Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > SivasSpor

SivasSpor SivasSpor'un Gidisi / Yenilikler/ Mac Sonuclari

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Şike davasında tarihi karar!
Alt 02.07.2012, 18:47   #41
Çılgın Türk
Usta Yiğido

Çılgın Türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

611 Mesajına 1.051 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 677 Çılgın Türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Şike davasında tarihi karar!

52- MEHMET YILDIZ;
a)Sanık MEHMET YILDIZ’ın; Türkiye Profesyonel Süper Ligi’nde 22.05.2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla şike yapmak suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi ile suç konusunun önem ve değeri gözetilerek eylemine uyan ve tüm sonuçları itibariyle lehine olan 6259 sayılı Kanun ile değişik 6222 sayılı Kanun’un 11/1. maddesi uyarınca takdiren alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle BİR YIL ALTI AY HAPİS ve İKİ BİN GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
b)Sanığın geçmişi yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri gözetilerek cezası takdiren 5237 sayılı TCK'nın 62. maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek BİR YIL ÜÇ AY HAPİS ve BİN ALTI YÜZ ALTMIŞ ALTI GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
c)Sanığa verilen BİN ALTI YÜZ ALTMIŞ ALTI GÜN adli para cezasının 5237 Sayılı TCK'nın 52/2. maddesi gereğince sanığın sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak günlüğü takdiren 40 TL den paraya çevrilmek sureti ile; sanığın NETİCETEN BİR YIL ÜÇ AY HAPİS ve ALTMIŞ ALTI BİN ALTI YÜZ KIRK TL ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
5237 Sayılı TCK'nın 52/4. maddesi gereğince sanığa hükmolunan Adli Para cezasının miktarı ve sanığın ekonomik ve şahsî hâli göz önünde bulundurularak, verilen para cezasının takdiren birer ay ara ile 10 EŞİT TAKSİTTE ÖDENMESİNE, taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi halinde geri kalan kısmın tamamının tahsili ile ödenmeyen adli para cezasının hapis cezasına çevrilmesine,
d)6259 sayılı Kanun ile 6222 sayılı Kanun’a eklenen 11/9. maddesi uyarınca sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin CMK'nın 231. maddesi ile seçenek yaptırımlara ve ertelemeye ilişkin 5237 sayılı TCK'nın 51. maddesinin uygulanmasına kanunen yer olmadığına,
e)Sanık hakkında, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı verilen hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak, hapis cezasının infazı tamamlanana kadar; 5237 sayılı TCK’ nın 53/1 maddesinin a, b, c, d ve e bendinde yer alan yazılı hakları kullanmasından YOKSUN BIRAKILMASINA,
5237 sayılı TCK'nın 53. maddesinin c fıkrasındaki belirtilen güvenlik tedbirinin aynı yasanın 53/3 maddesi gereğince koşullu salıverilme süresine kadar uygulanmasına,
Sanığın ayrıca 6222 sayılı Kanun’un 11/11. maddesi uyarınca spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyet icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan YASAKLANMASINA,
f)Sanık hakkında 6222 sayılı Kanun’un 18. maddesi uyarınca güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını SEYİRDEN YASAKLANMASINA, karar kesinleştiğinde gereği için bir örneğinin EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ne gönderilmesine,
Çılgın Türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2012, 18:51   #42
Çılgın Türk
Usta Yiğido

Çılgın Türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

611 Mesajına 1.051 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 677 Çılgın Türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

CMK 231'den faydalanmak isteyenler yargitaya gidemiyor.

Diger saniklar icin kararlar asagidaki linkte
http://www.makaleler.gencturk.net/20...eme-karar.html
Çılgın Türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2012, 19:16   #43
58hsn58
Tecrübeli Yiğido

58hsn58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

302 Mesajına 568 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 591 58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI

Mac satan namusunu satar diyen baskanimiz gercekten suc islediyse, vay halimize, insallah bu isin icinden hayirlisiyla cikariz, yoksa zaten taraftar yoktu, bu sefer hic birsey kalmaz...
58hsn58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda 58hsn58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 02.07.2012, 19:42   #44
ycicek2000
Yeni Yiğido

ycicek2000 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

5 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ycicek2000 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
58hsn58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mac satan namusunu satar diyen baskanimiz gercekten suc islediyse, vay halimize, insallah bu isin icinden hayirlisiyla cikariz, yoksa zaten taraftar yoktu, bu sefer hic birsey kalmaz...
Samimi bir taraftarın böyle bir cümle kurması son derece üzücüdür...
arkadaşlar siz "İYİ GÜN DOSTUMUSUNUZ???"
Abdurrahmanın tekmeye kafa uzattığı,Hayrettinin ayağını kırma pahasına topa atladığı , Mehmet Yıldızın gol pası verdiği malum maçı izledik.

Verilen cezanın sürüye uydurma cezası olduğunu düşünüyorum,Biliyorum ve inanıyorum ki "MAÇ SATAN NAMUSUNUDA SATAR" diyen başkanımız tertemizdir.

Bizim için hala TERTEMİZDİR....
ycicek2000 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda ycicek2000'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 02.07.2012, 23:23   #45
58hsn58
Tecrübeli Yiğido

58hsn58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

302 Mesajına 568 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 591 58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
ycicek2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Samimi bir taraftarın böyle bir cümle kurması son derece üzücüdür...
arkadaşlar siz "İYİ GÜN DOSTUMUSUNUZ???"
Abdurrahmanın tekmeye kafa uzattığı,Hayrettinin ayağını kırma pahasına topa atladığı , Mehmet Yıldızın gol pası verdiği malum maçı izledik.

Verilen cezanın sürüye uydurma cezası olduğunu düşünüyorum,Biliyorum ve inanıyorum ki "MAÇ SATAN NAMUSUNUDA SATAR" diyen başkanımız tertemizdir.

Bizim için hala TERTEMİZDİR....

Her yorumu negatif anlamda okumayin, herkes burda sivassporumuzun iyiligi icin fikirlerini paylasiyor... Yazdigim yorumda ne baskanimizi kotuledim, nede sivassporumuzu... Sadece yazilan suclara gore yorum yaptim... Yine soyluyorum, insallah sivassporumuz ve baskanimiz bu isin icinden hayirlisiyla ve alninin akiyla cikar...
58hsn58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2012, 23:36   #46
Metal Gear
Usta Yiğido

Metal Gear - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

727 Mesajına 1.433 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 775 Metal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISI

Mehmet Ekinci'nin bugüne dek verdiği 323 kararın hiçbiri Yargıtay'dan dönmemiş..
Metal Gear isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2012, 23:52   #47
akkara58
Yiğido

90 Mesajına 138 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 535 akkara58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

48-MECNUN OTYAKMAZ;
A)
a)Sanık MECNUN OTYAKMAZ’ın; Türkiye Profesyonel Süper Ligi’nde spor müsabakalarının sonucunu şike ve teşvik primi ile etkilemek amacıyla Aziz Yıldırım liderliğinde kurulan örgüte yardım suçu sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi ile suç konusunun önem ve değeri gözetilerek eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 220/7 maddesi yollaması ile 220/2. maddesi uyarınca takdiren BİR YIL HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
b)Sanığın yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri gözetilerek cezası takdiren 5237 sayılı TCK'nın 62. maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek NETİCETEN ON AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
c)Sanık hakkında, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı verilen hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak, hapis cezasının infazı tamamlanana kadar; 5237 sayılı TCK’ nın 53/1 maddesinin a, b, c, d ve e bendinde yer alan yazılı hakları kullanmasından YOKSUN BIRAKILMASINA,
5237 sayılı TCK'nın 53. maddesinin c fıkrasındaki belirtilen güvenlik tedbirinin aynı yasanın 53/3 maddesi gereğince koşullu salıverilme süresine kadar uygulanmasına,
d)Sanığa verilen cezanın, TCK'nın 58/9 yollamasıyla TCK 58/6 maddesi gereğince mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine, cezanın infazından sonra sanık hakkında denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına,
e)5271 Sayılı CMK.nun 231/5 maddesi gereği sanık kendisi hakkında CMK nın 231 maddesinin uygulanmasına muvafakat etmediği anlaşılmakla hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bıkarılmasına kanunen yer olmadığına,
f)Sanığın sabıka kaydının silinme koşulları oluştuğu anlaşılmakla ve sanığa verilen cezanın ertelenmesi halinde yeniden suç işlemeyeceği konusunda Mahkememizde olumlu kanaat oluştuğundan sanık hakkında verilen hapis cezasının TCK'nın 51/1 maddesi gereğince ERTELENMESİNE,
Sanık hakkında TCK nun 51/3 maddesi gereği takdiren 2 yıl denetim süresi ön görülmesine,
Suçun işleniş biçimi gözönüne alındığında TCK nun 51/4 maddesindeki tedbirlerin uygulanmasına takdiren yer olmadığına,
Sanığın kişiliği ve sosyal durumu nazara alınarak TCKnun 51/6 maddesi gereği takdiren denetim süresi içerisinde herhangi bir yükümlülük belirlemeden söz konusu sürenin geçirilmesine,
Sanığın denetim süresi içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde erteli cezanın TCK nun 51/7 maddesi gereği kısmen veya tamamen infaz kurumunda çektirileceğinin İHTARINA
Sanığın denetim süresini yükümlülüklere uygun veya iyi halli olarak geçirdiği takdirde cezanın TCK nun 51/8 maddesi gereği infaz edilmiş sayılmasına,

B)
a)Sanık MECNUN OTYAKMAZ’ın Türkiye Profesyonel Süper Ligi’nde; 22.05.2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla şike yapmak suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi ile suç konusunun önem ve değeri ile kastına dayalı kusurunun ağırlığı gözetilerek eylemine uyan tüm sonuçları itibariyle lehine olan 6259 sayılı Kanun ile değişik 6222 sayılı Kanun’un 11/1. maddesi uyarınca takdiren alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle BİR YIL ÜÇ AY HAPİS VE İKİ BİN GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
b)Suçun; spor kulübü yönetim kurulu başkanı olan sanık tarafından işlenmesi nedeniyle sanığın cezası 6222 sayılı Kanun’un 11/4-b ve c bentleri uyarınca 1/2 oranında artırılarak BİR YIL ON AY ON BEŞ GÜN HAPİS VE ÜÇ BİN GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
c)Sanığın yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri gözetilerek cezası takdiren 5237 sayılı TCK'nın 62. maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek BİR YIL ALTI AY YİRMİ İKİ GÜN HAPİS VE İKİ BİN BEŞ YÜZ GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
d)Sanığa verilen İKİ BİN BEŞ YÜZ GÜN adli para cezasının 5237 Sayılı TCK'nın 52/2. maddesi gereğince sanığın sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak günlüğü takdiren 40 TL den paraya çevrilmek sureti ile; sanığın NETİCETEN BİR YIL ALTI AY YİRMİ İKİ GÜN HAPİS ve YÜZ BİN TL ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
5237 Sayılı TCK'nın 52/4. maddesi gereğince sanığa hükmolunan Adli Para cezasının miktarı ve sanığın ekonomik ve şahsî hâli göz önünde bulundurularak, verilen para cezasının takdiren birer ay ara ile 15 EŞİT TAKSİTTE ÖDENMESİNE, taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi halinde geri kalan kısmın tamamının tahsili ile ödenmeyen adli para cezasının hapis cezasına çevrilmesine,
e)Sanık hakkında, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı verilen hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak, hapis cezasının infazı tamamlanana kadar; 5237 sayılı TCK’ nın 53/1 maddesinin a, b, c, d ve e bendinde yer alan yazılı hakları kullanmasından YOKSUN BIRAKILMASINA,
Sanığın ayrıca 6222 sayılı Kanun’un 11/11. maddesi uyarınca spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyet icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan YASAKLANMASINA,
f)Sanık hakkında 6222 sayılı Kanun’un 18. maddesi uyarınca güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını SEYİRDEN YASAKLANMASINA, karar kesinleştiğinde gereği için bir örneğinin EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ne gönderilmesine,

bu işin sonu ne olacak
akkara58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2012, 00:07   #48
58CeZa58
Tecrübeli Yiğido

58CeZa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

220 Mesajına 375 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 613 58CeZa58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

adami serbest biraktilar simdi yine gerimi atacaklar
58CeZa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda 58CeZa58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 03.07.2012, 00:17   #49
B.DUMANLI
Usta Yiğido

2.031 Mesajına 3.824 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1085 B.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekannt

TC Mahkemeleri ADI,SANI VE MAKAMI ne olursa olsun sucsuz gördügü insanin sucsuzlugunu onaylarken ,suclunun cezasini verir.Bu böyle gelmis ,bundan sonrada böyle gidecekktir.
B.DUMANLI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda B.DUMANLI'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 03.07.2012, 00:23   #50
yigidoss
YASAKLI ÜYE

yigidoss - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

181 Mesajına 300 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yigidoss ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Bu olay başladığında ben arkadaşlarıma bunun bir siyasi dava olduğunu ve tam bir yıl sonra çıkacaklarını söylemiştim. Bu gün tam 365. gün çünkü hökümetin ve zinde güçlerin tam 365 güne ihtiyaçları vardı, oldu. Neyse büyük başkanımıza her zaman güvendim çok eleştirdim ama güvendim. hala da güveniyorum çünkü bu sportif dava değil Siyasi davadır
yigidoss isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı yigidoss'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
davasında, karar, tarihi, Şike