Cevap: Maçı Değerlendirelim
Uzun bir yazı olacak, maalesef.
Herşeyden önce milli maç arasını takımımız hiç iyi değerlendiremedi. Uzun tatil, sonrasında Atıf'ın hastalığı falan derken ne olduğunu anlayamadan maç günü geldi geçti.
İkincisi, takımımızın bilinen dizilişi, oyun taktiği ve anlayışı iyi takımlara işlemiyor. FB, Kasımpaşa'dan sonra GS'ye de yenildik. Antalya'yı geçsek dahi bu oyun sistemiyle BJK'ye karşı şansımız yok.
Ayrıca, formsuz oldukları halde 90 dakika ısrar edilen oyuncularımız var. Burhan, Aydın gibi.Oysa kenarda Hakan,Mehdi bekliyor. Mesela ben Mehdi'nin mutlaka ilk 11'e monte edilmesini istiyorum. Arkadaşlarımı maça getirdiğimde ilk onu soruyorlar, Mehdi oynuyor mu diyorlar. Özel seyircisi oluyor adamın. Onun meziyetlerini ilk 11'e vereceği bir oyun planı olmalı.
Gelelim bu maçın değerlendirmesine.
Hakem FİFA tarafından görevler verilen, sürekli izlenen hakemlerden.Hatta bu maç UEFA gözlemcisi onu özellikle izledi,hata yapma lüksü yoktu. Maçı ortada yönetmeye gayret etti. Düdüğünü fazla çaldı,biraz tedirgindi ama fazlaca bir hatası olmadı. Penaltılarda ve kırmızı kartlarda haklıydı.
Yenilgiyi hakem değil biz kendimiz hazırladık.
Haftaiçi bir Roberto Carlos haberi vardı. Maçta Ziya'nın yerine Eren Aydın'ı oynatmayı düşündüğünü açıklamıştı. O an ilk golü zaten yemiştik. Bu kadar özgüven fazladır. Oynatacağın oyuncuyu en önemli maçından önce açıklayamazsın. Bu teknik direktörlük acemiliğidir. Kaldı ki maçtan önce de yazmıştım. Solbekte Ümit, stoperde Navratil tercih edilmeliydi.
Aksayan oyuncularımızın başında maalesef gene Kadir geliyordu. Kadir,çok istememize rağmen bir türlü kendini geliştiremedi. Oynadığı pozisyon itibariyle yalnız kesicilik değil defans arasına ve arkasına toplar da atabilmesi gerekiyor. Selçuk Burak'a atıyor attırıyor ama Kadir arkaya kaçan Refik ve Burhan'a atamıyor. Sonuç da böyle oluyor. Kadir'in yerine tabii haftaya mecburen Mehdi oynayacak ama marifet Mehdi'yi bu maç Kadir'in yerinde oynatabilmekteydi.
Aydın, tamam, ileri uca koridor açmak için topla ileri gitmek istiyor ama önce ayakta kalması gerek. Her pozisyonda yerdeydi.
Atıf, üçüncü bölge hariç sahada gezindi durdu,belki de en çok koşanlardan olmuştur ama gol pozisyonun girmedikten sonra nafile.
Haftaya Cicinho'nun yerine Abdurrahman,Kadir'in yerine Mehdi, Da Costa'nın yerine Navratil ile biz burada Antalyaspor'u yeneriz ama sonraki maçta Beşiktaş'a deplasmanda ne yaparız işte beni asıl endişelendiren odur.
Ezber bozmak için önce B ve C planların olmalı, hep aynı oyunla aynı zaaflarla bu ligde üst düzey takım olunmaz.
|