Usta Yiğido
1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 970
|
Cevap: Maçı Değerlendirelim
Forumları iyi takip edenlerin dikkatini elbette çekmiştir, maçtan önce 3-5 atarız diyenlerin tamamı maçtan sonra futbolculara sıradan saydırmaya, kahretmeye, hatta alttan alta sövmeye başlıyor. Be hey futbol fukaraları, dört-beş aydır ezilen, bir türlü özgüvenini kazanmayan bir takıma 4-5 tane iyi futbolcu transferi yapıldı diye daha ilk maçta çıkıp şov yapmalarını mı bekliyordunuz? Maç öncesi Trabzon'dan alacağımız bir puanın altın değerinde olacağını yazmıştım, zaten gidip Trabzon'da şov yapmayı beklemediğim için şu an hayal kırıklığına uğramış değilim. Öyle zannediyorum ki futboldan biraz anlayan herkes benimle hemfikirdir.
Maçın geneline bakacak olursak, her ne kadar yenilsek de ben oynadığımız oyunun artık yavaş yavaş futbola benzemeye başladığını düşünüyorum. 3-1 yenilmiş olsak da, hatta Trabzon bir kaç gol fırsatını çok iyi değerlendirememiş olsa da, ben oynadığımız oyunun olgunlaştıkça, futbolcular birbirlerini iyice tanıdıkça ve takım kaynaştıkça çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Aldığımız mağlubiyete rağmen bir kaç önemli eksiğimizi giderince hızla yükseleceğimizi düşünüyorum.
Bazı futbolculara da özellikle değinmek gerekir diye düşünüyorum: Abdurrahman Dereli: Bu takımda vazgeçilmezlerimizden birisi, uzun ve yorucu maç temposuna ayak uydurabilen bir futbolcu, bu takımın banko futbolcusu.
Murat Sözgelmez: 3. golde hatası olsa da, genel olarak koşan, mücadele eden ve ayağa pres yapan bir futbolcu, Yasin'in oynamasındansa Murat'ın ilk 11'de sürekli oynaması daha iyidir.
Lucien Aubey: Bugünki maç için kendisinden zaten aşırı beklentiye girmemiz hata olurdu, buna rağmen ilerleyen zamanlarda, uyum problemini aştıkça ve birlikte oynadığı kişileri tanıdıkça Sivassporumuza fazlasıyla hizmet edebilecek kalitede olduğunu bu maçta gösterdi. En büyük problemimiz olan defansta oyun kurucu, orta ve forvet oyuncularını yönledirebilecek bir futbolcu izlenimi edindim.
Ferhat: Penlatıya neden olduğu için eleştirilebilir, hatta Alanzinho'nun o kanadı otobana çevirdiği söylenebilir ama Ferhat'ın bu maçta çok da kötü oynamadığını özellikle belirtmek lazım. Eğer bu çocuğun önünde pres yapan, Ferhat'a yardım eden birisi olsaydı, bu çocuk da bu kadar hata yapmazdı. Hayrettin'i savunmak için söylemiyorum ancak Hayrettin'in neden çok kötü gözüktüğü sorusunun cevabı da bizim sol kanatta gizli.
İbrahim Dağaşan: Oynadığı oyun vasat, vasatı bir türlü aşamıyor, bence beklentilerimize cevap vermiyor. Asla kötü bir futbolcu değil, ancak Sivasspor'un İbrahim'in oynadığı mevki itibariyle onun oynadığından çok daha fazlasına ihtiyacı var. İbrahim defansa yardımcı oluyor, hatta ağırlıklı defansif oynuyor ancak oyun kurmada ve orta alandan başlatılacak akınlarda etkisi sıfır denebilecek kadar az. Bizim İbrahim'in mevkisinde oynayacak oyuncudan beklentimiz daha fazla. Ya İbrahim kapasiteyi zorlayacak, ya da o bölgede yeni transferlerden birisine yedek olacak.
Musa Aydın: Yukarıda İbrahim Dağaşan için yazdıklarımın benzeri Musa için de geçerli. Ancak Musa'nın İbrahim'den daha iyi durumda olduğunu belirtelim. En önemli eksiği, fiziksel yetersizliğinin de etkisiyle ikili mücadelelerin neredeyse tamamını kaybetmesi, ayrıca çok fazla top kaybı yapmasıdır. Musa'nın çok daha iyisini yaptığını geçen yıllarda gördük. Ondan Sivasspor için artık kapasiteyi zorlamasını bekliyoruz.
Agbetu: Bu takımın Agbetu'ya daima ihtiyacı olduğunu bu maçta gördük. En büyük eksiğimiz olan presi defansta, orta alanda ve forvette sürekli yapan bir oyuncu. Agbetu oyuna girdikten sonra Ferhat'ın daha iyi oynadığını, sol kanadın bir nebze olsun toparlandığını da not etmek lazım.
Van Herden: Belki bu maçta beklentimizi karşılayamadı ama verdiği paslardan ve oyun sitilinden, futbol zekası olarak üst düzey olduğu izlenimini veriyor. Bu maçta Van Herden için söyleyebileceklerimiz şimdilik sınırlı.
Kamanan: Elinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak yanında Erman olduğu müddetçe hiç bir şey yapamayacağını düşünüyorum. Mehmet Yıldız düzelirse Kamanan o vakit bu takıma faydalı olur. Muhsin Hoca bir çok maçta Kamanan'ı yedek bıraktığında kızanlar belki bu maçta anlamışlardır, Kamanan tek forvet olarak faydalı olamaz, ikili forvet olduğunda özellikle Mehmet'in yanında etkili olabilir.
Nabil Taider: Bu maça bakarak yorum yapılamaz, sadece ilk izlenimim forvete dönük oynamayı sevdiği ve defansif yönünün zayıf kaldığı şeklinde. İlk yarım saatte garibim Ferhat'ın üzerine aşırı yük binmesine ve çocuğun çok hata yapmasına neden oldu. Ancak hocanın bu oyuncuyu iyi tanıdığını ve gerektiği zamanlarda kullanacağını düşünüyorum.
Akın: Yediği gollerin hiç birisinde bariz bir hatası yoktu. Bu kadar pozisyon verirsen elbette bir kaç tanesini yersin. Artık Akın'ın bundan sonraki tüm maçlarda ilk 11'de çıkmasının ve Petkoviç'in Akın'a yedek olmasının en doğru olacağını düşünüyorum.
Erman: Bu adamı özellikle en sona bıraktım, maçı izlerken en çok kızdığım ve beğenmediğim futbolcu Erman idi. Kişisel gayreti, hızı, çabukluğu, bazen adam geçebilmesi vs iyi hoş ama, bu arkadaş asla iyi bir takım oyuncusu olamaz! Defansa katkısı sıfır, orta alanda pres desen yok, orta alana katkısı sıfır, ilerde forvet oyuncularını beslemede sıfır, yani sıfır oğlu sıfır. Birisinin bu arkadaşa maçın bir kişiyle değil 11 kişiyle oynandığını hatırlatması lazım! Belki çok radikal olacak ama yeni transferler uyum sağladıkça Erman'ın yavaş yavaş yedek kulübesinin yolunu tutması lazım.
Ayrıca bu takımda yaşanan forvet eksikliği ve sıkıntısı bu maçta iyice kendini gösterdi. Mehmet ne zaman dönecek, dönünce eski formunu ne zaman yakalayacak, veya eski formunu yakalayabilecek mi, Allah bilir. Umarım yönetim ve Muhsin hoca bu durumu göz önünde bulundurur ve transfer sezonu bitmeden bu alandaki eksiğimizi giderirler.
Özet olarak, bugün izlediğimiz kadro, yeni transferlerin bir kaç hafta içerisinde takıma alışmasıyla, Mehmet Yıldız, Sedat ve İbrahim Şahin'in dönmesiyle birlikte; bir kaç maç aldığı zaman ve istediğimiz havayı yakaladığı zaman çok can yakacak iyi bir kadrodur. Bize düşen sabırla beklemek, futbolcularımıza, hocamıza ve yönetimimize sonuna kadar sahip çıkıp destek vermektir!