Cevap: ESKİŞEHİRSPOR
Öncelikle Sivasspor Camiasını Saygıyla Selamlıyorum;
Eskişehirspor'u yanlış tartışmanızdan dolayı buradayım. Sivas Kümeye seslerini açıklayacağım. Baştan belirtmek istiyorum, maçtaydım.
Rıza Çalımbay ile yolumuza devam ederken, Rıza Çalımbay'ın yanlış oyuncu değişikliklerinden sonra taraftarın ıslıkla protesto etmesi ile (Jaycee'nin oyundan çıkarıldıktan sonra, Bülent Kocabey çıkarıldıktan sonra kaybedilen puanlar örnek verilebilir) taraftar ile Çalımbay arasında sıcak savaş başlamıştı. Sizlerinde çok iyi bildiği gibi, "Basit goller yedik, mükemmel oynadık, düzelteceğiz, zaman azalıyor önümüze bakacağız" gibi söylemlerinden dolayıda Çalımbay taraftar içinde iyice antipatik hale gelmeye başlamıştı. Daha sonra o oldu, bu oldu, başarısız oldu ve gönderildi. Gönderildikten sonra arkamızdan söylediği, taraftarı kötüleyen cümleleri kendisi hakkında bardağı taşıran son damla oldu. Rıza Çalımbay'ın başarılı olmasını Eskişehir'de kimse istemiyor. Keşke Sivas'ın başına geçmeseydi diyen kişi sayısı çok. Çünkü herkesin bildiği gibi Anadolu Ateşini ilk biz onlarca sene evvelinde yakmıştık. Üzerine su döküp söndürmüşlerdi ve bütün Anadolu o ateşin senelerce tekrar yanmasını beklemiş, seneler sonrada Anadolu ateşine ilk kıvılcımı siz çakmış, Bursa bu izden şampiyon olmuştur.
Gelelim maç içinde ki psikolojik etmenlere. 8 hafta kaybetmeyen, 7'de 6 yapan Eskişehirspor 2 haftadır kazanamıyordu. Öyle bir taraftar profiline sahibiz ki, hep başarılı olalım. Mağlubiyet hazmedilemez, galibiyet de fazla sevinilmez. Sivas maçı başladı, rakip takımı çalıştıran Rıza Çalımbay. Hedef Sivas galibiyeti ve Çalımbay'dan öc almak. Malumunuz Çalımbay başımızdayken 6 haftada 6 puan fazla alsak şuan daha tepedeydik. Maç devam ederken Çalımbay'ın bir arkadaşın sürekli çekirdek çitleyen koruma derneği dediği(orası aile tribünüdür aslında) yerin önünde sürekli yan hakeme el kol hareketleriyle itirazları bizleri daha da çıldırtmıştır. Sonra maç 1-1 giderken son saniye golü geldiğinde psikoloji alt üst olur, hırs olur, küfür etmeyen adam küfür eder, psikopat kedi olur. Son saniye golü ile başlayan psikoz, maç sonrasında Mehmet Yıldız'ınızın hareketleri taraftarı da çileden çıkartmış sevinememiş ve "Sivas Kümeye" diye bağırışlar yükselmiştir.
Bu olayı hiç onaylamıyorum. Ancak bu da rakip takımı çıldırtmak için psikolojik bir tezahürat olarak görüyorum. Galatasaray deplasmanında "Kümede kal Galatasaray" tezahüratı ile Galatasaray'ı hırslandırmış, kendi kazdığımız kuyuya düşmüştük. Rakip takımı gaza getirmek bize yakışmıyor. Herkesin takdirini kazanmış taraftar profiline sahibiz. Seven kadar sevmeyeninde olduğunu çok iyi biliyoruz. Ona göre hareket ediyor, sevmeyenlerinde bir gün gelecek takdir etmek zorunda kalacaklarını biliyor, ona göre çalışıyoruz. Örneğin sayısız koreografi başarmış KoreoESES, hiç gündemden düşmeyen BandoESES gibi.
Tüm Sivasspor camiasına Rıza Çalımbay'a rağmen başarılar diliyorum. Umarım "mükemmel oynayıp, basit goller yemezsiniz"
|