Sivasspor'un başarılı kalecisi Korcan Çelikay, kendi kariyerini ve gündemi değerlendirdi.
Geçtiğimiz hafta İstanbul BB'yi deplasmanda 2-1 yenen Sivasspor'un başarılı kalecisi Korcan Çelikay, kendi kariyerini ve gündemi değerlendirdi.
''Kaleye Geçebilmem için Rüştü Abi'nin Bırakması Lazım!"
Best FM'de yayınlanan "Futbol Vadisi" programına stüdyo konuğu olarak katılan ve Özkan Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Korcan Çelikay, milli kaleci Rüştü Reçber'in yerini almak için sabırsızlandığını söyledi.
"Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz"
Beşiktaş maçının ardından galibiyet serisine devam etmek istediklerini ve bunu başardıklarını söyleyen Çelikay:
"Ligin 2. yarısında düşme hattına yaklaştık. Maç kazanmamız gerekiyordu ve bunu başardık. Son 4 haftaya baktığımızda sürekli galip geldik. Şu an oldukça iyiyiz, yukarılara doğru tırmanıyoruz. Bizde bir galibiyet serisi yakaladık. Belediye maçını da kazandığımız için mutluyuz." dedi.
"Rıza Hoca'nın güvenini boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum"
Genç eldiven, Sivasspor'da Rıza Çalımbay'ın takımın başına gelmesinden sonra pek fazla bir şeyin değişmediğini ama daha iyi oynamaya başladıklarını belirtti.
Çelikay: "Rıza Hoca'dan sonra iyi futbol oynamaya başlamıştık ancak hep bir talihsizlik vardı. Son dakikalarda goller yedik. Bursaspor, Trabzonspor, Eskişehir maçlarında hep son dakikalarda goller yedik. Böyle durumlarda takım olarak kendinize olan güven sarsılabiliyor. Bu özgüveni geri kazanmak için bazen bir maç kazanmak yeterli oluyor. Bizim için de bu Manisaspor galibiyetiyle oldu. Ondan sonra bir galibiyet serisi yakaladık. Futbolda bir maç her şeyi değiştirebiliyor." diyerek sözlerini sürdürdü.
"Devre arasında beni isteyen tek Süper Lig takımı Sivasspor idi"
Sezonun ilk yarısında Diyarbakırspor forması giyen başarılı kaleci, devre arasında Rıza Çalımbay ve Mecnun Odyakmaz'ın gayretleriyle Sivasspor'a transfer olduğunu belirterek:"Ben Diyarbakırda da sürekli forma giyiyordum. Orada saha dışı bir çok olumsuzluk vardı. Ama elimizden geleni yaptık. Devre arasında beni isteyen bir çok Bank Asya 1. Ligi takımı vardı. Bir de Sivasspor vardı. Rıza Hoca bana güvendi sağolsun. Beşiktaş'la görüşmeler oldu. Beşiktaş beni kiralık olarak verdi. Süper Lig'de ki ilk maçımıda Galatasaray'a karşı TT Arena'da oynadım. Rıza Hocamın güvenini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapıyorum. Şu zamana kadar her şey iyi gitti. Umarım bundan sonra da böyle iyi gider." dedi.
"Türk kalecilerin oynaması lazım"
A2 Milli Takım'ına seçilmekten dolayı çok gururlandığını belirten Korcan Çelikay, A Milli Takım'da oynamak için de çok çalıştığını söyledi. Çelikay:
"Bir kalecinin pişmesi için oynaması gerekiyor. Ben Sivasspor'a gelmeden önce buradaki kaleci yabancıydı. Ben ondan kaleyi devraldım. Yabancı kalecilerin altyapısı hazır geliyor. Bizde öyle bir eğitim yok. Zaten kaleci yetiştiren hoca da yok ülkemizde. Varsa da sayısı çok az. Teknik adamlarda kontenjandan dolayı, yabancı hakkını kalecinin dışında kullanmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı Türk kalecilerin şansı arttı. Bu oldukça iyi bir gelişme. Son 3-4 senedir Türk kaleciler ön plana çıktı ve performansları arttı." dedi.
Trabzonspor'un şampiyonluk yarışından dolayı daha stresli olduğunu söyleyen Çelikay, "Futbolcu son 4-5 haftaya yaklaştıkça oyunu düşünmüyor, mental olarak kafası daha meşgul oluyor. O stres futbolcuyu ezer, mağlubiyetlere sebep olur. Bu noktada Fenerbahçe biraz daha avantajlı görünüyor. Çünkü camia olarak, kulüp olarak bu şampiyonluk yarışında daha tecrübeliler. Mental olarakdaha hazırlar bu stresi kaldırmaya. Bu açıdan Fenerbahçe bir adım daha önde şampiyonulk için." dedi. Alex'in Fenerbahçe için çok büyük bir pozitif etken olduğunu düşünen Çelikay, Fenerbahçe takımının çok iyi bir dayanışma içersinde olduğunu ve en önemlisi defans ve kale arasındaki uyumun başarıyı getirdiğini söyledi. "Kaleci ve defans ne kadar iyi olursa olsun arasında ki uyum olmazsa hiç bir önemi yok, mutlaka gol yersin. Bir takımda en önemli olan kaleci ve defans arasındaki uyumdur" dedi.
Genç kaleci, Beşiktaş'taki başarısızlığın, takım içinde uyum olmamasından kaynaklandığını söyledi. "Beşiktaş bu sezon bir çok yıldız transferi yaptı. Ancak iyi takım olmak için yıldız oyuncu almak yetmez. Takım için uyumun sağlanması lazım. Beşiktaş bu sene bu uyumu yakalayamadı. Umarım seneye toparlanıp tekrar şampiyonluk yarışı içerisine girecektir. Tayfur Hoca'yla daha önce beraber çalıştım. Bilgisini, kişiliğini bildiğim için ona çok güvenirim. Bence Beşiktaş'ın başında kalmalı." diyerek Tayfur Havutçu'ya destek verdi.
"Rüştü Abi'den çok şey öğrendim"
Korcan Çelikay: "Ben Rüştü Abi'yle 2 sene antrenman yaptım. Ondan her gün yeni bir şey öğrendim, yeni bir şeyler kapmaya çalıştım. Daha öğrenilecek çok şey var. Bana çok büyük bir faydası olmuştur Rüştü Abi'nin. Şuan Türkiye'nin en iyi kalecisidir. Avrupada da oynamıştır, başarılı olmuştur. Yakın zamanda bırakmayı düşünüyorsa benim için çok iyi olacak. Hem Beşiktaş'ta hem Milli Takım'da onun yerini almak istiyorum." diyerek hedefini açıkladı.
http://www.internetspor.com/spor/sup...yor-71485.html