Sivas valisi Federasyon'un kararını eleştirdi...
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçı hakkında aldığı kararla ilgili açıklama yaptı..
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçı hakkında aldığı kararla ilgili, ''Bundan sonra her olumsuz durumda sahaya atlayan olacaktır. Sahaya atlayanlara eğer bu kararlar aynı şekilde verilecek olursa spor camiasında çok ciddi sıkıntıların olacağını ben açıkça belirtmek istiyorum'' dedi.
Veysel Dalmaz, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Trabzonspor-Sivasspor maçı hakkında aldığı karara yönelik yaptığı değerlendirmede, sporun dostluğa ve kardeşliğe vesile olan bir etkinlik olduğunu kaydetti. Yaşanan olayların yanlış olduğunu ifade eden Dalmaz, ''Hele Trabzonspor 1-0 galip durumdayken Trabzonspor taraftarlarından birinin olaya müdahale etmesi, hem Trabzonspor, hem Sivasspor, hem de spor kamuoyunu zora sokmuştur'' diye konuştu.
Maç böyle bitmişken maçın değerlendirilmesinde verilen kararın çok daha ilginç olduğunu ifade eden Dalmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Spor adına yapılan hatalarla dolu bir karar. Tabii ben burada karar doğrudur veya yanlıştır demiyorum. Şunu diyorum daha doğrusu. Daha da kötüsü olabilirdi. Ben kötünün iyisi de diyebilirim aslında. Çünkü ben özellikle Trabzon odaklı bir federasyondan sonra böyle bir kararın olmasını açıkçası biraz zor görmüştüm. Verilmesi zor bir karar. Belki insanlar vicdanlarına danışsalar başka türlü bir karar verecekler ama kamuoyunun baskısıyla daha başka kararlar verebiliyorlar. Ancak, bu tür kararların verilmesinden ziyade karardan sonra artık spor ahlakının tartışmalı hale geleceği, bundan sonraki olacak olayların önüne bu kararla geçilemeyeceğiydi. Bu konudaki benim de endişelerim var. Bundan sonra her olumsuz durumda sahaya atlayan olacaktır. Sahaya atlayanlara eğer bu kararlar aynı şekilde verilecek olursa spor camiasında çok ciddi sıkıntıların olacağını ben açıkça belirtmek istiyorum.''
BELEDİYE BAŞKANI AYDIN
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivasspor ve Trabzonspor'un birçok maç yaptığını, bundan sonra da birçok maç yapacağını ifade ederek, ''3 puan ne Trabzonspor'un şampiyon olmasında, ne de Sivasspor'un bundan sonraki başarısında çok birşey ifade etmeyecektir'' dedi.
Sporun kendi kuralları içinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu: ''Spor, spor ahlakı içinde değerlendirilmelidir. Burada sporu farklı noktalara çektiğiniz zaman, sporun dışındaki hadiselerden dolayı karar verdiğiniz zaman spora zarar verirsiniz. Ben, Sivasspor ile ilgili alınan kararın maalesef spor kurallarını zorlayan bir karar olduğunu düşünüyorum. Ve bu kararın Sivasspor'a birşey kaybettirmeyeceğini, Trabzonspor'a da birşey kazandırmayacağını, ama bu kararı veren insanların spor kamuoyunda gelecekte bundan çok büyük zarar göreceğine, prestij kaybedeceğine inanıyorum. Bu nedenle de spor adına üzüntülerimi ifade ediyorum.''
AA
|