Cevap: Maçı Değerlendirelim
Eğri oturup doğru konuşma zamanı...
Halis Özkahya 3 tane as futbolcumuzu yedi, ama bunu dün akşam yapmadı, ta geçen hafta yaptı. Yani bu eksiklere göre yeni oyun kurgusu belirlemek için önümüzde bir hafta vardı. Carlos, Ziya ve Cicinho olmadan hücum hattımızın çok zayıf kalacağını düşünerek Aydın ve Utaka'nın ikisini de kesmeden aynı anda oynatmak istemiş.
İşte maçı bu yüzden kaybettik.
Aydın sol bekte kötü değildi, ama çoğu zaman zaten sol bekte değildi. Yediğimiz iki gol de bu kanattan geldi, birisinde Aydın ters köşeden korner kullanmış ondan dönüyordu, birisinde de atağı kesilmişti... Normalde Ziya ve Aydın arka arkaya oynarken felaket pas trafiği oluyordu, şimdi Aydın ve Utaka arasında hiçbir verimli alışveriş olmadı. Aatıf da bugün ortada çok yalnız kaldı, arada sırada gelen topları da iyi kullanamadı. Djebbour ilk yarıda vardı, ikinci yarıda hiç adı bile geçmedi. İki golden sonra Carlos hücumcuların hepsini oyuna sürdü ama o taktik anca FM'de falan işe yarar. Gerçi yapacak bir şeyi yoktu, o ayrı.
Takımı defans ve ofans olarak iki parça halinde görürsek, ideal 11'imizde: Ofansçılar hiç bir işe yaramıyorlardı ve defansçılar ofans yapıyordu, biz de defansta sıkıntılar yaşıyor ama çok gol buluyorduk. Şimdi defansçılar gidince defans zarar gördü ama ofans resmen yıkıldı. Bir ara spiker "Erman, Uğur Kavuk'a döndü" falan diyecek zannettim, zira tıpkı geçen senenin hücum kısırı Sivasspor'unu izler gibi oldum.
Ha, derseniz ki "bu kadar konuştun da sen olsan ne yapardın?", ben sol bek olarak Eren'i oynatıp, Aydın'ı normal yerinde, sol açık oynatırdım. Bu şekilde zaten takımın ideal 11'inden beş futbolcu eksikken bir de oyuncuları farklı lokasyonlarda deneyerek birlikte oynamamış ikililer yaratmaktan uzak dururdum. (Aydın-Utaka, Cihan-Grosicki vs.) Yani yedek parça mantığıyla hareket ederdim. İdeal 11'i al, Ziya yoksa Eren'i koy, Cicinho yoksa Apo'yu koy, Da Costa ve Ümit yoksa Navratil ile Murat'ı koy (bu arada Murat bugün çok iyiydi, genelde böyle şansları pek iyi değerlendiremiyor ama bugün harikaydı), Kadir'in yerine de Mehdi, duruma göre Hakan şeklinde oyna. Yani eksikler değişsin ama hiç değilse biz kendi kendimize eksikler yaratmamış olurduk. Bu kadroyla ve çok açık oynamadan hiç değilse bir puanı alabilirdik. Carlos sürekli yenmeye odaklı bir futbol oynatıyor ve bence iyi de ediyor, ama çok eksik/sakat/cezalı olan durumlarda bir puanın da kıymetli olduğunu unutmamalı.
Neyse artık nasip kısmet böyleymiş... Sivaslılık Antep'e evinde 4 tane atınca değil, Antalya'dan evinde dört tane yiyince takımını desteklemek ve ondan gurur duymaktır.
Sizce de öyle değil mi?
|