--->: BALİLİYE HAKARET!
Gaziantep'ten Balili'ye büyük tepki
SİVASSPOR'un İsrailli futbolcusu Balili'nin, “Gaziantepsporlu bazı futbolcular, bana (Yahudi p...) diyerek hakaret etti“ iddiası, Gaziantepspor'da tepki yarattı.
Teknik direktör Erdoğan Arıca, düzenlediği basın toplantısında, “Balili'nin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu herkes biliyor'' derken takım kaptanı Bekir, “Maçtan sonra Faruk'u telefonla arayarak maçtaki gerginlik nedeniyle bizden özür diledi, sonra da bu açıklamayı yaptı. Balili yalan söylüyor“ diye konuştu. Erdoğan Arıca, Sivaspor maçında yaşananlar ve Balili'nin iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Balili, beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bizim oyuncularımız. Oyuncularımıza her zaman sakin olmalarını söylüyoruz. Ama, futbolcuların beyinleri yoruluyor. Hata yapıyorlar. Balili maçtan sonra özür telefonu açıyor, sonra bu suçlamada bulunuyor. Yaptığı normal. Çünkü, kendisini savunması lazım. Gollerden sonra Bekir'e yaptığı çok çirkindi. Topu bırakmış, Bekir'le alay ediyor. Bir hafta önce de Manisa'da aynı şeyi yaptı. Biz de dedik ki adam bu. Bekir'in de kaptan olarak yaptığı yanlış. Hadi o yaptı, sen niye ona alet oluyorsun. Geçen yıl Kayserispor maçında gol attıktan sonra Ertuğrul Sağlam'a neler yaptı. Oyuncularımın sakin olmaları gerekirdi. Hatta benim de sakin olmam gerekirdi. Ama istenmeyen olaylar oldu. Saha içinde oluyor bunlar.“
Kaptan Bekir ise Balili'nin, “Yahudi p..., diye hakaret ettiler“ biçimindeki iddialarının doğru olmadığını söyledi. Gaziantepspor'da bu sözü kullanacak oyuncu olmadığını ve olmayacağını belirten Bekir, şöyle konuştu:
“Kaldı ki böyle bir söz söylenmiş olsa, Balili maçtan sonra eski takım arkadaşı olan Faruk'u arayıp onun aracılığıyla bizden özür dilemezdi. Bunu niye söylemedi? Ayrıca, Lig TV'de soyunma odasında yaptığı açıklamada üzgün olduğunu ifade etti. Biz bu maçta bazı hatalar yaptık. Dersler de çıkardık. Sivasspor maçını kapattık. Takım olarak Fenerbahçe maçını düşünüyoruz. Balili'nin açıklaması asılsız.“
İkinci kaptanı Mehmet Polat'da Balili’yi suçlayarak, “Daha önce de Türkiye'ye yine bir İsrailli olan Revivo gelmişti ama Revivo’nun kişiliğini, futbol anlayışını ve Türk insanına olan davranışını ve iyi niyetini herkes biliyor. Şu anda Balili'nin yaptıklarını görüyorsunuz. Ben başka bir şey söylemek istemiyorum. Ama, yapılan tahrikler, bizi bir noktadan sonra çileden çıkardı. Biz de tahriklere kapıldık ve istenmeyen olaylar cereyan etti“ dedi.
|