Cevap: TFF protesto ve dev meşale organizasyonu
ARKADAŞLAR; AŞAĞIDA İKİ AYRI TRABZON GAZTESİNDE İKİ AYRI YAZI VAR BUNLARI DİKKATLE OKUMANIZI RİCA EDİYORUM,BİRİSİNDE TRABZON TAKA GAZETESİ,DİĞERİNDE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TFF BAŞKANINA AÇIK TEHDİT ETMİŞ İŞTE BUGÜN TRABZON BASININDA ÇKAN O YAZILAR
Özgener’e Açık Mektup
Tarih: 09.02.2011 09:30:20
Sayın Başkan, önce yönetimin ve kurullarınla Trabzon’a hoş geldin diyoruz. Tarihi misyonu olan kent bir futbol şehridir. Acaba siz, bu futbol şehrinin 1996 ve 2005 yıllarında şampiyonluklarının çalındığını biliyor musunuz? Bu şampiyonlukları çalınmasında eli olan camiaları öğrendiniz mi?
Bakın sayın başkan! Trabzon spor camiası misafirperverdir. Başkanı Sadri Şener’in deyimi ile de ‘soyunma odalarını basmaz!’ Ancak, Trabzon spor camiası ayağa kalkarsa Bakanıyla Türkiye’deki 70 milletvekiliyle milyonlarca taraftarıyla sizi o koltuklardan indirir. Şu anda 32 kulübünün desteğiyle hareketi de başlatabilir!
Sayın Özgener, Trabzonspor 44 puanda. İkinci yarının ilk 3 haftasında 4 puanı çalındı. Bundan sonraki süreçte bu hatalar devam eder, TFF olarak sizde seyretmeye devam ederseniz bilin ki, Trabzon sokaklarında geçmişte yürüyen 30 bin kişi katlanır ve buradan yükselecek öfke sizi boğar. Yönetiminiz ve kurullarınıza gereken mesajı verin. Tarafsız olun. Korunmak, kollanmak istemiyoruz! Hak arıyoruz!
============================== =============
TRABZON AK Parti Milletvekili Asım Aykan, son günlerde hakemler üzerindeki tartışmadan yola çıkarak TFF Başkanı Mahmut Özgener’e mektup gönderdi. Aykan, mektubunda Fenerbahçe’nin hakemler üzerinde yarattığı baskıya Özgener’in duyarsız kaldığını kaydetti.
5 Yıl Önceyi Hatırlattı
TRABZONSPOR’UN bileğinin hakkıyla şampiyon olmak istediğini, başkasının hakkını gasp etmek istemediğini ve de kendi hakkını yedirmeyeceğini ifade eden Aykan, “5 yıl önce Trabzonspor’a haksızlık yapıldığı için 30 bin kişinin yürüdüğünü hatırlatmak isterim” dedi.
Geç Olmadan Adalet İstedi
AYKAN, hakemlerin baskı altına alındığı için objektif davranamadıklarını belirterek, “Lütfen geç olmadan gereğini yapın. Sizlerden iane değil, adalet istiyorum. Varlığınızı ve otoritenizi açık şekilde gösterin. Yoksa tartışılacaksınız” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Asım Aykan son günlerde hakemler üzerindeki tartışmadan yola çıkarak önemli bir duyarlılık gösterdi ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e mektup yazdı. Akyan, mektubunda özellikle Fenerbahçe’nin hakemler üzerinde yarattığı baskıya Özgener’in duyarsız kaldığını dile getirdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Bu mektubu süper lig devre arasında yazılı ve görsel medyamıza yansımış, özellikle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve futbol takımı teknik direktörünün beyânları üzerine yazmak istiyordum. Ancak; "siyasiler spora müdahil olmamalıdır" doğru ölçü ve esprisinden hareketle beklemeyi uygun gördüm ve sizin o beyanların kamuoyuna yansıdığı an sorumluluğunuz ve kurumsal göreviniz gereği tepki koymanızı bekledim.
‘HAKKIMIZI ASLA YEDİRMEYİZ’
Maalesef zamanında gerekli müdahaleyi yapmayarak bugünlerin önünü açtınız. O gün hakemlerinize baskı oluşturmak isteyenlere haddini bildirmeniz ve hakemlik kurumunun baskı altına alınmasına meydan vermemeniz gerekirdi. Milletvekili olduğum ilin bir kültür kenti olduğunu ve köklü bir spor merkezi olduğunu bilirsiniz. Bizim şehir olarak kimsenin yardımına ihtiyacımız olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Biz bileğimizin hakkıyla şampiyon olmak istiyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Başkasının da hakkımızı gasp etmesine ASLA müsaade etmeyeceğimizi de bilmenizi istiyorum. Beş yıl önce futbol takımımıza haksızlık yapıldığı gerekçesi ile şehrimizde 30 bin kişinin yürüdüğünü özellikle hatırlatmak istiyorum."
‘BİZ SADECE ADALET İSTİYORUZ’
"Lütfen Türk Futbolunun birkaç kulübün ipoteğine girmesine fırsat vermeyiniz. Şehrimizde şu kanaat hasıl olmaya başlamıştır. Hakemler baskı altına alındığı için maçlarımızda objektif davranamıyorlar. Bizler siyasiler olarak Federasyonumuza özerkliğini iade eden bir anlayışın sahipleriyiz. Ancak seçmenimizin ve şehrimizin yukarıda özetlediğim hassasiyetlerine de ilgisiz kalamayacağımızı takdir edersiniz. Lütfen GEÇ olmadan gereğini yapın. Sizlerden iane değil ADALET istiyorum. Lütfen varlığınızı ve otoritenizi açık ve net bir şekilde gösteriniz. Bu tavrınızda net olmazsanız kamuoyu önünde tartışılmaktan kurtulamayacaksınız. Bundan zarar gören sadece futbolumuz değil, aynı zamanda şehirlerimiz
|