Cevap: Doğa Küfür yüzünden maça çıkamadı!!!
Bir kere Küfürle Söğmeyi ayrıt etmemiz lazım...
Söğmeye hayır eleştiriye evet deyip bunuda kabullenmek lazım...
Her şekilde söğmeye karşıyız bunda mutabık kalmalıyız. Ama bir şekilde Doğa kardeşimiz maçta son dakikada oynamadı. İnsan olarak eleştirilerimizi yapmalıyız ama çirkinleşmeden dozaj seviyemizi artırmadan. Ben lig başından beri Doğa Kaya ve Erhan Güven transferine hep karşı çıktım. Erhan bir nebze baremi düzeltir gibi oldu ama maalesef Doğa da aynı şeyi bir türlü düşünemedim. Ayrıca Doğanın oynamayışını geçen maçlarda değilde sadece Eskişehir maçında düşünmemiz gerekiyor.
Çünkü maçta cezalı Kadirin yerinde oynayacaktı. Bunu şunun için söylüyorum. Oyun o kadar sert geçiyorduki sarılar havada uçuştu adeta. Bu maçta Doğanın sarı kart yeme olasılığı oldukça yüksekti. Haliyle kırmızı karta en yakın futbolcumuz olacaktı. Hal böyleyken zaten form tutamayan ve iyi maçlar çıkaramayan Doğa kardeşimiz takıma hem baston vazifesi görecek hemde kırmızı kartla oyun dışı kalma durumu hasıl olacaktı. Bir arkadaşımız empati kurmamızdan bahsetmiş. Çok doğru, onun yerine kendimizi koyduğumuzda, ahval-i şeriatımızı (durumumuzu) düşünemiyorum bile... O halde ortada Doğa kardeşimizle ilgili karmaşık bir durum var demektir. Hoca neden ısrarla haftalardır Doğa kardeşimizde ısrar ediyor. Resmen iyi oynamasını bekleyerek bir nev'i taraftara yem atıyor düşünülebilir. Çünkü adamı biliyorsun kötü oyun çıkarıyor ısrar etmenin bir manası yok. O zaman alternatif düşüncelere yönelmelisin. Ne bileyim 70 den sonra oyuna al, bir iki hafta dinlendir, bir şeyler yap ki doğruyu bul. Ama her hafta aynı senaryo tekrarlanınca seyirci toplum psikolojisine yenik düşüyor maalesef. Her insanın farklı farklı mizacı var. Kimi hayıflanarak tepki gösteriyor kimi içine atıyor kimisi ise böyle söğerek dile getiriyor. Bunu engellemek çok zor. Tamam çirkin bir durum ama yıllardır taraftar profilleri böyledir, bunu bilmek lazım.
Ayrıca Doğanın çıkış tünelinde bir pozisyonda kaçan pozisyondan sonra delilere dönmesine şahit olmamız onun kesinlikle iyi niyetli bir kardeşimiz olduğu gerçeklerinide değiştirmiyor. Kesinlikle iyi bir kardeşimiz ama formsuz ve kalibresi düşük maalesef. Bir şekilde düzelmesi ve ivmesini yukarılara çekmesi gerekiyor.
Artık bu tatsız olayı unutmamız, ve öyle yada böyle Doğa kardeşimizi motive etme yollarına girişmeliyiz. Kaybetmek kolay, birde kazanmak için çaba sarfetmeyi deneyelim. Unutmayınki Doğa kardeşimizi en çok eleştiren ''ben'' bile olayların bu şekilde gerçekleşmesinden dolayı rahatsızım.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|