Alıntı:
migroArmis Nickli Üyeden Alıntı
Evvela şahsımın 2009 dan bu yana bu forumda sizlerle birlikteliğimi,kesinlikle ama kesinlikle burada hiç bir Sivaslı kardeşimle polimik için olmadığımı İstanbul takımlarını tutan bir çok Sivassporludan daha fazla Sivassporu desteklediğiğmi söyleyerek söze başlamak istiyorum.
Ben çocukluğumdan yakın geçmişe kadar TEXAS tribünüde, şimdilerdede tabiri caizse sade taraftar statüsünde yer alan biriyim...Burada Bursaspor taraftarına serzenişte bulunmak en doğal hakınızdır nihayetinizde sizin kendi taraftar forumunuzdur..Buna ahlaki değerlere zarar verilmediği miüddetçe lafımızda olamaz tavrımızda olamaz..Bu konumdada değiliz zaten..Bulunduğumuz forum sitesi gördüğüm en ahlaklı en dürüst ve en uymlu taraftar sitesidir.Kendi taraftar sitemde bile bu güzelliği göremedim...Yanlız Diyarbakırsporla ilgili yorumunuzda bilmediğiniz şeylerin olduğunu belirtmek isterim.Burada bu konuda açılmış başlıkta bunu belirtmiştim...Texas tribünü en fazla şehit vere tribünlerdendir..Bunun için bu konuda özel besteleri özel tutumu olan bi tribündür..Bizler pkk alehinde sadece Diyarbakır maçında değil her maç bu besteleri söyleriz..Bahsettiğiniz Diyarbakırspor maçında olan olayları ben size söyleyeyim siz nasıl hareket ederdiniz siz bana söyleyin.Benim
İSTİKLAL MARŞIM okunurken Bütün Bursa Atatürk Stadyumu Ayyıldızlı bayraklara bürünmüşken Diyarbakırsporlu taraftar denecek kişiler ayağa kalkmazken ıslıklamışlardır..Benim marşımı aynı zamanda sizin marşınızı..Ayyıldızlı bayrakların karşısına sarı kırmızı yeşil çaputları açmışlardır..Sadece bu iki belirtiğim gerekçe bile tavrınızı koymak için yeterli olan en büyük manevi sebebimizdir.Bursa kenti milliyetçidir.Bursa kenti Osmanlı ruhu taşıyan bi kenttir.Siz bizim bunlara kahrolsun pkk derken bunların bunu yaptığını biliyormuydunuz?Siz bizlerin yerinde olsaydınız bu insan demeye şahit kişilere karşı ne tawır alırdınız.Uğur Dündar üstüne Diyarbakırspor formasını giyip ahkam kestıkten 1 hafta sonra cıkıp Bursaspor taraftarından özür dilemiş ben bu olayları bilmiyordum bana söylenmedi demiştir..İçinde milli davalarımıza karşı art niyetli yaklaşan kim olursa olsun Bursada aynı cevabı alacaktır .Bunu net bir şekilde söyleyebilirim..Bizi burada sevende var sevmeyende..Ben hepsini seviyorum..Sivasıda Sivassporuda ..Bunun nedenini hala anlamış değilim hayatımda hiç Sivasada gelmedim uzaktan yakından bağlantımda yok..Bir çok kişi bana burada demogoji yaptığımı söylüyor kulakta asmıyorum çünkü burada bulunma sebebimi biliyorum..Sizin yaptığınız pkk yorumunu başka bir sitede okusaydım kulak asmazdım Ama burada bulunmamım sebebi sanırım sizlerin yani yiğidoların has ve reel olmasıdır...En azından burada bu yorumları gördüğümde şaşırdığımı söyleyebilirim ki bu konuda en az bizim kadar sizlerinde tepki vereceğini bildiğim için olsa gerek...Bursaspor taraftarını şirin gösterme çabam hiç bir zaman olmadı olmazda...Stadımızda sizlein bayraklarını sallarken ne hallere geldik kahrolarak izliyorum gelişen olayları..Kalkıpta ne küfreden kendi taraftarımı nede buna cevap verecek olan Sivaslı taraftarı savunabilirim..Bu konuda olabilecek tek bir şey vardır ki acilen varsa tribün liderlerinizin bizimkilerle oturup bunu halletmesidir.Aksi taktirde Sivasspor tribünü daha oluşumunu tamamlamadan kendine bir düşman tabir edilebilecek taraftar kitlesi kazanacaktır ki bu ne Sivasa yarar nede Bursaya..Aslında bunlara gerekte yok .ANADOLUNUN İKİ LOKOMOTİF TARAFTARININ DÜŞTÜĞÜ DURUMA bakarmısınız ...yazıkki ne yazık
Son bölümde belirtmiş olduığunuz 250 otobüs Sivasa gelsinlerde görelim cümlenize istinaden Bursaspor kupa konusunda buyuk bir avantaj elde ettiği için play off ları çok fazla kaale alacağını düşünmüyorum .Taraftarda bu yönde hareket edecektir.Ama emin olun eğer bu gerekiyorsa ve bizlere sayısal olarak bu kadar yer tahahüt edilmişsse o tarftar o kadar otobüsle Sivasada gelir...
Yazdıkalrımı lütfen yanlış değerlendirmeyiniz..Ben sadece bazı konularda bilinmeyen olayları anlatmak istedim..Nacizhane arzularımın Sivasspor ve Bursasporun başarıları olduğunu bilmenizi isterim ...Saygılar...
|
Sevgili Bursaspor’lu arkadasim,olayi sahsi algilamadigin icin tesekkurler oncelikle.
PKK konusundaki konuyu tam anlatamadim sanirim, ben sadece ayni grubun polise olan tavriyla bir karsilastirma yaptim. Poliste bu tarz pacavralar acmisti diyemezsin heralde
ortada bir tutarsizlik yok mu? Evet var ve sebebide bilincsizlik,egitimsizlik. Onuda gectim bahsettigin PKK sempatizanlari neden bu tavirlari Sivas’ta yapmadilar? Sivas Bursa’dan daha mi az milliyetci bir sehir? Gelmedigin icin bilemezsin ama ben sana iki sehirdede bol bol bulunmus biri olarak soyluyeyim,en az Bursa kadar milliyetcidir Sivas. Sadece insanlarin iki takim trubunlerine bakis acisini anlatmak istiyorum. Sence o pacavralari, Bursa taraftarinin nasil gaza geldigini bilenler provakasyon amacli acmis olamazlar mi? Bu konu hassas oldugu icin uzatmaya gerek yok sanirim.
Diger yazdiklarina bundan bes on yil onceki kafamla katilirdim. Ama artik farkli bir pencereden bakiyor ve konulara o pencereden yorum yapiyorum. Sen senin taraftarinin,trubun sovlarini,gur sesini,milli manevi konulardaki hassasiyetini goruyor ve ovunuyorsun,eyvallah. Ben ise siddet sacan,bilincsiz bir topluluk goruyorum. Bunu sadece Bursaspor icin degil mesela Izmir takimlarinin maclarinada gitmis biri olarak ve bu tarz bircok takimida katarak soyluyorum. O trubunlerde huzurla mac izleyemiyor normal vatandas. Iste aidiyet yasadigin bu topluluk sana ne kadar sicak geliyorsa, bahsedilen ve maci Sivasspor trubununde izlemek isteyen sade ve baska takim tutan taraftarlar icinde o kadar itici geliyor. Siz buna biz aramiza kimseyi sokmayayiz diyeceksiniz, ben ise medeni trubunde mac izlenir diyecegim. Bunu tum Bursa taraftari icin soylemiyorum ama o Texas diye ovundugunuz topluluk benim gozumde cikar,rant ve reklamla esdegerdir. 250 otobuste gitsen 2 otobuste gitsen Sivas’ta adam gibi karsilanirsin, insallah birgun gittiginde ne demek istedigimi anlayacaksin. Onun disinda Sivasspor trubunleri Texas gibi olusumlar yapacak ve sizin jargonunuzla dostlar dusmanlar kazanacaksa bence gerek yok. Bunu, bundan belki 10 yil once bu forumda bir universiteli genc olarak,o genclik heyecaniyla “takimimizin dost ve dusman klupleri” diye bir konu actigimda sitemizin buyukleri tarafindan uyarildigimda zoruma gitmis birisi olarak soyluyorum sana
Sivasspor’un trubunlerine heryastan her takimdan,herkes gitsin,futbol denilen oyunu izlesin,yenince sevinsin,yenilince uzulsun sonra normal hayatina donsun.
Benden de saygilar,