Cevap: Gaziantepspor - Sivasspor
Bu maçı nasıl kazanırız?
Klasik cevap: Her futbolcu iki kişilik oynayacak.
Ancak, her futbolcu ancak tek devre iki kişilik oynayabilir. Dolayısıyla, maçın ikinci devresinde sıfır kişi varmış gibi oluruz ve yeniliriz. O halde, herkes iki kişilik oynayacak biçiminde tabiat dışı öneriden hemen vaz geçiyorum kıymetli yiğidolar.
1) Daha önceki yorumlarım da yazdığım gibi Mesut Bakkal Bursaspor maçı istifa edip yerine son koz, son şans olarak Yılmaz Vural getirilmeliydi. Ancak, bu yapılmadı. O halde teknik direktörümüz yine Sayın Bakkaldır. Ona göre yorum yapacağız demektir. Hatta bana kalsa Mersinİdmanyurdu maçından sonra M. Bakkal ile yollar ayrılmalıydı. Nasip böyle imiş.
2) M. Sivassporun bugünkü puan durumunun en büyük sorumlularından birisi Aatif Chahechouhe dır. Daha başka etkenler de var hiç kuşkusuz. Eğer, Aaatif top taşıyan ve takımı sırtlayan tek oyuncumuz ise 27x3=81 puan yerine sadece 21 puanımız var. Demekkki sadece ortalama 7 maç kazanıp öteki maçlarda sahadan mağlup ayrılmışız. Başarı oranı % 26. Eğer Aaatifi takımın yarısı kabul edersek (bazılarına göre bu böyledir. Bana göre olamaz. 1/11 oranında katkısı vardır ) hiçbir maçta Aatif oynamamış olsaydı onun yerine başka bir yedek oyuncumuz oynasaydı ve onunda takımın 20 de biri olduğunu düşünseydik başarı oranımız yaklaşık %10-13 arası olurdu. Yani biz sadece 8 yada 9 puan alabilirdik Aaatif hiç oynamamış olsaydı. Kısaca Setkus, Cicinho, Burhan, Beykan, Ziya, Mehdi, Boye yada İbrahim Öztürk vb nin oluşturduğu takım yalnızca 8 puan alabilirdi. Buna göre eğer şu anda PTT liginde ikinci sırada olan Karabüksporu aynı kadroyla STSL ye koysak (hiç değişiklik) yapmadan sizce 27 maçta Karabükspor kaç puan toplardı? Eğer itiraz etmezseniz hiç olmazsa 14 puan diyeceğim. 27 maçta 14 puan alabilir diye düşünüyorum. Eğer, Aaatifsiz Sivasspor 8 puan alırsa şu anda Karabüksporun yarısı gücünde demektir. Yani Aaatifsiz Sivassporumuz (Setkus, Boye, Ziya, Burhan, Beykan, Adem, Mehdi vb) den oluşan takımımız bugünkü PTT liginde 10. sırada falan olması gerekirdi. Bu olabilir mi sizce? Elbetteki hayır. O halde Aatif takımın yarısı değil herkes gibi bir futbolcusudur. O halde herkes yedek kalabiliyorsa (ki Cicinho da bir ara gizli yedekti) Aaatita yedek kalabilir. Cicinho da yedek kalabilir.
İdeal 11 im.
Setkus
Çağatay Çeken- İbrahim Öztürk- Qumari- Emre Öztürk
Etzaz Huseyin- Mehdi Taouil
Burhan - Tanase - Beykan
David Texeira
Buradaki bütün futbolcular M. Sivasspor'un resmi futbolcuları olup formayı herkes kadar hak ediyorlar. Kadroya itiraz edebilirsiniz. Ancak, herşeyin bir ilki vardır. Benim sorum ise şudur kıymetli yiğidolar. Biricik takımımızın gönülden sevdalıları. Gaziantep maçını iple çeken büyük taraftar, namı diğer yiğidolar. Bu takıma da bir şanş verin. Bunlar da M.Sivasspor için oynayacaklar. Kim söyleyebilir bu takımın yarın Gaziantepsporu sahadan silmeyeceğini? Kim iddia edebilir?
Yarın (08.04.2016 Saat:20.00 Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu) hangi muhtemel M. Sivasspor çıkarsa çıksın hep yaptığımız ve hep yapacağımız gibi tam desteğimiz M. Sivasspor içindir. Çünkü biz muhtemel kadronun değil takımın taraftarıyız.
En derin saygılarımla.
|