Cevap: Maçı Değerlendirelim
Oyuncularımızın çoğu sezon başından beri formsuz. Bunlardan biri de evet Hayrettin. Diğerleri Yasin, Musa,Kamanan vs. liste uzatılabilir. Ben Hayrettin her maç ilk 11 oynasın demiyorum. Sol bekte Ferhata, Faruka bir alternatif olarak devam etsin diyorum. Çünkü o yürekten, varını yoğunu vererek oynuyor kim ne derse desin. Formda değilse diğerleri oynasın.Ama hırsıyla, tecrübesiyle ona bu takımın ihtiyacı var. Musa haftalardır varlık gösteremiyor ama o da devamlı oynuyor. Musa hakkında olumsuz yazan yok, çünkü kaleye yakın oynamıyor . Top kaybı göze batmıyor. Demem o ki. Tek tek oyunculara yüklenmeyelim. Ayıptır, yazıktır,kolaycılıktır.
Gelelim Giresun maçına. Maçı bir daha izlerseniz göreceksiniz.İlk golde Faruk-Hayrettin anlaşmazlığı var.Oyuncuyu arkada boş bırakmışlar.İkinci golde uzaktan atılan bir şut var. Yapacakları birşey yok.Üçüncü yediğimiz golde Hayrettin elinden geleni yapmış, oyuncuyu engllemiş, seken topa gitmesi gereken Yasin ağır kalmış, hatayı o yapmıştır.
Yani Hayrettine 'Dışarı!' denecek bir durum yok gollerde. Kendine haksızlık edildiğini düşündüğünden kaptanlık bandını yere atmıştır. Evet özür dilemelidir takımdan ve Sivassporlulardan . Bir ceza verilmeli ama takımdaki görevine devam etmelidir.
Muhsin Hocanın onunla konuşup motive edeceğine eminim. Çünkü sinirli seyircinin anlık tepkilerine bakıp tutum belirlerseniz, bir gün sizi de bulur protesto. Sakin,aklıselim , akıllı ve uzun vadeli düşünmeli.
Uzattım ama bizim pozisyonlara da değineyim. Nebil'in şutları güzeldi.Musa golü ile kendine gelmiştir umarım,devamlılık istiyoruz.Elrionun hücuma katkısı güzel.
4. golün yarısı Erman'ın. Rakip ceza sahasına dikine girip karambole imkan verdi, Murat da affetmedi. Ermandan bu hırsı 90 dk. bekliyoruz.
İyi ki varsın Sivassporum!
|