Alıntı:
FurkaN Nickli Üyeden Alıntı
Abi umut fakirin ekmeğidir... 10 liraya 20 liraya çok diyen hemşehrilerimiz var organize edenler karşılamalı diyenler var işiniz zor yani bunlarla...
|
Hocam,anlatmak istediğin zorlukları bizler senelerdir yaşıyoruz.
O kadar çok ve enteresan diyaloğlar yaşadım ki,artık gına geldi bana.Belki,ben tek taraflı egoistce algılanacağım ama,sizin 10 ytl lik rakamınıza çok diyenlere,aslında şaşmamak lazım.Zira memleketimizde,site çevremizde ki hemşerilerimiz belkide dar gelirlidir,belki aldıkları cep harçlıkları ile hayatını idame ettiren genç arkadaşlarımız vardır,belkide esnaf-memur kesimden arkadaşlarımız aldıkları ile ödemeleri ucu ucuna gelen hemşerilerimizdir.
Bunlar bir yana,İstanbul'un göbeğinde,hatta sanayici-işadamı gibi hemşerilerimizi ziyaretlerimizde bile kat kat fazlası traji komik diyaloğlara şahidiz.Bir örnek verecek olursak,''Hemşerim,ir iftar organizemiz var,icab edermisiniz''Cevap''Kaç para'',bu kadar kısa ve net soruya,kolay bir cevap''20 ytl''hemşerimiz:'' 20 ytl verdiğimizde,20 ytl nin karşılığı kadar yemek konacak mı masaya''
Şimdi bu diyaloğa gülermisiniz,ağlarmısınız,traj ikomik bir anlayış hakim hemşeri çevremizde.
Tüm bu zorluklara rağmen hem dernek olarak,hemde İstanbul gibi bir metropolde var olmanın savaşını vermekteyiz.
Herşeye inat,çıkdığınız bu yolda başarılar diler,zevk alıp,yeni dostluklara yelken açılacak,hayırlı bir iftar temenni ederim.