Daha çok zorlanır
Tunç Kayacı
tkayaci@fanatik.com.tr
Rize’ye çok gelir giderim ama bu kadar nemli bir havaya rastlamadım. Karadeniz’in doğusundaki bu kıyı kentini aşırı sıcak hava dayanılmaz yapmış. Ama bu havadan ilk yarı etkilenen Rizespor’du.
14.08.2006
Geçen haftayı evinde yenilgiyle kapatan Sivasspor, gerçekten ilk 45 dakikada Pecze’nin verdiği taktiği harfiyen uyguladı. Cezalı olan Kaptan Hakkı’nın yerine Hayrettin’i çeken Slovak hoca sol kanada da İlhan’ı yerleştirmişti. 4-4-2 düzeninde oynayan Yiğidolar, Rizespor’a orta alanda pres yaparak oyun kurdurmadılar. Zaten forvette yetersiz olan ev sahibi ekip orta alanda da yok. İşler Sivasspor’un istediği gibi gitti. Bir yan topta Musa Kuş’un plasesiyle öne geçen konuk ekip ilk yarıyı istediği gibi bitirdi.
Aslında ilginç olan ev sahibi Rizespor’un gol yiyene kadar rakip kalede tek bir pozisyon dahi bulamamasıydı. Altan’ın hâlâ beklenenin altındaki performansı bir anlamda takımın hücum gücünü de bitiriyor. Biraz Ferdi çabalıyor ama o da yeterli değil. Orta alanda yeni transfer Tjikuzu bence şaşkın-şaşkın dolaştı durdu. Cem Baki’nin günahı ne! Bir yabancı futbolcu alındı diye çok yönlü futbolcunu kulübeye çekiyorsun. Listedeki yedeklere baktığımda savunma hattı için bir şey diyemem ama diğer iki bölgede rahatlıkla oynayacak isimlerin olduğunu gördüm.
İkinci yarıda önce beraberlik sonra da 3 puan hesabı yapan Rizespor yine ilk yarıdaki gibi karşısında taş gibi bir Sivasspor buldu. Konuk ekip maçından beri yaptığı hücum presi sahanın her yerinde uyguladı ve Rizespor’a şans tanımadı.
Rizespor’da ikinci yarıda orta alan iyice oyunda düştü. Altan biraz kımıldadı ama o kadar. Rizespor bu oyun anlayışıyla özellikle sahasında çok zorlanır. Çünkü evidne galip gelmek isteyen bir ekibin rakibi kendi sahasına hapsetmesi lazım. Ancak çıkan bu kadronun bunu yapacak gücü olmadığını gördük. Çok adamla hücum yapamazsan ve topu çabuk kullanamazsan işin zor. Sivasspor’u fizik güç yönünden ve kollektif ruh açısında çok iyi buldum.
Rizespor’un bu maçta bu oyunla hak ettiği tek puandı. Onu da oyuna sonradan giren Cem Baki’nin ayağından kazandı.