Alıntı:
alboran Nickli Üyeden Alıntı
benim dediğimi saçından başından anlayan adamlar yorum yapmasın.işin show kısmında onlarla yarışmamız imkansız diyorum.benim taraftar gruplarıyla işim olmaz.ne sivasın ne başkasının.ben futbol seyircisiyim gördüğümü söylerim.rakibe yaptığınız baskı rakibin konsantrasyonunu duruma göre artırır veya azaltır.ama hakeme yapacağın her türlü baskı senin lehine hataları beraberinde getirir.sivassporun deplasmanda oynadığı neredeyse tüm maçlara giderim.şehir dışında okuduğum için 4 eylülde daha az maç izliyorum.bunun dışında dünkü bursa-eses maçı gibi güzel olacağını düşündüğüm maçlara da giderim.hakeme baskı yapılmaz diyen bir adamı kaale bile almam ben.git hadi kadıköyde,arena'da kolay kolay puanını al da görüyüm seni.hakemler seni o stadlarda doğradığında da hakem baskı altında kalmadı diye konuş o zaman buraya gelip.az biraz mantıklı olun be.hangi hakem o stadlarda bizim net penaltılarımızı yemedi ? hangi hakemler korkudan net kırmızıları veremedi onlara ve bize saçma sapan kırmızılar çıkarmadı ? hakeme baskı yok öyle mi ? selam uzaylı dünyadan selam sana.
ha bir de sevgili andavallı ben hakeme ana avrat küfür edilsin mi dedim ? taç pozisyonuna bile arkadan ses çıkaran bir seyirci o hakem üzerinde net baskı yaratır.küfür etmeyi teşvik eden birşey söylemedim ben.çıkın ortaya ona buna sövün demedim.önce dediğimi anla sonra gel buraya.türkiye'de süper ligde akhisar ve antalya hariç her takımı stadında izledim.geçen kış premier league'de manchester united'ın 3, city'nin 2,chelsea,arsenal,southampton ve newcastle united'ın birer maçını izledim.fransa'da sochaux'un 2, psg ve olimpique lyonnais'un birer maçını izledim.erasmusa gittiğimde bile bir futbolsever bir futbol seyircisi olarak zamanımı böyle geçirdim.bana seyirciliği öğretmeye kalkmasın kimse.bahsettiğim hakemi etkileme olayını en iyi yapan seyirci ingiliz seyircisidir.özellikle arsenali ilk sıraya, 2. sıraya da manu'yu koyuyorum.her pozisyona itiraz için sesler çıkarır bu seyirciler.diyeceğim bu kadar.merak eden varsa daha anlatıyım.
|
Kardeşim dediğin baskı olayını en iyi bu seneki Galatasaray-Sivas maçında yaşadık Galatasaray 10 kişi kalınca statta inanılmaz bir uğultu başladı Gsli oyuncular her yere düştüğünde tüm stat hakemi baskı altına almaya başladı kendi aramızda 'Hakem Sivasa da kırmızı verecek ' dedik ve dediğimiz çıktı hatta misliyle malum 8 kişi bitirdik maçı.Ancak şunu belirteyim şuan en dandik taraftar grubu Ultraaslan dır besteler sinek vızıltısı
Dediklerinin çoğuna katılıyorum bazı gruplar vardır işin sadece şov kısmındadırlar mesela GFB ,ÇARŞI , TEKSAS , GÖZTEPE Taraftarı vs. yazılarının bazı kısımlarını anlayamamış abilerim galiba ancak olay şudur , mesela içlerinde çok bulunduğum için oradan örnek vereyim GFB grubu işin genelde şov tarafındadır maçla pek alakaları olmaz ( öylede olmalıdır bence maça gidiyorsan o atmosfere uyacaksın maç tvdende izlenir ) ancak stadyumda çekirdekçi tabir edilen kişiler vardır ki bunlar Kadıköyde 10-15 bine tekabül eder hakemi baskı altına alan kişiler bunlardır hakemi hep hataya zorlayan resmen psikolojık baskıdır ıslık ve uğultular yoksa kimse Teksası , Ua yı , Gfbyi kucuk görmuyor.