Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Heykel

Heykel Her Telden Muhabbet Burda

Seçenekler Arama Stil

Alt 23.09.2005, 11:57   #61
Sweetgirl
Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 772 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Cool

Alıntı:
drummer Nickli Üyeden Alıntı
TATLI CADI
sonuç:

KADINLAR, İSTER, SON DERECE GÜZEL,
İSTER, SON DERECE ÇİRKİN OLSUN...
HER ZAMAN CADIDIRLAR - ))
AMA TATLI...
[SIZE=3]bu ikinci yazsisim birincisi kayboldu! hikayen güzel ama sonuc kötü, yani cadi kismi! biz bayanlar cadiysak erkekler ne?[/SIZE]

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
SINIRLENDIGINIZDE BU ÖYKÜYÜ HATIRLAYIN
Alt 23.09.2005, 12:19   #62
Sweetgirl
Yiğido

Tecrübe Puanı: 772 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Cool SINIRLENDIGINIZDE BU ÖYKÜYÜ HATIRLAYIN

[SIZE=3]Adam yeni kamyonuna bakmak icin evinden ciktiginda, üc yasindaki oglunun gayet mutlu bir bicimde elindeki cekicle kamyonun kaportasini mahvettigini görmüs. Hemen oglunun yanina kosmus ve cocugun eline cekicle vurmaya baslamis. Biraz sakinlesince oglunu hemen hastaneye götürmüs! Doktor, cocugun kirilan kemiklerini kurtarmaya calistiysa da elinden bir sey gelmemis ve cocugun iki elinin parmaklarini kesmek zorunda kalmis.
Cocuk ameliyattan cikip gözlerini actiginda, bandajli ellerini fark etmis ve gayet masum bir ifadeyle "Babacigim, kamyonuna zarar verdigim icin cok üzgünüm." demis ve sorna babasina su soruyu sormus: "Parmaklarim ne zaman yeniden cikacak?"
Babasi eve dönmüs ve hayatina son vermis....

Birisi masaya süt döktügünde ya da bir bebegin agladigini isittiginizde bu öyküyü hatirlayin. Cok sevdiginiz birine karsi sabrinizi yitirdiginizi anladiginizda, önce biraz düsünün. Kamyonlar onarilabilir, ama kirilan kemikler ve incinen duygular hicbir zaman onarilamaz; genellikle kisiyle performansi arasindaki farki göremeyiz. Insani sonsuza kadar rahatsiz eder. Hareket gecmeden önce durun ve düsünün. Sabirli olun. Anlayis gösterin ve sevin.
[/SIZE]

Alt 23.09.2005, 12:20   #63
drummer
Usta Yiğido

drummer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

84 Mesajına 167 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 897 drummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDI

kadınların cadı olduğunu bütün toplumlar bilir.
her ne kadar geride dursalarda her zaman hakimiyet kadınlardadır.
her türlü entrikayla kendi fikirlerini empoze edip,perde arkasından tüm olayları yönetirler.
bu da benden
Alt 23.09.2005, 13:24   #64
acakislalimahoni
Yiğido

acakislalimahoni - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 7 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 acakislalimahoni isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Frage bu da benden

Bir adam, her gün boynuna
> dayadığı kalın sopanın iki
> ucuna asılı testilerle dereden su
> taşırmış evine.. Bu testilerden
> birinin yan kısmında çatlak
> varmış.. Diğeri ise hiç kusursuz ve
> çatlaksızmış ve her seferinde bu
> kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış
> eve.. Ama her zaman boynunda taşıdığý testilerden çatlak olanı eve
> yarı dolu olarak varırmış. Iki sene her gün bu şekilde geçmiş. Adam
> her iki testiyi suyla doldurmuş ama evine vardığında sadece 1,5 testi
> su kalýrmış... Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel
> yaptığı için çok gururlanıyormuş... Fakat zavallı çatlağı olan
kusurlu
> testi, çok utanıyormuş. Doldurulan suyun sadece yarısını eve
> ulaþtýrabildiği için de çok üzülüyormuş..
>
> Iki yılın sonunda bir gün, görevini
> yapamadığını düşünen çatlak
> testi, ırmak kenarında adama şöyle
> demiş: "Kendimden utanıyorum. şu
> yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve gidene kadar akýp gidiyor.."
> Adam gülümseyerek dönmüþ testiye; "Göremedin mi? Yolun senin
tarafýnda
> olan kýsmý çiçeklerle dolu.
> Fakat kusursuz testinin tarafýnda hiç yok. Çünkü ben baþýndan beri
> senin kusurunu, çatlaðýný biliyordum.. Senin tarafýna çiçek tohumlarý
> ektim. Ve hergün o yolda ben su taþýrken, sen onlarý suladýn.. 2
> senedir o güzel çiçekleri toplayýp, masamý süslüyorum. Sen kusursuz
> olsaydýn, o çatlaðýn olmasaydý, evime böyle güzellik ve zarafet
> veremeyecektim" diye cevap vermiþ..
>
> Her birimizin kendine has kusurlarý vardýr.
>
> Hepimiz birer çatlak testiyiz.. Fakat belkide sahip olduðumuz bu
> kusurlar ve çatlaklardýr hayatlarýmýz&yac ute; ilginç yapan, mükafatlandýran,
> renklendiren..
>
> Etrafýnýzdaki her kiþiyi,
> olduklarý gibi kabullenin..
> Dýþlarýnda ki kusurlarý deðil,
> içlerindeki güzellikleri
> görün...
acakislalimahoni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
DEMIRCININ DUASI
Alt 25.09.2005, 18:53   #65
Sweetgirl
Yiğido

Lächeln DEMIRCININ DUASI

[SIZE=3]Horasan Valisi Abdullah bin Tahir cok adaletli biriydi. Jandarmalari bir kac hirsizi yakaldi. Iclerinde bir de demirci vardi ki sucsuz oldugu icin kacmisti. Nihayet Nisabur'da yakalayip zindana attilar. Demirci abdes alip iki rekat namaz kildi. Ellerini semaya kaldirip:
- Ya rabbi! Günahim olmadigini ancak SEN biliyorsun! Beni zindandan SEN kurtarisin, diye dura etti.

O gece vali bir rüya gördü. Rüyasinda dört kisi gelip tacini tahtini altüst ediyordu. Vali uyandi, cok rahatsiz olmustu. Hapishane müdürünü cagirtirip: "Acaba hapishanede sucsuz birim mi var?" diye sordu. Müdür:
- Bilemiyorum, yalniz bir adam sucsuz oldugunu söyleyip, namaz kilip gözyasi icerisinde yalvariyormus." cevabini verdi.
Vali hemen demirciyi cagirtip görüsür. Lonunda onun sucsuz oldugna kesin bir kanaat getirip onda özür diler; giderken de:
- Bundan sonra bir SIKINTIN, diledigin bir sey olursa bana gel, diye tembih eder. Demirci:
- Glemem, cünkü benim bir "sahibim" var ki, o benim gibi bir fakirden dolayi, senin gibi bir sultanin tahtini bir gecede kac defa altüst etti. O "sahibi" birakip sana gelmem, dedi ve ordan ayrildi.

Peygamberimiz "Dua müminin silahidir." buyuruyor. allah Azze ve Celle de Kur'an-i Kerim'de, "Dualariniz olmasa siz neye yararsiniz". diyor. Hele dua eden mazlum ise derhal kabul olup, aradaki perdelerin kalkacagi pek cok hadiste zikrediliyor. Dua etmek kulu Allah'a yaklastirir, o halde sikca dua etmeliyiz.
[/SIZE]

Alt 05.10.2005, 12:10   #66
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1036 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein

TAHTA AT
Bir gün iki çocuklu bir aile gezintiye çıkarlar. Çocuklardan biri yorulur ve babasının kendisini kucağına almasını ister. Baba da yorgun olduğunu söyler. Çocuk ağlamaya baslar. Baba bir tek kelime söylemeden ağaçtan bir dal keser, dalı bıçakla düzeltir ve oğluna verir.

- "Al oğlum sana güzel bir at" der.

Çocuk sevinçle ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak evin yolunu tutar. Baba gülerek kızına döner ve :

- "İşte hayat budur kızım. Bazen zihnen veya bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et. Bu at, bir arkadaş, bir şarkı, bir şiir, bir çiçek, bir çocuğun tebessümü olabilir" der.

Etrafa bakıp da böyle bir atı arayan herkes bulabilir. Şunu daima hatırlayınız ki, hayatın ne kadar zor olduğunu düsünürseniz, hayat bir o kadar imkansızlalşır.
Alt 05.10.2005, 12:32   #67
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1036 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein

KÜÇÜK BİR HİKAYE
Japonya'da yaşanmış gerçek bir olay şöyledir: Evini yeniden dekore ettirmek isteyen Japon bunun için bir duvarı yıkar. Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında çukur bir boşluk bulunur. Duvarı yıkarken, orada dışardan gelen bir çivinin ayağına battığı için sıkışmış bir kertenkele görür. Adam bunu gördüğünde kendini kötü hisseder ve aynı zamanda meraklanır da kertenkelenin ayağına çakılmış çiviyi görünce.

Muhtemelen bu çivi 10 yıl önce, ev yapılırken çakılmıştı. Peki nasıl olmuş da kertenkele bu pozisyonda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamayı başarmış ? Karanlık bir duvar boşluğunda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamak çok zor olmalı.

Böylece adam çalışmayı bırakır ve kertenkeleyi izlemeye başlar. Sonra nereden çıktığını farkedemediği başka bir kertenkele gelir ağzında taşıdığı yemekle... Adamı sersemletir gördüğü manzara. Bu nasıl bir sevgi? Ayağı çivilenmiş kertenkele, 10 yıldır diğer kertenkele tarafından beslenmektedir...

KALBİNİZDEKI SEVGİYİ ASLA ÖLDÜRMEYİN, SİZİ SEVENLERİ ASLA TERKETMEYİN !
Alt 05.10.2005, 12:40   #68
drummer
Usta Yiğido

drummer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

84 Mesajına 167 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 897 drummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDI

ANNELER

- Doğacak çocuk doğumdan bir gün önce Allah ile görüşür. Bebek:
- Allah’ım dünyaya gideceğim ve orada ne yapacağımı bilmiyorum.

- Ben senin için bir melek yarattım ve o seninle ilgilenecek.
- Allah’ım onların dilini bilmiyorum. Onlarla nasıl anlaşacağım. Nasıl iletişim kuracağım?

- Senin için yarattığım melek, o sana sabırla onların dilini öğretecektir.

- Allah’ım dünyada duyduğum kadarıyla çok kötülükler varmış. Onlarla nasıl basa çıkacağım bilemiyorum.
- Senin için yarattığım melek, seni cani pahasına kötülüklerden koruyacaktır. Merak etme.

- Allah’ım sana tekrar nasıl döneceğim?
- Senin için yarattığım melek, bana nasıl döneceğini sana anlatacaktır.

- Derken Melekler gelir ve dünyaya gitme zamanının geldiğini söylerler ve çocuğu Allah’ın huzurundan
götürürlerken bebek tekrar sorar.

- Allah’ım benim için yarattığın meleğin adi ne?

- Adinin önemi yok ama sen ona ANNE diyeceksin

mükemmel bir yazı .
bulanın ellerine sağlık.
annnelere en güzel hediye bence.
Her İnsan Ölecek Yaştadır
Alt 06.10.2005, 11:31   #69
Sweetgirl
Yiğido

Lächeln Her İnsan Ölecek Yaştadır

Güzel bir şey yap kardeşim. Dünyaya kırk kerre gelinmez. Madem yaşıyorsun, sıhhatli nefesler alıyorsun... Bir şey yap.
Bir şey yap... Güzel olsun.
Çok mu zor?
O vakit güzel bir şey söyle.
Dilin mi dönmüyor?
Güzel bir şey gör.
Veya:
Güzel bir şey yaz.
Beceremez misin? Öyleyse,
Güzel bir şeye başla.
...
Herkesin üstesinden geleceği bir şey mutlaka olmalı. O gayretten uzak duramayız. Vakit geçiyor. Vaktin geçişi ömrün beşinci vitese takılı olduğunu gösterir, unutma.
Zafer Dergisi'nde beynimi sarsan bir cümle okudum. Üç gün mü, beş gün mü önceydi kestiremem. Ama okudum. Ama şaşırdım, cümleyi bir türlü unutamadım. Şöyle diyordu:
"HER İNSAN ÖLECEK YAŞTADIR"
Buyurun, biraz da sizler sarsılın.
...
Bu müthiş; dağ duruşlu, dev dürtüşlü cümlenin deyicisi Cüneyd Suavi... Ahh Cüneyd, şimdi yerlerdeyim. Yıkılmaz sandığım sabrımı, dirâyetimi, zihnimi yerlerde arıyorum.
Döküldüm.
Demek öyle ha?
Her insan ölecek yaşta...
Bir de kalkar savaşırız. Kavgalaşır, kuyular kazarız.
Az sonra ölecek olan bizler... Ne kadar da cahiliz.
...
Bu cümleyi gördükten sonra içimde "Büyük Patlama"yı duydum. Edecek iki çift sözüm olmalıydı.
İnsanlara, insanlığa bir şeyler demeliydim. Sonunda ard arda ve şimşek hızıyle bağırdım. Beynimden yüreğime doğru bir haykırıştı bu. Yüreğimden dalga dalga cevaplar yetişti:
Bir şey yap.
Zor ise:
Bir şey söyle.
Beceremiyorsan:
Bir şeyler gör.
Birşeyler yaz.
O da mı güç?
Bir şeylere başla.
Ama hep güzel şeyler olsun.
...
Çünkü:
"HER İNSAN ÖLECEK YAŞTA"
Geç kalmayasın!
...
Koca Mimar Sinan... yapmış da gitmiş.
Yunus Emrem... söylemiş de gitmiş.
Şeyh Edebalı... görmüş de gitmiş.
Fuzulî, Nedim, Şeyh Galip... yazmış da gitmiş.
Nene Hatun, Sütçü İmam, Antepli Şahin... başlamış da gitmiş.
...
Kimse kimseden eksikli değil.
Büyük değil, küçük değil, farklı hiç değil. Düşünebilen kişinin, üstesinden geleceği görevler mutlaka vardır.
Tekrarlıyorum:
Güzel bir şey yap,
Güzel bir şey söyle,
Güzel bir şey gör,
Güzel bir şey yaz, veya
Güzel bir şeye başla.
...
Geç kalıyorsun... geç. Cüneyd durmadan sesleniyor baksanıza:
"Her insan ölecek yaştadır!"

Yazar : Gürbüz Azak

IYILIK
Alt 06.10.2005, 13:41   #70
Sweetgirl
Yiğido

Lächeln IYILIK

Iskocya'da yoksul mu yoksul Fleming adinda bir ciftci yasardi. Bir gün tarlada calisirken bir ciglik duydu. Sesin geldigi yere kostugunda, batakliga beline kadar batmis bir cocugun, kurtulmak icin cirpindigini gördü.
Cocuk, bir yandan da avazi ciktigi kadar bagiriyordu. Ciftci cocugu batakliktan cikararak ölümden kurtardi. Ertesi gün Fleming'in evinin önüne gelen gösterisli arabadan SIK giyimli bir aristokrat indi. Ciftcinin kurtardigi cocugun babasi olarak tanitti kendini.
"Oglumu kurtardiniz, size bunun karsiligini vermek istiyorum." dedi. Yoksul ve onurlu Fleming: "Kabul edemem!" diyerek ödülü geri cevirdi. Tam bu sirada kapidan ciftcinin kücük oglu göründü.
"Bu senin oglunmu?" diye sordu aristokrat. Ciftci gurula, "Evet!" dedi. Aristokrat devam etti: "Gel seninle bir anlasma yapalim. Oglunu bana ver iyi bir egitim almasini saglayayim. Eger karakteri babasina benziyorsa ileride gurur duyacagin bir kisi olur. "
Bu konusmalar sonunda Fleming'in oglu aristokratin desteginde egitim gördü. Aradan yillar gecti.
Ciftci Fleming'in oglu Londradaki St. Mary's Hospital Tip Fakültesinden mezun oldu ve tüm dünyaya adini "Penisilin" i bulan Sir Alexander Fleming olarak duyurdu. Bir süre sonra Aristokratin oglu zatürreeye. Onun kurtulusuna da Penisilin vesile oldu! Aristokratin adi: Lord Randolph Churchill'di... Oglunun adi ise: Sir Winston Churchill! Kurtaran doktorda ciftcinin oglu SIr Fleming'di.