Cevap: NEREYE GİDİYORUZ?
ismail mut bu hafta bunlari yazmis
Sivasspor Türkccel Süper Ligine çıktığı yıldan bu güne kadar böylesine istikrarsız, gamsız, ve vurdum duymaz bir tablo izletmemiştir.
Sivasspor bu güne dek ligin rengi, şekli, şemalı ve olmazsa olmazlarındandı,
başarılarıyla bu güne kadar gündemde kalmış, lige hava katmış, öncülük etmiş, basın yayın kuruluşlarınca ve hatta yediden yetmişine herkes tarafından övgüyle bahsedilen ve itibar gören bir takım olduğunu kanıtlamıştır. Avrupa kupalarına katılmaya teşebbüs etmiş, deplasmana gelen takımlara 4 eylülü zindan etmiştir. En azından oynadığı futbolla heyecan yaratmış Sivas’ın adını UEFA internet sitelerine taşımıştır.
Düne kadar Sivasspor’u göklere uçuran, belgesellerini yaptıran, özel programcılar ve muhabirler görevlendiren yayımcı kuruluşlar bu gün neredeler?
Onlar başarılı olanların yanında yani rant peşin delerdir. Başarının olduğu yerde rant ve onlar vardır. Çağımızın gerçek yüz maalesef budur işte.
Sivasspor’um yıllardır sahaları zindan ettiği Bursaspor karşısında eridi, ezildi, büzüldü adeta çimlere gömüldü. Bu hazin tablo karşısında köşe yazarlarının analizleri de eklenince dünyam karardı. Gelinen bu aşamada oynanan futbola mı? Vurdum duymazlığa mı ? bu kadar gamsızlığa ve acizliğe mi ? üzüleyim bilemiyorum. Adeta kahır oluyorum.
Sorarım Bursaspor maçında bana ayağa üç pas yapan, biraz mücadele eden, istekli, arzulu, formasını terleten bir futbolcuyu göstere bilirimsiniz? Maalesef! nedenini bende bilemiyorum. Dolayısıyla Bursa maçını hayal etmek bile istemiyorum.
Düne kadar başta şahsım olarak övgüler yağdırırken bu gün böyle bir yazı yazmak mecburiyetinde kalıyorum, değerlendirmesini de siz futbolculara bırakıyorum.
Dün destan yazarken bu gün yerlerdesiniz, sizlere bu durum hiç mi hiç yakışmıyor..!
Neticede yine en büyük görev siz futbolculara düşmekte. Siz isterseniz başarırsınız. Motivasyon, dayanışma, inanç ve arzu yeterli kanımca.
Sizler iki sezonun mukayesesini maddi ve manevi yönden rahatlıkla yapabilir kazanç ve prestijinizi sorgulaya bilirsiniz. Eski günlerinizi kazanmak, yaşamak ve yaşatmak sizlerin inancına bağlı olduğunu unutmayın. Ve buna yapmaya da mecbursunuz. Bu şehrin Sivasspor’a ekmek,su gibi ihtiyacı olduğunu da aklınızdan çıkartmayın.
Bu hafta çıkın geçen sezon şampiyonluğumuza ipotek koyan İBŞ Spor’a gerekeni yapın ve tezselden tehlikeli bölgeden çıkıp eski günleri bu şehre yaşatın.
|