Cevap: Elrio ile Anlaşma Sağlandı
Elrio van Heerden konusunda ise is imzaya kalirsa detayli bir yorum eklemeyi dusunuyordum, hazir yazmisken degineyim dedim bu yorum iceriginde;
Bu Transfer haberine yonelik sunu demek istiyorum nacizane;
Bu oyuncu ozel bir yetenek nazarimda. Kendisi FC Kopenhag'in Guney Afrika Akademesinden yetisme akabinde ayni kulubun As takiminda kariyerine baslamistir pro olarak. Akabinde Brugge seruveni...sonrasinda B.Rovers... Oyuncu tipolojisini bazi yonlerden Iniesta'ya ,bir kac yonden de Arda Turan'a benzetiyorum. Ofansin her yerinde oynayabiliyor. Mukemmel bir teknige sahip.Oyun vizyonu guclu.Topla seri driplingler ile dikine oynamayi oldukca etkili yapan,ceza sahasina girisi,cezasahasinda topla bulusacagi yeri sezmesi,uzaktan sutlari,surpriz kafa vuruslarina cikislari''uzun olmamasina ragmen,zamanlamasi iyi''... buraya kadar hersey oldukca guzel sanirim. fakat olayin diger bir yuzu butun bu degindigim nacizane gorusumu geri plana itecek nitelikte tarafim adina; Oyuncunun Devamli Sakatlanan bir yapisi var., kendisini ust duzey bir ligin ust duzey takimlarinda gorememis olmayi bazi Guney Afrikali arkadaslar Bu kronik sakatlik nedenlerine bagliyorlardi. Kanimca, B.Rovers tercihide yanlis idi, yinede ust duzey bir ligin ortalara oynayan takimindan teklif almasi kariyeri icin iyi bir secim gibi gorunsede, oyun ozellikleri olarak Ingiltere liginde Arsenal de olmasi gerekirdi mevcut epl takimlarinin oyun tipolojilerine baktigim zaman , ust duzey liglerden bu oyuncunun oyununa uyan diger takim Ispanya da Barcelona diye dusunuyorum. Kendisini ilk takip ettigim donemler olan, FC Kopenhag da kulup bazinda iyi performanslar sergilemisti Elrio. kanimca, ulusal bazda 2008de Gana daki Sampiyona gercek anlamda genel futbol kamuoyuna yonelik ses getirdigi donem idi kendisi icin.Bu da epl kapisinin acilmasindaki donemecle es deger. Bu ilginc yetenegin ve de diger bahse gecen isimlerin, Muhsin hocanin oyun mantalitesine uyan, ve de hocanin kendi sistemine uyacak oyunculari toplamasi bu noktada onemlidir ilk planda takim yapim asamasinda. Sozu dogal olarak su kisimla noktaliyorum kendisine yonelik ;
*Oyuncu Suan ne durumdadir, Sivasspor mutlaka saglam bir kontrolden gecirmeli,,verilecek ucret bu anlamda tarafim adina soru isareti (?), bonservis konusunda pek bir detay yazilmadigindan(haber de bonservis konusu gecmemis gordugum kadariyla?) dolayisiyla maddi anlamda teknik bir yorum getirmek zor. B.Rovers kendisini bonservissiz almis idi,bunu da ek olarak deginelim kosede dursun. Sakatliklarindan hangisinin tekrarlayacagi,,oyuncudan genel uzun surecli verim alma konusundaki riski de beraberinde getirebiliyor. yine de bu tarz bir yetenek icin riske deger. saglam oldugu muddetce,durdurmak bayagi ugrastiracaktir rakip defansi. Sakatlanmazsa ,surekli oynayacagindan, buyuk bir aksilik cikmazsa Dunya Kupasinda yer alacagini bekliyorum.
*transfer haberi imzaya donusurse ,basarili olmasini temenni ediyorum. sozun ozu; iyi bir yetenek ligte yer almis olacak.
alıntıdır
|