Cevap: Maçı Değerlendirelim
Maçı stadda maraton tribününde seyrettim. Bizim seyircimizin ağırlığını maraton tribünü oluşturuyor. Maraton da dolu idi zaten. Sesimiz kısılana kadar bağırdık.
Maça gelince... , Erciyesspor beklediğimden çok kötü oynadı. Daha dirençli bir takım bekliyordum ama oyuna hiçbir bölümde ağırlıklarını koyamadılar. Azo'yu Kadirle,Vleminx'i ise Ümit ve Navratille durdurduk. Sinan Kaloğlu ve Yasin Öztekin ise karşılarında Cicinho ve Ziya'yı buldular yani savunmamız iyiydi. Hücumda ise iki gole rağmen istediklerimizi tam olarak yapamadık ve çoğalamadık. Şunda ısrarcıyım. Carlos, derhal Rıza Hoca'nın geçen sezon yaptığı gibi öndeki dörtlümüzü oyun içinde yer değiştirterek oynatmalı. Aydın sol kanattan orta ve bindirmelerde etkili ama sağ ayağı zayıf olduğundan içe katedemiyor ve şutları zayıf kalıyor. Burhan da topu soluna çekmek zorunda, onun da sol ayağı yetmiyor. Aydın ile Burhan oyun içinde yer değiştirmeli zaman zaman, çakılı oynamamalılar. Refik Djebbour, rakip defans arkasına birkaç kez 'Burak Yılmaz' koşusu girişimi yaptı ama ona pas atacak Kadir ve Cicinho zamanında göremediler. O pasları alabilirse daha tehlikeli olur. Utaka da oyuna girdikten sonra sol kanadı canlandırdı. Mehdi oynadığı sürece faydalıydı ama ben devre arası sahada ısınırlarken Utaka ve Hakanla beraber topla yaptıkları hareketlere bayıldım.
Sivassporumuzun üst sıralar için gerçekten iddialı olması için daha üretken hücum yapabilmeli. Bunun için;
1)Devre arası Rengifo gönderilip yerine bir nokta santrfor alınmalı.
2)Ya bir 10 numara alınmalı, ya da Aydın-Utaka-Atıf-Cebbur dörtlüsü maçta yer değiştirerek oynamalı.
TS maçında yaşadıklarından sonra Korcan'a bugün daha sıcak tezahürat yapabilirdik. Maç bittiğinde tribünlere gelmeyip soyunma odasına gitti.
Son söz stada gelmeye üşenenlere. Güzel bir maç, kaliteli oyuncular,iyi bir skor,58. dakika ve diğer şovlar,maç sonu 'Kara Kiraz' klasiği ve futbolcuların tribünlerle kaynaşması maça gelmeyenlerin ilgisini çekmiyorsa o seyirciler maça gelmesinler daha iyi zaten . Onlar gidip İstanbul takımlarının peşine takılsınlar.
|