Cevap: Hakkımız Mecliste Aranacak
“Karanlığa küfür edeceğine bir ışıkta sen yak” diyerek dün iktidar ve muhalefet Milletvekillerini arayıp,Sivasspor’un özellikle son oynadığı Trabzon maçında uğradığı haksızlıkları dile getirip,hiç olmazsa kamuoyuna Sivas’ın sahipsiz olmadığı mesajının verilmesini istedim. Bu vesile ile iktidar partisinden Milletvekili Hilmi Bilgin beyi arayım konuyu ayrıntılarıyla anlattım . Sonra sayın bakana ulaşmak zor olduğu için,yakın arkadaşım olan 1.derecede yakınını arayıp konuyu ilettim. CHP’li Vekil Malik Özdemir’e ulaştım ve Sivasspor’a özellikle son maçta yapılan haksızlığı,insanların “ Sivas sahipsiz,Sivas’ın Milletvekilleri uyuyor mu” ve bu anlamda Sivaslı Vekillere olan kızgınlıklarını söyledim.Sayın Özdemir büyük bir dikkatle dinledi ve aynı endişeleri taşıdığını ifade ederek “ Hiç merak etmeyin,ben konunun takipçisi olacağım ve ilgili bakana cevaplaması için soru önergesi vereceğim”dedi. Sizlerin huzurunda Malik bey’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sivaslı’nın daha doğrusu Yiğidolarında istediği bu zaten! Kimse,olmayan,yada yapılmayacak bir şey istemiyor,sadece Sivasspor’un hakkı yenilmesin istiyor.
Tabi şunuda kabul etmek lazım. Futbol özerk bir kuruluş,dolayısıyla siyasetin dışında kalması gerekiyor. Bu anlamda hiçbir siyasi TFF’ye direkt yaptırım uygulayamaz,ama neticede Türkiye bir hukuk devleti ve bu devletinde Spor Bakanı var.Eğer konu TBMM’de gündeme gelirse hiç olmazsa kamuoyuna Sivas’ın sahipsiz olmadığı ve hakkının arandığı mesajı verilir. Yiğidoların istediği sadece işte bu!
ÖNCE AYNAYA BAKALIM
Taraftarlar vekillerden hakem konusunda bir şeyler yapmasını istiyor ve bekliyor ama asıl yapması gerekenler bu konudaki görevini yapıyor mu? Yani,birinci görevi Sivas’ın ve Sivaslı’nın menfaatlerini korumak,halkı aydınlatmak ve yön vermek olan Sivas yerel basını bu konuda üzerine düşeni yapıyor mu? Kesinlikle hayır! Maçtan sonraki gün bütün gazeteleri elinize alırsanız bunu çok net biçimde görürsünüz. Bakın size önceki gün yaşadığım bir olayı anlatayım. Salı sabahı ulusal basında çalışan bir arkadaşı arayıp “ Senden rica ediyorum, Sivas yerel gazeteleri hakeme ateş püskürüyor şeklinde bir haber yapta ulusal basında yer alsın hiç olmazsa insanlar rahatlamış olur,ayrıcada Kuddusi Müftüoğlu’nunda burnu sürter” deyip telefonu kapattım. 10 dakika sonra tekrar o arkadaş aradı ve aynen şunları söyledi “ Abi,sen yerel gazetelerin hakeme tepkisini haber yap dedin ama bütün gazetelere baktım sadece hakeme tepki gösteren senin gazeten” deyince inanın şok oldum! İnanmak istemedim ve hepsine bakacağım bir yere gittim ve gerçektende hayretler içerisinde kaldım. Kimisi,”Sivas 2.yarıda çözüldü”,kimisi “Galibiyeti unuttuk”,kimide “Sivas işi zora soktu” gibi suya sabuna dokunmayan başlıklar atmış. Kimse kusura bakmasın ama Dünyanın her yerine ,böylesine aleni bir hakem faciası yaşayan takımın şehrindeki bütün gazetelerin hakemi eleştiren başlıklar atılırdı,bir Sivas’ta atılmamış. Türk Milli takımın veya Türk takımlarının yabancılarla oynadığı maçlarda hakem hataları olduğu zamanki başlıkları şöyle bir gözünüzün önüne getirin! Bütün bunları boşuna söylediğimi de çok iyi biliyorum,kim anlayacak ki?
Abdullah Yiğit/Hürdoğan Gazetesi
Editörün Notu : Lütfen; alıntı yapılan yorumlarda kaynak belirtiniz.
|