dün de yazmıştım başkan artık bu tavırdan, hocanın topu önceki gibi yönetime atmasından rahatsız ...ve artık çalımbayla devam etme taraftarı değil...ayrıca hayrettin olayının perde arkasını da açıklayayım:çalımbay hayrettinin yuhalandığı o maçtan sonra hayrettinle baya bir tartışmış... olayı başkan yatıştırmış...ayrıca rajnoch, kamil, adem gibi oyuncuların da hocayla yıldızı barışık değilmiş...başkan hayrettin olayında da hayrettine sahip çıkmış yani bir nevi çalımbaya mesajı vermiş...bu ve bunun gibi içerieki bazı bilinmeyen nedenlerden dolayı çalımbayla devam edilmez...bazı arkadaşlar sütten çıkmış ak kaşık olarak görüyorlar ya ondan açıkladım...daha başka şeyler de var ama gerek olursa açıklarım...
hocam benim bildiğim şu: ordu maçından sonra çalımbay hayrettine bu nasıl rezil bir oyun kendini de beni de rezil ettin falan gibisinden birşeyler söylemiş ve bağırmış....hayrettin de karşılık vermiş ve sanırım işin içinde bir de kaptanlık konusu da geçmiş...yani anlayacağın hayrettin başta olmak üzere bazı oyuncuların hocanın tavırlarından rahatsız olduğunu ve bazı oyunculara karşı ayrımcı davrandığından (uğur gibi, giden doğa gibi) bazı oyuncuların şikayetçi olduğunu öğrendim...
__________________ ...YALNIZLIK,SİGARA KÜLÜ KADAR YALNIZLIK...
hayrettinle ne konuda tartıştığı hakkında bir bilgin varmı doğubey ?
hocam benim bildiğim şu: ordu maçından sonra çalımbay hayrettine bu nasıl rezil bir oyun kendini de beni de rezil ettin falan gibisinden birşeyler söylemiş ve bağırmış....hayrettin de karşılık vermiş ve sanırım işin içinde bir de kaptanlık konusu da geçmiş...yani anlayacağın hayrettin başta olmak üzere bazı oyuncuların hocanın tavırlarından rahatsız olduğunu ve bazı oyunculara karşı ayrımcı davrandığından (uğur gibi, giden doğa gibi) bazı oyuncuların şikayetçi olduğunu öğrendim...
Rıza Hocanın bu sene beklediğimiz başarıyı gösterememesinde transferlerin ve babasının hasta olmasının da payı vardır mutlaka ama bu sene taktik açıdan çok hatalar da yaptı Rıza Hoca. Bazen önde olduğumuz maçı gereksiz yere riske soktuk. Bazen de oyuncu değişikliklerinde de hatalar oldu. Dediğim gibi bu yanlışlarda çok çeşitli etkenler vardır. Geçen seneki ortamı ve çalışma şartlarını tekrar yakalayabilir mi veya huzurlu olabilir mi orasını bilmem. Ayrıca bazı oyuncularla ilişkisi bozulmuş da olabilir. Bunlar tamir edilebilir mi veya böyle bir şey var mı bilemiyoruz tabiki. Kısaca Rıza hocanın da mutlaka hataları oldu bana kalırsa. Geçen yılki denge yakalanamadı. Ama Rıza Hoca açısından bakarsak da kadronun çok üst sıralara oynaması zaten mümkün değildi. Ama ben yine de Eskişehir veya Kayseri'nin ikinci yarıdaki durumu gibi ligde düşme sıkıntısı yaşamayabilirdik diyorum.
Bu arada Bülent Uygun'un başarılarıyla kıyaslayanlar çok oluyor. Bülent Uygun'un Sivasspor'daki dönemi tabiki istatistik olarak çok daha başarılıdır. Tartışılmaz bile. Rıza Hoca mı daha kariyerli yoksa Bülent Uygun mu orası tartışılabilir. Çünkü Rıza Hoca Denizlispor ile Avrupa'da başarı kazandı ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Ama Bülent Uygun da bir Anadolu takımını en alttan alıp en zirvelere kadar hem de 2 yıl üst üste getirdi.
Gelecek yıl Rıza Hoca ile çalışılmayacaksa Bülent Uygun'un gelmesini asla istemem. İmaj açısından yeniden çok büyük zararları olur. Üstelik giderken Bülent Uygun da "İstifa" tezahüratı duymuştu.
Bana kalırsa yeni bir jenerasjon yakalayabilecek ve ismi yıpranmamış yeni bir isim lazım. Bu isim Gs ve Milli takımda başarılı çalışmalar yapmış hemşehrimiz Erdal Keser'den başkası olmaz bence. Çünkü genç futbolcularla iletişimi ve elindeki referansları, özellikle gurbetçi isimlerden yeni bir jenerasyon yakalayabilecek olması onu ön plana çıkarır. Ve hocamız yine hemşehrimiz olur.
Bunun haricinde kafası rahat bir Rıza Çalımbay ile de istikrar adına devam edilebilir. Şartlar iyi oluşursa tabiki. Her iki taraf da huzurlu bir ortam bulup rahat çalışabilirse gezgin hocalar yerine bildiğimiz Rıza Hoca daha iyi olabilir gibi bence. Kişiliği ile camiaya yakışmadığını kimse söyleyemez. Ama hatalarını da düzeltmesi gerekir mutlaka.