketçilere açtı.

Peki Mehmet Okur için neler söyleyeceksiniz?

Mehmet Okur, çok genç yaşta All-Star oldu. O tipik bir pota altı oyuncusu. Yeteneğinin yanı sıra çok zeki. Bu da onu kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden biri yapıyor. Şimdi de All-Star olarak, NBA'in en iyi oyuncularından biri olmak için çok önemli bir adım attı. Onu All-Star maçında izlerken kendimi gördüm. Onun başarısı bizim başarımız. Çünkü o bir Avrupalı ve kariyerine baktığınızda Avrupa'yı NBA'de ne kadar iyi temsil ettiğini görüyorsunuz. Türkiye'nin onunla gurur duyması lazım.

2010'daki Dünya Şampiyonası'nda kim daha şanslı?

ABD, her zaman şampiyonluğun favorisi olmuştur. Ancak Avrupa'dan da İspanya, Yunanistan ve Türkiye gibi üç tane iddialı ekip var. Türkiye, yeni nesil için çok ümit veriyor.

Tarihte ünlü bir kahramanı canlandırmak isteseydiniz, kimi oynamak isterdiniz?

Çok zor bir soru. Tarihten değil de günümüzden bir örnek verebilirim. Şu an Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George Bush olmak isterdim. Tüm yetkilere sahip; ancak dünyayı barışa doğru götürecek, kan dökülmesini engelleyecek, iyilik meleği bir Bush olmak isterdim.

GençTürk Haber
22 Şubat 2007 15:45
gülkız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 23.02.2007, 13:14   #416
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Gece Oynanan Maclar :

Washington 109-106 Sacramento
Macin Yildizi : Arenas 43 sayi, 7 rebound ve 7 assist

Cleveland 78-84 Chicago
Macin Yildizi : Ben Wallace 14 sayi, 19 rebound, 5 assist ve 7 blok

Dallas 112-100 Miami
Macin Yildizi : Nowitzki 31 sayi ve 11 rebound
Alt 23.02.2007, 14:32   #417
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Chicago Bulls deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı devirmeyi başardı.

Luol Deng'in 18 sayısı, Ben Wallece'ın 19 ribaunt ve sezon yükseği olan 7 blokluk etkili oyunlarıyla Chicago Bulls deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı devirmeyi başardı.

Quicken Loans Arena'da oynanan yaklaşık 21 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada Chicago Bulls'u ağırlayan Cleveland Cavaliers rakibine 84-78 yenilerek ummadığı bir mağlubiyet aldı. Chicago'da Ben Wallece oynadığı etkili oyunla takımının galibiyetinde başrol oynadı. Bulls'a geldiğinden beri en iyi maçlarından birini çıkaran Wallece, 14 sayı, 19 ribaunt ve 7 blokla göz doldurdu. Chicago, bu galibiyetle Cleveland deplasmanında aldığı altı maçlık yenilgi serisini de noktalamış oldu. Chicago Bulls'ta Luol Deng 18 sayıyla oynarken, Ben Gordon 16 ve Kirk Hinrich ise 11 sayı üretti.

Geceyi kendi evinde aldığı mağlubiyetle noktalayan Cleveland Cavaliers'ta ise LeBron James attığı 29 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Larry Hughes 20 sayıyla skora katkı yaptı. Cavaliers'ta ailesinin sağlık sorunları nedeniyle izinli olan Zydrunas Ilgauskas üst üste dördüncü maçını da kaçırmış oldu. Ilgauskas'ın hafta sonu takımında yerini alması beklenmiyor.
Alt 23.02.2007, 15:49   #418
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Günün Istatistikleri...

...en cok sayi :
43 Gilbert Arenas (Washington)
...en cok rebound : 19 Ben Wallace (Chicago)
...en cok assist yapan : 8 Chris Duhon (Chicago)
...en cok top calan : 5 Caron Butler (Washington)
...en cok blok yapan : 7 Ben Wallace (Chicago)
...en cok 3lük atan : 6 Mike Bibby (Sacramento)
Alt 24.02.2007, 00:42   #419
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, çeyrek final ikinci maçında İspanya'nın Ros Casares takımına deplasmanda 71-53 mağlup oldu.
Fenerbahçe'nin aldığı bu yenilgiyle seride durum 1-1 oldu. İki ekip 28 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da serinin 3. maçında karşı karşıya gelecek.
Alt 24.02.2007, 13:26   #420
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Gece Oynanan Maclar :

Toronto 110-88 Indiana
Macin Yildizi : Chris Bosh 23 sayi ve 12 rebound

Charlotte 102-87 Philadelphia
Macin Yildizi : Adam Morrison 19 sayi

Orlando 89-94 Detroit
Macin Yildizi : Chauncey Billups 28 sayi / Hidayet Türkoglu 20 sayi ve 5 rebound

New Jersey 109-96 Sacramento
Macin Yildizi : Jason Kidd 22 sayi, 13 rebound ve 10 assist

New York 95-93 Milwaukee
Macin Yildizi : Marbury 22 sayi ve 8 assist

Atlanta 105-99 Houston
Macin Yildizi : Joe Johnson 31 sayi ve 7 assist

Chcago 105-90 Washington
Macin Yildizi : Luol Deng 32 sayi ve 11 rebound

New Orleans 98-97 Seattle
Macin Yildizi : David West 23 sayi ve 11 rebound

Minnesota 104-116 Phoenix
Macin Yildizi : Shawn Marion 27 sayi ve 14 rebound