Cevap: Maçı Değerlendirelim
'Skor'un verdiği kızgınlıkla herkes kendine göre bir suçlayacak birilerini bulmuş. Bir gol atsak gene böyle mi düşünecektik?-Ben mesela maçı kaybettiğimizde sadece şunu düşündüm ve bence herkes kendine sormalı:
Ben o stadda niye yoktum? Biz o stadda neden bir avuç kişiydik? Neden takımımızın en önemli maçında deplasman yapamadık? Sivasspor seyircisi olmadan yapamayan bir takım. İç saha hakimiyetine bakmak yeter bu konuda. Gelecek sezon mutlaka daha çok deplasman organizasyonu yapılmalı. Genç taraftar gruplarını da kastetmiyorum. Artık kelli felli adamların da daha çok deplasman yapması gerekiyor.
-İlk kez gol kralı çıkarmışız. Bu sanki az şeymiş gibi Atıf suçlanıyor. Neymiş, pas vermemiş. 17 golü başka takım adına mı attı bu oyuncu? Pas tercihi yanlış çıksa bu defa da niye kendi vurmadı olacak? Kaldı ki Atıf, 'Sivasspor'da mutluyum'. 'Mutluluk ve huzur, paradan daha önemlidir' diye açıklama yapmış, karakterini ortaya koymuş. Daha sizin için ne yapacak?
-Aydın'ın sözleşmesinin bu sezon sonu bittiğini bu yönetim bilmiyor muydu? Aydın ile daha ilk milli takıma seçildiği gün, yani aylar önce sözleşme yenilenmeliydi. 'Yönetim, neyi bekledi?' diye sormayacağım , çünkü cevabı aldım, o 30 Mayıs'a kadar bizim oyuncumuzmuş. Vay be. Atı alan Üsküdar'ı daha geçmemiş meğerse. Doğrusu şöyle olmasın.
'Aydın ile yönetim olarak görüştük. Veremeyeceğimiz bir meblağ istedi. Sivasspor'da kalmak istemediğini söyledi. İşi yokuşa sürdü. İş olmadı.'
-Karabükspor niye hırslı oynamış? Bunu ,Karabükspor'u bu sezon iç sahada yendiğimiz maçın sonlarında hiç gerek yokken Tolunay Kafkas'a koro halinde küfür eden taraftar grubuna sorsak fena olmaz. Bence sadece bu bile yeter sebeptir ki hiçbir futbolcu ve takım kaybetmeye oynamaz. Bunu da herkes bilir.
Aynı şekilde rakip oyunculardan ya da tribünden kaynaklı bir olumsuzluk yokken, durduk yere, maç galibiyetle giderken yapılan ' ...duk mu?' tezahüratının rövanşı olacağını bilmelidir. Küfürsüz de maç seyredilip takım desteklenebilir ve bunu da en iyi yiğidolar yapar.
- Artık gelecek sezonu düşünmeye, gidecek kalacak oyunculara,Avrupa ligi maçlarında neler yapabileceğimize bakalım . Bardağın dolu tarafı da var.
|