Sivasspor, Ömer Ali için Torku Şekerspor’un kapısını çalarken, Başkan Erence yarın yapılacak olan TFF Genel Kurulu’nda yüzyüze görüşme talebinde bulundu. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz bu oyuncuyu almak için yarın resmen talepte bulunacak
Spor Toto İkinci Lig’de mücadele eden temsilcimiz Konya Torku Şekerspor’un yıldız oyuncusu Ömer Ali Şahiner’in transferdeki kaderi yarın belli olacak. Bu oyuncuyu ısrarla isteyen Sivaspor Kulübü, Konya Torku Şekerspor yönetimi ile bağlantıya geçerken, yeşil-beyazlı ekibin başkanı Yavuz Erence de görüşmek için TFF Genel Kurulu öncesine randevu verdi. Böylece yarın Ankara’da yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda Sivasspor ile Konya Torku Şekerspor delegasyonu arasında Ömer Ali Şahiner’in transferi için resmi görüşmeler başlamış olacak. Süper Lig ekiplerinin yakın markajında olan ve Karabükspor’un bonservis bedeli olarak 500 Bin TL önerdiği genç yeteneğin Sivas’a yakın olduğu kaydediliyor. Yönetimden Süper Lig için izin isteyen Ömer Ali’ye her türlü destek ve kolaylık sözü verilmişti.
BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR
Futbola Karabağ Gençlerbirliği’nde başlayan ve Şekerspor’da altyapının tüm kademelerinde oynadıktan sonra profesyonelliğe başlayan Ömer Ali Şahiner tek hedefinin Süper Lig’de istikrarlı bir şekilde forma giyip milli takıma seçilmek olduğunu söyledi. Memleket SPOR’a değerlendirmelerde bulunan Ömer Ali, “İlk profesyonel maçımı Mersin İdmanyurdu’na karşı oynadım. 4-4 berabere kaldığımız o maç benim için dönüm maçı oldu. Torku Şekerspor’da oynadıkça kendimi daha fazla geliştirdim. Performansım neticesinde bugün Sivasspor, Karabükspor ve Eskişehirspor beni transfer etmek istiyor. Kısa futbolculuk geçmişimde böylesi tekliflerle karşı karşıya kalmak şahsım ve kulübüm açısından onur kaynağıdır” dedi.
SÜPER LİG VE MİLLİ TAKIM RÜYASI
Futbol hayatım boyunca çok üzüldüğüm iki müsabaka yaşadığına dikkat çeken Ömer Ali Şahiner, “Bu maçların birisi sahada diğeri de ekran başındaydı. İlki Alanyaspor ile oynadığımız ve tek kale mücadele edip gol atamadığımız maçtı. Play-off şansını kaçırmıştık. Diğeri ise Konyaspor’un Kasımpaşa ile oynadığı play-off maçı sonrası Süper Lig’e çıkma şansını kaçırdığı maçtır. Her Konyalı oyuncu gibi ben de Konyaspor’da oynamak istiyorum. Umuyorum ki bir gün Konyaspor ile yolumuz Süper Lig’de kesişecek” dedi.
VEDA EDER GİBİ KONUŞTU
Emeklerinden dolayı Şeker camiasına teşekkür eden ve Şahiner, “Süper Lig oyuncusu olarak milli takımda mücadele edeceğim günleri heyecanla bekliyorum. Bugünlere gelmemde emeği olan tüm Torku Şekerspor antrenörlerine ve Şeker camiasına özellikle de manevi babam olarak kabul ettiğim onursal başkanımız Recep Konuk’a çok teşekkür ediyorum. Camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğim” sözleriyle adeta veda etti.
Halil İbrahim Güler - memleket.com.tr