Cevap: Maçı Değerlendirelim
Değerli Arkladaşlar
İşlerim nedeniyle maçı ancak 83. dakikadan itibaren izleyebildim. Durum 1-1, Sivasspor atak görünüyor, ama doldur boşaltla rakibinin üzerine gittiği için etkili olamıyor. Bu bakımdan iyi veya kötü oynadık demem mümkün değil.
Daha sonra özetleri izlediğimde yine bir hakem faciasıyla karşılaştığımızı gördüm. Sivasspor sağdan atağa kalkacak. Top Pedriele geliyor Tosiç'de Pedriel'i biçiyor. Süleyman Kobay, belki avantajı bozmamak için oyunu devam ettiriyor, ama daha sonra faulü veriyor. Tosiç olay yerinden ayrılmış, Zec "ne yatıyorsun" ukelalığı ile Pedriel'in başına gelmiş. KObay Beyefendi, Toşiç'in faul yaptığını görmemiş, olay gözü önünde olmasına rağmen yan hakem görmemiş, 4. hakeme soruyor "Toşiç mi?" diye. 4. Hakem evet demiş olmalı ki, Kobay Beyefendi el ile Toşiç'i çağırıyor yanına, fakat önündeki pozisyonda faul yapanı görmekten aciz yan hakemin fısıldaması ile Zec'e kartı gösterip yapıyor yapacağını.
Burada Erman'a bir çift sözüm olacak. Atıf, Pedriel, Uğur ve diğerleri hakeme bir şey anlatmak isterken beyefendi topu kapmış yaramaz çocuklar gibi atış hazırlığında. Kobay Beyefendi 4. hakem ile konuşurken yayında Türkçe bilmeyen Atıf var. Hakemin yanında olsa 4. hakemin evet, Toşiç dediğini duyacak.
Şimdi diyorum ki rakip futbolculara, gördünüz hakem müsveddelerini, girin tekme tokat Sivassporlu futbolculara, korkmayın, kırmızı göreceğiz diye, ya uyarılırsınız ya da sarıyı yersiniz.
Yönetim bütün maç kasetlerini toplayıp, bu gibi pozisyonları ayıklayarak görüntülü olarak TFF ve MHK'ya gitmeli, o da olmadı mahkemede hakkımızı aramalıdır. Dernekler TFF ve MHK'yı ablukaya almalıdır. Vekiller ve Bakan(?) (tabi, çözülme sürecinden fırsat bulur ve ilgilenirse) devreye sokulmalıdır.
|