Roberto Carlos'un twitter hesabını kaç kişi takip ediyor bilemiyorum.
Adı sanı bir duyuldu dünya spor piyasası yazmaya başladı.
Şimdi herkes olursa!!!! bu transferin hep sportif yönünü yazıp çiziyor. Ekonomik yönünden bahseden arkadaşlarımızın sayısı çok az. Onlardan işte forma satışı, storenin canlanmasından felan bahsediyor.
Olaya bir başka boyut da ben kazandırmak istiyorum.
1500 lü yıllarda Amerika keşfedildi. 1600 lü yıllarda yerleşimler başladı ve bir Kıtanın varlığı meydana çıktı. Buraya kadar tamam. Peki Sivasın tarihi, ve turistik değerleri.. 1200 lü yıllardan kalma eserlerimiz mevcut (Gökmedrese, Çifte Minareli Medrese, Buruciye, Şifaiye vs.)
Düşününsene adam bir gün çıkıp tarihimizi inceleyip twitterinden paylaşım yapıyor: Başlık şu ''Vay be şu tarihin güzelliklerine bakın'' Resimler açıklamalar. Ve meraklıları (İngiliz, Fransız, Alman, Brezilyalı vs.) ''La şuraya bir gidip bakalım demekki güzel bir şehir demezmi... Bu tarz sıradışı bir transferin bizlere sportif yönünden başka ekonomik bir canlılığı da olacak. Hem esnafımız kazanacak, hem şehrimize canlılık gelecek.
Olmaz olmaz değil...
Bir şeyler olacak ama inşallah gerçekleşir şu transfer. Ben yavaş yavaş ısınmaya başladım bu uşağa