Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Diğer Konular

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Seçenekler Arama Stil

Cevap: süper lig haberleri
Alt 13.01.2009, 13:54   #51
mustafa_kavak58
Usta Yiğido

mustafa_kavak58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.059 Mesajına 1.583 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 996 mustafa_kavak58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart Cevap: süper lig haberleri

Semih personele yemek verdi
Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, kulübün Samandıra Tesisleri'nin personeline yemek verdi. Ataşehir'de bir lokantadaki yemeğe, işçiler dışında tüm Samandıra Tesisleri personelinin katıldığı bildirildi.

Semih, yemekle ilgili kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Samandıra personelinin futbol takımının başarısında büyük pay sahibi olduğunu belirterek, ''Onları kimse tanımaz, ama edinilen başarıda hepsinin emeği vardır. Hep beraber bir arada olmayı istemiştim. Sağ olsunlar kabul ettiler. 2009'da bu birlikteliğin yine başarılara yansıyacağını düşünüyorum'' dedi.

Yemekte, Samandıra Tesisleri Müdürü Ünal Örkün, golcü futbolcuya bir buket çiçek verdi.
mustafa_kavak58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.01.2009, 13:54   #52
EyüphanAydın
Usta Yiğido

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1302 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok

Mondi'nin Aslan aşkı!

İkinci yarı kamp çalışmaları için takımı FC Köln ile birlikte Antalya'ya gelen Kolombiyalı file bekçisi Aly Faryd Mondragon, Galatasaray'ı unutamadığını ve Galatasaray'a karşı oynayacağı bir maçla futbola veda etmek istediğini söyledi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Köln, Antalya'nın Seril İlçesine bağlı Belek Beldesi'ndeki Cornelia Oteli'nin futbol sahasında ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik direktörü Christoph Daum yönetiminde çalışmalarını sürdüren Köln'ü Antalya'da bulunan Alman vatandaşlar da yalnız bırakmıyorlar.

Galatasaray'da uzun yıllar başarıyla görev yaptıktan sonra Köln'e transfer olan Kolombiyalı file bekçisi Mondragon, takımının antrenmanı sonrası açıklamalarda bulundu.

Mondragon, Galatasaray formasını 6 yıl giydiğini vurgulayarak, "Kulübü, takımı, tabii ki taraftarları unutamıyorum. Burada çok güzel günlerim geçti. Türkiye'yi çok seviyorum. Galatasaray'ı çok seviyorum" dedi.

Mondragon, Türkiye'de geçirdiği günleri unutamadığını sık sık vurgularken, Köln'de şu anda çok mutlu olduğunun da altını çizdi.

Köln taraftarlarıyla, Sarı-kırmızılı taraftarları da karşılaştıran Mondragon, "Köln'de ortalama 50 bin taraftara karşı maçlarımızı oynuyoruz. Buradaki taraftarlar da çok iyi. Ama Galatasaraylı taraftarların yeri benim için ayrı" diye konuştu.

Mondragon "Jübileni Galatasaray'da yapmak ister misin?" şeklindeki bir soruya ise, "Köln'de mutluyum. Burada futbolu bırakacağım. Ancak Galatasaray'a karşı oynayacağımız bir maçlar futbolu bırakmak istiyorum. Galatasaraylı taraftarların karşısında jübile istiyorum" diye cevap verdi.

FC Köln, ikinci yarı hazırlıklarını günde çift idman yaparak sürdürürken, Daum'un yardımcısı olan ve Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de yardımcı antrenörlük yaptığı dönemde ağır idmanlarıyla dikkat çeken Roland Koch, Köln'de de adeta futbolcuların pestilini çıkartıyor. Koch, ilginç motivasyon hareketleri ve sözleriyle de kampın neşe kaynağı oluyor.
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.01.2009, 13:54   #53
mustafa_kavak58
Usta Yiğido

"İlaç olmak için geldim"
Beşiktaş'ın yeni transferi Yusuf Şimşek, hangi takımı tuttuğu yolundaki spekülasyonlar üzerine, çocukluğundan bu yana Beşiktaşlı olduğunu, bunu da fotoğraflar göstererek kanıtlayacağını söyledi. Yusuf, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarında Beşiktaş forması ile çekilmiş fotoğraflarını göstererek eleştirilere yanıt vereceğini belirtti.

Tuttuğu takımla ilgili yapılan polemiklerle ilgili Yusuf, şunları söyledi:

''İnsanlar şunu yanlış anlıyor, 'Anadan doğma Beşiktaşlıyım' dedim. Kimse anasından doğma takım tutamaz, akıl erdikten sonra takım tutulur. Aklım erdiğinden beri Beşiktaş'ı tuttum, şaka değil. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Ne zaman profesyonel oldum, o zamandan beri giydiğim formanın takımını tuttum. Onun için terimin son damlasına kadar akıttım oynadığım her kulüpte. İyi şeyler yaptığımı düşünüyorum ve yıllar sonra çocukluğumda tuttuğum takıma geldim. Hiçbir zaman insanlara söylemekten çekinmedim. Ben Beşiktaşlı'ydım ve Beşiktaş'a geldim, benim için iyi oldu. Beşiktaşlı olduğuma inanmayanlara imza töreninde çocuklukta Beşiktaş forması ile çekilmiş fotoğraflarımı göstererek cevap vereceğim.''

Yusuf, çocukluğunda tuttuğu takımda forma giyecek olmaktan dolayı heyecan duyup duymadığı sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Tabii ki çocukluğunda tuttuğun takım sonuçta. Biraz daha heyecan, biraz daha zevk, biraz daha iyi şeyler yapma çabası içerisindeyim. Ben gerçekten Beşiktaş'a faydalı olacağımı düşünüyorum. Büyüklerimiz de böyle düşünmüşler ki, beni Beşiktaş'a transfer etmişler. Bunu aslında konuşmanın da çok da bir anlamı yok. Oynayacağım futbolla Beşiktaş'a ne kadar katkı sağlayabileceğimi tüm Türkiye görecek.''

-YAŞ KONUSU-

Yusuf, Beşiktaş'a gelişiyle yaşı konusunda çeşitli eleştiriler yapıldığının hatırlatılması üzerine de ''İlk önce şunu söylemek istiyorum, ben 33 yaşındayım evet, ama hiçbir kulübü arayıp 'Ben size gelmek istiyorum' diye bir kelime kullanmadım. Demek ki ben 33 yaşında bile iyi bir futbolcuyum ki istenebiliyorum. Hem Trabzonspor Kulübü hem Beşiktaş Kulübü ve diğer kulüplerden transfer teklifi geldi. Benim yaşım demek ki onlar için önemli değil'' diye konuştu.

Beşiktaş taraftarından destek isteyen ve yaşını eleştirmemelerinin iyi olacağını belirten Yusuf, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Neden, çünkü ben artık Beşiktaş'ın futbolcusuyum. Bu kulüpte birbuçuk yıl futbol yaşantıma devam edeceğim. Hedeflerimiz olan şampiyonluk ve Türkiye Kupasında bu takımda yer alacağım. Onun için beni artık eleştirmeyi bırakıp destek vermeleri gerekiyor. Sonuçta Beşiktaş'ın ortak hedefi Beşiktaş'ın iyi bir yere gelmesi. Onlardan ben bunu rica ediyorum. 33 yaşında ben milli takıma gidebiliyorsam demek ki hala ben iyi şeyler yapabilecek güçte ve o yetenekteyim diye düşünüyorum. Onun için bana herkesin, özellikle Beşiktaş taraftarının destek vermesi gerekiyor.''

-TARAFTARA ÖVGÜ-

Beşiktaş taraftarlarının Türkiye'nin en ateşli taraftarları olduğunu kaydeden Yusuf, şöyle devam etti:

''90 dakika boyunca takımlarını destekliyorlar. Takımları mağlup olduğunda bile destekliyorlar. Güzel bir şey futbolculara destek vermek, kuvvet vermek. Futbolcuların taraftarlarının arkasında olduğunu bilmesi gerçekten mutluluk vericidir. Onların karşısına çıkacağım günü bekliyorum. Stat için, yıllardır güzel bir ambiansı olan, güzel bir ortamı olan şehrin içinde olan bir stat. İnşallah ilk maçımızda onlarla buluşmak istiyorum.''

-''SIKINTIYA İLAÇ OLMAK İÇİN GELDİM''-

Yusuf, Beşiktaş'ın ligin ilk yarısındaki en büyük sıkıntısının final pasları olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Bu sıkıntıya ilaç olmak için geldim. Beşiktaş'ın çok büyük sıkıntılarının olduğunu düşünmüyorum. Liderle arasında 6 puan fark var, bu da çok büyük bir fark değil. İyi bir başlangıç bizi şampiyonluğa götürecek diye düşünüyorum. Onun için de ben kendi adıma konuşuyorum, Beşiktaş'a faydalı olabileceğimi düşünerek buraya geldim. Başka takımlara da gidebilirdim. Ben buraya başarılı olmaya geldim. Bunun cevabını sahada en iyi güzel şekilde vereceğimi düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

-''DELGADO YETENEKLİ BİR FUTBOLCU''-

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Delgado ile ortak yönlerinin bulunduğunun kaydedilip, bu futbolcu hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine de Yusuf, şunları söyledi:

''Ben Anadolu'da oynadığım zamanlarda Delgado'yu gerçekten beğenerek izlerdim. Delgado yetenekli bir futbolcu. Bir takıma çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Onun bir sakatlığı var galiba. Biraz da benim transferim onun sakatlığına bağlı diye düşünüyorum. Çünkü uzun bir süre geri dönemeyecek futbola. Onun meziyetleri daha farklı, benim meziyetlerim daha farklı. İnşallah bunu ikinci yarı göstereceğim.''

Yusuf, Delgado ile birlikte oynayıp oynayamayacağı sorusuna, ''Bence bunun cevabını hoca verecek. Kim iyiyse hoca onu oynatacak. Amaç kazanmak, hedefe yürümek. Hocamız en iyisini, en formda olanı oynatır diye düşünüyorum'' cevabını verdi.
Alt 13.01.2009, 13:55   #54
mustafa_kavak58
Usta Yiğido

Fenerbahçe'de izin günü
Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda 18 Ocak Pazar günü Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarından itibaren devam edecek.

Teknik direktör Luis Aragones'in verdiği izinle, bugünü dinlenerek geçiren sarı-lacivertli ekip, çalışmalarını yarından itibaren sürdürecek. Gruptaki mücadelesinde 3 maçta aldığı 3 galibiyetle çeyrek finali garantileyen sarı-lacivertliler, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde Samandıra Kamp Merkezi'nde çift antrenman yapacak.
Alt 13.01.2009, 13:55   #55
EyüphanAydın
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1302 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok

Yusuf fotoğrafla ispatlayacak!

Yusuf Şimşek, çok konuşulan hangi takımı tuttuğu konusuna ispatla karşılık vererek çocukluk fotoğraflarını göstereceğini açıkladı! "Demek ki iyi bir futbolcuyum ki 33 yaşında bile istenebiliyorum" diyen Yusuf, övdüğü taraftardan bir ricada da bulundu ve Delgado hakkında yorumlar yaptı!

Beşiktaş'ın yeni transferi Yusuf Şimşek, hangi takımı tuttuğu yolundaki spekülasyonlar üzerine, çocukluğundan bu yana Beşiktaşlı olduğunu, bunu da fotoğraflar göstererek kanıtlayacağını söyledi.

Yusuf, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarında Beşiktaş forması ile çekilmiş fotoğraflarını göstererek eleştirilere yanıt vereceğini belirtti.

Tuttuğu takımla ilgili yapılan polemiklerle ilgili Yusuf, şunları söyledi:
''İnsanlar şunu yanlış anlıyor, 'Anadan doğma Beşiktaşlıyım' dedim. Kimse anasından doğma takım tutamaz, akıl erdikten sonra takım tutulur. Aklım erdiğinden beri Beşiktaş'ı tuttum, şaka değil. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Ne zaman profesyonel oldum, o zamandan beri giydiğim formanın takımını tuttum. Onun için terimin son damlasına kadar akıttım oynadığım her kulüpte. İyi şeyler yaptığımı düşünüyorum ve yıllar sonra çocukluğumda tuttuğum takıma geldim. Hiçbir zaman insanlara söylemekten çekinmedim. Ben Beşiktaşlı'ydım ve Beşiktaş'a geldim, benim için iyi oldu. Beşiktaşlı olduğuma inanmayanlara imza töreninde çocuklukta Beşiktaş forması ile çekilmiş fotoğraflarımı göstererek cevap vereceğim.''

Yusuf, çocukluğunda tuttuğu takımda forma giyecek olmaktan dolayı heyecan duyup duymadığı sorusuna, şöyle yanıt verdi:
''Tabii ki çocukluğunda tuttuğun takım sonuçta. Biraz daha heyecan, biraz daha zevk, biraz daha iyi şeyler yapma çabası içerisindeyim. Ben gerçekten Beşiktaş'a faydalı olacağımı düşünüyorum. Büyüklerimiz de böyle düşünmüşler ki, beni Beşiktaş'a transfer etmişler. Bunu aslında konuşmanın da çok da bir anlamı yok. Oynayacağım futbolla Beşiktaş'a ne kadar katkı sağlayabileceğimi tüm Türkiye görecek.''

-YAŞ KONUSU-

Yusuf, Beşiktaş'a gelişiyle yaşı konusunda çeşitli eleştiriler yapıldığının hatırlatılması üzerine de ''İlk önce şunu söylemek istiyorum, ben 33 yaşındayım evet, ama hiçbir kulübü arayıp 'Ben size gelmek istiyorum' diye bir kelime kullanmadım. Demek ki ben 33 yaşında bile iyi bir futbolcuyum ki istenebiliyorum. Hem Trabzonspor Kulübü hem Beşiktaş Kulübü ve diğer kulüplerden transfer teklifi geldi. Benim yaşım demek ki onlar için önemli değil'' diye konuştu.

Beşiktaş taraftarından destek isteyen ve yaşını eleştirmemelerinin iyi olacağını belirten Yusuf, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Neden, çünkü ben artık Beşiktaş'ın futbolcusuyum. Bu kulüpte birbuçuk yıl futbol yaşantıma devam edeceğim. Hedeflerimiz olan şampiyonluk ve Türkiye Kupasında bu takımda yer alacağım. Onun için beni artık eleştirmeyi bırakıp destek vermeleri gerekiyor. Sonuçta Beşiktaş'ın ortak hedefi Beşiktaş'ın iyi bir yere gelmesi. Onlardan ben bunu rica ediyorum. 33 yaşında ben milli takıma gidebiliyorsam demek ki hala ben iyi şeyler yapabilecek güçte ve o yetenekteyim diye düşünüyorum. Onun için bana herkesin, özellikle Beşiktaş taraftarının destek vermesi gerekiyor.''

-TARAFTARA ÖVGÜ-

Beşiktaş taraftarlarının Türkiye'nin en ateşli taraftarları olduğunu kaydeden Yusuf, şöyle devam etti:
''90 dakika boyunca takımlarını destekliyorlar. Takımları mağlup olduğunda bile destekliyorlar. Güzel bir şey futbolculara destek vermek, kuvvet vermek. Futbolcuların taraftarlarının arkasında olduğunu bilmesi gerçekten mutluluk vericidir. Onların karşısına çıkacağım günü bekliyorum. Stat için, yıllardır güzel bir ambiansı olan, güzel bir ortamı olan şehrin içinde olan bir stat. İnşallah ilk maçımızda onlarla buluşmak istiyorum.''

-''SIKINTIYA İLAÇ OLMAK İÇİN GELDİM''-

Yusuf, Beşiktaş'ın ligin ilk yarısındaki en büyük sıkıntısının final pasları olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Bu sıkıntıya ilaç olmak için geldim. Beşiktaş'ın çok büyük sıkıntılarının olduğunu düşünmüyorum. Liderle arasında 6 puan fark var, bu da çok büyük bir fark değil. İyi bir başlangıç bizi şampiyonluğa götürecek diye düşünüyorum. Onun için de ben kendi adıma konuşuyorum, Beşiktaş'a faydalı olabileceğimi düşünerek buraya geldim. Başka takımlara da gidebilirdim. Ben buraya başarılı olmaya geldim. Bunun cevabını sahada en iyi güzel şekilde vereceğimi düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

-''DELGADO YETENEKLİ BİR FUTBOLCU''-
Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Delgado ile ortak yönlerinin bulunduğunun kaydedilip, bu futbolcu hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine de Yusuf, şunları söyledi:
''Ben Anadolu'da oynadığım zamanlarda Delgado'yu gerçekten beğenerek izlerdim. Delgado yetenekli bir futbolcu. Bir takıma çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Onun bir sakatlığı var galiba. Biraz da benim transferim onun sakatlığına bağlı diye düşünüyorum. Çünkü uzun bir süre geri dönemeyecek futbola. Onun meziyetleri daha farklı, benim meziyetlerim daha farklı. İnşallah bunu ikinci yarı göstereceğim.''

Yusuf, Delgado ile birlikte oynayıp oynayamayacağı sorusuna, ''Bence bunun cevabını hoca verecek. Kim iyiyse hoca onu oynatacak. Amaç kazanmak, hedefe yürümek. Hocamız en iyisini, en formda olanı oynatır diye düşünüyorum'' cevabını verdi.
Ümitlerin bittiği yerde
Alt 13.01.2009, 13:55   #56
mustafa_kavak58
Usta Yiğido

Trabzonspor kampı noktaladı
Trabzonspor'un Antalya Belek'te yaptığı 15 günlük kamp sona erdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımın Antalya'daki kamp performansından fazlasıyla memnun kaldı. Özellikle genç futbolcuların ön plana çıkmasından etkilenen Yanal'ın beklediği takviyelerin yapılamaması nedeniyle moralinin bozuk olduğu öğrenildi.

Turkcell Süper Ligi'nde sezonun ikinci yarısına Antalya'da Belek'te yaptığı kampla hazırlanan Trabzonspor'un 15 günlük kampı sona erdi. Kamp boyunca iki hazırlık ve bir de Fortis Türkiye Kupası maçı oynayan bordo mavili takım, söz konusu maçlarda bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi aldı. Bu maçlarda kampa getirdiği iki kaleci Tolga Zengin ve Zeki dışında tüm futbolculara şans veren Yanal, en çok Song'u sahada tuttu. Her maça farklı sistemle çıkan Yanal, özellikle hücum hattında bir çok değişiklik yaptı.
Alt 13.01.2009, 13:56   #57
EyüphanAydın
Usta Yiğido

Alıntı:
mustafa_kavak58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
resim nasil koyuluyo acaba ???
Hangi arama motorunu kullanıyorsun?
Ümitlerin bittiği yerde
Alt 13.01.2009, 13:56   #58
mustafa_kavak58
Usta Yiğido

Şener A.Gücü'ne transfer oldu
Konyaspor'un Manisaspor'dan yeni sezon için transfer ettiği ve ilk yarı bitmeden kadro dışı bıraktığı orta saha oyuncusu Şener Aşkaroğlu, Ankaragücü'ne transfer oldu.

Turkcell Süper Lig'in yeni sezonuna 15 yeni oyuncuyla başlayan Konyaspor, Manisaspor'un orta saha oyuncularından Şener Aşkaroğlu'nu da renklerine bağlamıştı. Ancak ilerleyen dönemlerde teknik direktör Giray Bulak'ın performansını yeterli görmediği Şener, teknik patron Bulak tarafından ilk yarının bitimine 3 hafta kala kadro dışı bırakılarak kendisine takım bulması istenmişti.

Konyaspor'da beklentileri karşılayamayan Şener'in Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaragücü ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladığı ve sezon sonunda da Konyasbpor ile Ankaragücü'nün anlaşması durumunda bonservisi ile transfer edilebileceği bildirildi.

Termikspor, İnegölspor, Çaykur Rizespor ve Manisaspor'da da forma giyen Şener Aşkaroğlu bu sezon Konyaspor'da 295 dakika sahada kalırken, Fortis Türkiye Kupası maçlarının 2 tanesinde de 90 dakika sahada kaldı.
Alt 13.01.2009, 13:57   #59
mustafa_kavak58
Usta Yiğido

F.Bahçe'yi kim daha çok seviyor?
Sarı Lacivert Derneği'nin ilköğretim çağındaki öğrenciler arasında düzenlediği ''Çocuk Gözüyle Fenerbahçe Sevgisi'' konulu resim yarışmasında, 7-9 yaş grubunda Sena Tamay, 10-12 yaş grubunda ise Sena Koç birinci oldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 17 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek törende, iki yaş kategorisinde de ilk 3'e giren, mansiyon ve jüri özel ödülü kazananlara ödülleri verilecek.

Törende aynı zamanda yarışmaya katılan resimlerin yer alacağı ''Geleceğin Renkleri Sarı Lacivert'' isimli sergi de açılacak. Fenerbahçe sevgisinin anlatıldığı resimlerden oluşan sergi, maraton tribünü salonunda 25 Ocak Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Yarışmaya katılan eserlerde öğrencilerin en çok Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos'u resmettiği, ünlü futbolcu Ronaldinho'nun da Fenerbahçe formasıyla çizildiği belirtildi.

Sarı Lacivert Derneği Başkanı Yalçın Haker, ilk adımını İstanbul'da attıkları yarışmayı gelecek yıllarda yurt genelinde düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.
Alt 13.01.2009, 13:57   #60
EyüphanAydın
Usta Yiğido

Türk futbolunun sorunları

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 46. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Antalya'da başladı. Club Lara Sera Hotel'de düzenlenen seminerinin ilk gününde "Türk futbolunun Dünü, Bugünü, Yarını, Sorunları" oturumu gerçekleştirildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve TÜRFAD Başkanı İsmail Dilber'in konuşması olarak katıldığı oturum açılış konuşmalaryla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu bir konuşma yaptı.

Murat Başesgioğlu, spor kültürü ve eğitimin önemine dikkat çekerek, "Türk sporunun özlediğimiz noktaya gelmesi için ülkede olumlu bir iklime ihtiyaç var. Bu olumlu iklimi yakalayamazsak yetenekli sporcuları olimpiyat kürsüsüne çıkaramayız. Gençlerimize ve tüm insanlarımıza spor kültürünü aşılamak zorundayız. Türkiye, spor ülkesi olabilecek potansiyele sahip yeter ki bunu kullanabilelim. Spor kültürü ve eğitimine sahip olmak iyi bir seyirci, iyi bir yurttaş olmanın temel noktalarından biridir. Spor kültürü ve eğitimi konusunu çalışmalarımızın ilk basamağı yapmak zorundayız. Ondan sonra futbolu, basketbolu ve diğer branşları getirebiliriz. Spor eğitimi ve kültürünü işin temeli yapmalıyız" diye konuştu.

BAKAN BAŞESGİOĞLU TESİSLEŞME VE ÖZERKLEŞMEYE DİKKAT ÇEKTİ
Bakan Başesgioğlu, federasyonların büyük bir bölümünün özerkleştiğini hatırlatarak, "Federasyonlarımız bu özerkleşmenin gereklerini yerine getirme gayreti içerisindedir. Bazı kesimler tarafından özerkleşmenin erken olduğu, devletin bazı konulara müdahil olması gerektiği yönünde görüşler belirtiliyor. Bazen benim de bazı branşlarda bu konuda kendime sorularım oluyor. Ama özerkleşmenin gereklerini sonuna kadar yerine getireceğiz" dedi.

Tesisleşmenin önemine de dikkat çeken Bakan Başesgioğlu, "Altyapı ve tesisleşme konusunda tüm ülkede atağımız sürüyor. Antalya'da ve Kayseri'de spor kompleksleri bitti ve bitmek üzere, Konya, Eskişehir, Malatya, Sivas'ta yeni stat projelerimiz var. Amacımız süper lig takımları başta olmak üzere bütün kulüpleri modern statlara kavuşturmak. Kulüplere daha fazla gelir sağlamak ve futbolseverlere daha iyi şartlarda seyir imkanı sağlamak için mimarisi eskimiş statları yenilemek ve çağdaş hale kavuşturmak istiyoruz" diye konuştu.

2016 VE 2020'YE EV SAHİBİ OLMAK!

Hedeflerinin 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak olduğunu dile getiren Bakan Başesgioğlu, "2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Organizasyonu gecikmeye imkan vermeden en iyi şekilde yapacağız. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı da ülkemizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda sıkıntımız olacağını zannetmiyorum. Saydığımız ve yeni yapacağımız statlarla bu şampiyonayı en iyi şekilde yapacağımıza yürekten inanıyorum. Gerçekleştireceğimiz organizasyonları en iyi şekilde yaparak 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şiddet ve kötü tezahüratı sahalardan sileceklerini kaydeden Bakan Başesgioğlu, "Şiddet ve düzensizliği önleme konusunda hazırladığımız kanun tasarısı Adalet Komisyonu'nda bekliyor. Kötü tezahürat şiddet sahalarımıza yakışmıyor. Bunları sahadan silmek zorundayız. Bu konuda sporun tüm fertlerine önemli görevler düşüyor. Elbirliğiyle sıkıntı çektiğimiz konuyu önleyebiliriz. Şiddet ve düzensizliği önleme konusunda yürürlükte olan kanunun uygulamada aksayan yönlerini düzelteceğiz" dedi.

Şike ve teşvik primine yönelik bir yasa hazırladıklarını da kaydeden Bakan Başsesgioğlu, "Yasada şike nedir ve teşvik nedir yasal unsurlarını belirtiyoruz. Yeni düzenlemede bunlara uyulmadığı zaman yaptırımlar getiriyoruz" diye konuştu.

Antrenör ve sporcuların sıkıntıları gidermek için birtakım düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Bakan Başesgioğlu, kulüplerin artık Dernekler Yasası ile yönetilemeyeceğini, kulüplerin günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek bir Kulüpler Yasası çıkartacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin tam anlamıyla bir spor ülkesi olacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, "Heyecanlı ve kaliteli bir ligimiz var. İki Anadolu kulübü zirvede. Daha fazla Anadolu takımının zirve için mücadele edeceği, dengeli bir lig olacaktır. Tam anlamıyla bir spor ülkesi, dünyaya ve çevresinde ülkelere çok fırsatlar sunacak bir spor ülkesi olacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

ERSUN YANAL: "FUTBOLUMUZDA KALİTENİN ARTMASI HEPİMİZİ MUTLU EDİYOR"

Bakan Başesgioğlu'nun ardından söz alan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türk sporunun çok ciddi refomlara ihtiyacı olduğu bir dönem yaşandığını belirterek, "Futbolumuzun son yıllardaki başarıları, liglerimizin son yıllarda kaliteli geçmesi hepimizi mutlu ediyor. Yönetimsel sorunlar yaşadığımız bir dönemdeyiz. Devamlılık ve sürekliliğin olması için Türk futbolunun çok ciddi yönetimsel profile ihtiyacı var. Kulüplerimizin dernekler statüsünden kurtulup istikrarı sağlayacak altyapı oluşturması lazım.

Taban birliklerinin de devreye girmesiyle bu reformlar gerçekleşebilir. Futbol, dahil olmak üzere bütün sporların eğitim sistemine girerek, eğitim sistemi içinde şekillenmesi gerekiyor. Beden eğitimi derslerinde reform yapılması gerekiyor. Çok ciddi bir organizasyona ihtiyacımız var. Çağdaş, futbolumuzun gereksinimi olan güçlü bir taban birlikleri yaratmak gerekiyor. Mesleki anlamda bize çok büyük yükler yüklenip, büyük şeyler beklenirken, biz teknik adamların mesleki anlamda hiçbir tanımlaması ve güvencesi yok. Sporcuların ve teknik adamların çok ciddi anlamda destekleneceği bir kanunla yönetimsel reform gerekmekte. Benim ve arkadaşlarımın büyük beklentisi futbolun doğru şekilde yönetilmesi" dedi.
Ümitlerin bittiği yerde

Etiketler
ara, eriyor, günlük, haberleri, lig, ligde, seferberlİĞİ, servet, sona, süper, süperlig