Alıntı:
mmt26 Nickli Üyeden Alıntı
hürriyet gazetesinin yaptığı ankete göre 750 binlik nufusu olan eskişehir milyonluk nufusu olan bursa ankara trabzon gibi şehirlerin takımınını geride bıraktı ve tarih boyuncada boyle oldu nede olsa TEK SEVDA mız ESES...
BUDA başka bir anket
http://apps.facebook.com/hodrimeydan/?ref=ts
|
Alıntı:
mmt26 Nickli Üyeden Alıntı
buda faceookdaki anket mesela
1BİZANS(İSİMLERİNE GEREK YOK)
2BİZANS(İSİMLERİNE GEREK YOK)
3BİZANS(İSİMLERİNE GEREK YOK)
4 - Eskişehirspor 7097 taraftar Eskişehirsporluyum
5 - Karşiyaka 5599 taraftar Karşiyakalıyım
6 - Trabzonspor 5561 taraftar Trabzonsporluyum
7 - Göztepe 4398 taraftar Göztepeliyim
8 - Bursaspor 2316 taraftar Bursasporluyum
9 - Ankaragücü 1159 taraftar Ankaragüçlüyüm
10 - Sakaryaspor 1135 taraftar Sakaryasporluyum
11 - Kocaelispor 1072 taraftar Kocaelisporluyum
12 - Samsunspor 792 taraftar Samsunsporluyum
13 - Sivasspor 701 taraftar Sivassporluyum
14 - Antalyaspor 608 taraftar Antalyasporluyum
15 - Orduspor 596 taraftar Ordusporluyum
16 - Altay 580 taraftar Altaylıyım
17 - Denizlispor 433 taraftar Denizlisporluyum
18 - Giresunspor 431 taraftar Giresunsporluyum
19 - Gençlerbirliği 404 taraftar Gençlerbirliğliyim
20 - Kayserispor 339 taraftar Kayserisporluyum
|
Ben böyle anketlere kesinlikle inanmayın derim.
Örneğin internette büyük bir taraftar grubu diğerlerine haber veriyor ama bu anketin yapıldığından diğer takım taraftarlarının haberi bile yok.bu sadece bi örnek.
Ayrıca tarama anketinin yapıldığı şehirler, hedef kitlenin yaşı felan da çok çok önemli.İstedikleri gibi oynayabilirler.
Bi kere bu anketlerin saçma olduğunu trabzonun ve bursanın sıralamadaki yerine bakarak anlayabilirsiniz.
Şimdi doğruları konuşmak lazım...
Trabzonspor takımı önceki başarılarından dolayı marka değerine sahip yani sadece trabzonda tutulan yerel bir takım dğeil 3 ist. takımı gibi ulusal bir takım.Türkiyedeki 80 ilden en az yarısında taraftarı vardır.Bursa gibi deplasmanda bile kendilerine ayrılan 800 kişilk bölüm dışında 2500 kişil destek veriyorlar.Trabzonun nüfusu belli trabzonspor varken burdaki 1 milyon küsür insanın başka bir takım tutmadığı gerçeği de var.
Ayrıca batı ve rize hariç doğu karadenizde çok fazla trabzonsporlu var bunu da geçtim trabzon çok fazla göç veren bir il en fazla göçü de istanbula veriyor.
İstanbuldaki taraftar sayısı trabzondan da fazladır.Ben ist. da esnafım her türlü müşterisi geliyor illaki futbol muhabbeti de açılıyor, gördüğüm dinlediğim bunlar.
Bursaya gelirsek evet bursanın tamamı bursayı tutmuyor ama yarısına yakınının 1. takımı bursadır.Diğer insanların da bilmem kaçıncı takımı bursa olur, genelde ist. takımlarını tutarlar bunları saymıyorum.Ama bursa büyük bir şehirdir yarısı da az miktar değil.
Bursa böyle devam ederse taraftar sayısını da çok arttırır.Aynı şey sivas için de geçerliydi o çıkışı 2..3 sene sürdüyseydi sivas şehrinin yapısı değişirdi.
Şimdi sıfırdan başlamak lazım.
Eskişehir de anadolunun büyük klüplerinden biri.
Taraftar yapısı da oturmuş mazisi sağlam.Ama istanbulda ne kadar eskişehirli görsem bir taneinin 1. takımı es es değil.Sivas dışındaki sivaslılar da böyle değil.
Ama ts nin durumu farklı işte.O şampiyonluklar 25 sene önce de gelse bişeyler değişmiyor.
Bu takımların da şampiyonluk yaşaması lazım.Ben eskişehirin şampiyon olmasını çok çok isterim.Forması çok hoş en beğendiğim formalardan biri ve taraftarı müthiş ayrıca bursa gibi kendi takımını chelsea gibi görmemesi güzel şeylerden.
Zaten bundan dolayı sempatik görülüyor.