Alıntı:
MaXiMuM Nickli Üyeden Alıntı
Başkanımızın suçsuz olduğuna sonuna kadar inancım tam.
" Maç satan, karısını satar" kelimesi biz yiğidolar için büyük bir laftır ve başkanın bu şekilde konuşması benim için yeterlidir.
Benim asıl merak ettiğim konu şu Ahmet çelebi konusu. Başımızı ağrırsa bu adam yüzünden ağrır. Ama verilen haberde onunla ilgili isnad edilen suç ve istenilen ceza belirtilmemiş. Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
|
2011/58 nolu Özel Yetkili Savcılığın iddianamesinden;
48-Mecnun Otyakmaz'ın (Sivasspor SK BaĢkanı, KI:50, Dizi.248-507 arası); a-Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olmaktan TCK'nın 220/2 md. b-22.05.2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması eyl. dolayı 6222 S.Y'nın 11/1, 4-b.c md. gereğince............
Savcılığın mütaalası;
Süper Lig 2010-2011 sezonunun 34. (son) haftasına gelindiğinde; Fenerbahçe'nin; 79 puan ve averaj üstünlüğü ile lig birincisi olduğu, Trabzonspor'un 79 puanla lig ikincisi olduğu, her iki takımın da ligi Ģampiyonlukla bitirme ihtimalinin olduğu, Fenerbahçe'nin; lig birinciliğini koruyarak lig Ģampiyonluğunu kazanabilmesi için son hafta Sivasspor'a karĢı oynadığı müsabakayı kazanmasının hayati önem arzettiği, bu nedenle Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün ligin son haftasında Fenerbahçe'nin yapacağı Sivasspor müsabakasının sonucun.u Fenerbahçe-lehjpe etkilemeye yönelik Ģike faaliyetlerinde bulunduğu, 326
Bu bağlamda; 22.05.2011 günü Sivas'ta oynanacak Sivasspor - Fenerbahçe futbol müsabakası öncesi örgüt lideri Aziz Yıldırım'ın, Ġlhan EkĢioğlu'na; bazı Sivasspor futbolcuları üzerinden Ģike yapılması için talimat verdiği, kendisinin de Sivasspor kulübü baĢkanı ve yöneticileri ile Ģike amaçlı görüĢerek Sivasspor futbol takımının müsabakanın Fenerbahçe lehine sonuçlanabileceği Ģekilde oynamaları karĢılığında anlaĢtığı, Örgütün müsabakalarda yaptığı Ģike faaliyetlerinin en önemli aktörü durumundaki Ġlhan EkĢioğlu'nun bir telefon görüĢmesinde sarfettiği; "iyi 3 dikiĢ, yani her koldan spor yapacağız, çok sağlam" ve bir baĢka görüĢmede Aziz Yıldırım'ın; "Sen Sapancalıyla mı ġekerliyle mi yapıyorsun" sorusuna verdiği "Üçüyle yaptım BaĢkanım" sözlerinden de anlaĢılacağı üzere; Sivasspor müsabakasına yönelik Ģike faaliyetlerinin üç farklı koldan yürütüldüğü (Ahmet Çelebi, Abdullah BaĢak ve Ali Kıratlı üzerinden), Müsabakada örgütün yürüttüğü Ģike faaliyetleri bu bağlamda incelendiğinde; Örgüt lideri Aziz Yıldırım'ın; müsabakadan haftalar önce muhtemelen son hafta Ģampiyonluk maçına çıkacakları Sivasspor takımının ligde düĢme hattından kurtulması, bu sayede Fenerbahçe ile yapacağı müsabakada Sivasspor takımının rahat bir oyun sergilemesini amaçladığı, bu amaçla Sivasspor'un düĢme hattından kurtulabilmesi için Sivasspor ile birlikte düĢme hattında bulunan Bucaspor'un ligden düĢmesinin kesinleĢmesi amacıyla da bir takım faaliyetlerde bulunduğu, Bucaspor - Fenerbahçe müsabakasında örgüt tarafından yürütülen Ģike faaliyetleri ile ilgili çalıĢmalarda da bu stratejinin yansımalarının görüldüğü, ligin 25. haftasına girilirken Aziz Yıldırım'ın; bir telefon görüĢmesinde Mecnun Otyakmaz'a söylediği; "Biz tamam rakiplerini yeneceğiz hiç ondan rahat ol sen kesin yeneceğiz de ama sen bir 3 puan alabilsen' sözlerinin de bu durumu açıkça ortaya koyduğu, bu süreçte örgüt lideri Aziz Yıldırım'ın Sivasspor BaĢkanı Mecnun Otyakmaz ile 11.05.2011 günü yüzyüze bir görüĢme yaptığı, görüĢmenin ayarlanma sürecinde Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz'ın birbirleriyle doğrudan irtibat kurmayarak aracı kullandıkları ve birbirlerinden bahsederken de isim kullanmadıkları ve çevrelerindeki bazı Ģahısların bu buluĢmayı öğrenmesini istemedikleri, aynı gün bu görüĢmeden kısa süre önce Fenerium isimli Ģirketten Fenerbahçe kulübü ile birlikte örgütün Ģike faaliyetlerinin de finansmanını kontrol altında tutan muhasebeci Tamer Yelkovan'a 400.000 TL aktarıldığı, bu durumun dikkat çekici olduğu, Devam eden süreçte; 13.05.2011 günü Bülent Ġbrahim ĠĢçen'in ilk olarak Aziz Yıldırımla, ardından Mecnun Otyakmaz'la, akabinde de Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi ile yüzyüze görüĢmeler gerçekleĢtirdiği, Bülent Ġbrahim iĢçen'in görüĢmek için Ahmet Çelebi ile buluĢmaya çalıĢtığı sırada Aziz Yıldırım'ın Bülent Ġbrahim iĢçen'e hitaben sarfettiği "Sen bak o ...söyle bize yardım etsinler tamam mı, yani belli etmeden yardım etsinler" ve B.iĢçen'in; Ahmet Çelebi'yle yüzyüze görüĢmesinin akabinde Aziz Yıldırım'ı arayarak Ģifreli olarak sarfettiği "O arkadaĢ ile görüĢtüm o hale gelmiĢ mallar abi o gidecek fiyat konuĢacak, gereken neyse iĢte onları sordu etti ben dedi direk onları kendim görüĢeceğim bizzat dedi" Ģeklindeki söylemlerin Aziz Yıldırım -B.iĢçen - Mecnun Otyakmaz - B.ĠĢçen - Ahmet Çelebi Ģeklinde cereyan eden görüĢme trafiğinin içeriğinin Sivasspor - Fenerbahçe müsabakasında Ģike yapılması amacıyla anlaĢma olduğu, bu görüĢme trafiğinde B.ĠĢçen'in, Mecnun Otyakmaz'a; Aziz Yıldırım'ın Ģike teklifini ilettiği, Mecnun Otyakmaz'ın da bu teklifi kabul ederek gerekli Ģike çalıĢmaları ile ilgili Ahmet Çelebi'yi görevlendirdiği, ardından Ahmet Çelebi'nin Sivas'a gönderilerek Sivassporlu futbolcular ve diğer yetkililerle fiyat konusunda görüĢmesinin kararlaĢtırıldığı, Ahmet Çelebi'nin de müsabakada yapılacak Ģikeyle ilgili çalıĢmalarda bulunduğu, Aziz Yıldırım'ın ayrıca müsabaka öncesi Mecnun Otyakmaz'la bizzat görüĢmeyi planladığı, bu buluĢma öncesi bir telefon görüĢmesinde Ġlhan EkĢioğlu'na sarfettiği "ġimdi o bizim, bizim arkadaĢla konuĢacağımda onla nasıl konuĢayım diye Ģey yapıyordum yani, olmazsa senin oradan geçerim konuĢurum" sözlerinden de anlaĢılacağı gibi yapacağı Ģike amaçlı görüĢmenin içeriğiyle ilgili Ġlhan EkĢioğlu'yla fikir alıĢveriĢinde bulunduğu, Ahmet Çelebi'nin Bülent iĢçen'le yaptığı görüĢmede Ģike anlaĢmasına vardığı, aynı gece Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız'la irtibata geçerek görüĢmek istediğini söyleyip Ġstanbul'a gelmesini istediği,, Ģahsın eĢinin doğum yapması nedeniyle kararlaĢtırılan 15.05.2011 günü Ġstanbul'a gelememesi üzerine Ahmet Çelebi'nin ertesi gün Sivasspor yöneticisi Faruk TaĢseten'le sabit telefon üzerinden irtibat kurduğu, görüĢmeden sonra B.ĠĢçetfi 327
arayarak; "Abicim Ģimdi ben bizimkiyle görüĢmeye gideceğimde, anladın mı yani senle konuĢtuklarımızda mutabık mıyız" dediği, Bülent'in onaylaması üzerine "Tamam ben yani operasyona baĢladım haberin olsun" diyerek Ģike faaliyetlerine baĢladığını haber verdiği, Bu süreçte; 17,05.2011 günü Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz'm baĢbaĢa bir görüĢme daha gerçekleĢtirdikleri, görüĢme sonrası M.Otyakmaz'ın Fenerbahçe kulübünden ayrıldığı esnada, Ģahısların civarda bulunan bir araç içerisinden görüntülendiklerinden Ģüphelendikleri, bunun üzerine Mecnun Otyakmaz'm muhtemel bir teknik ve fiziki takip çalıĢmasını hesaba katarak, görüĢmenin Sivasspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe taraftarına satılacak biletler ile ilgili olduğunu belirtir bir görüĢme yaptığı, Aziz Yıldırım'ın bu görüĢmede Mecnun Otyakmaz'm kastını ilk anda anlamayarak "Tabi, tabi bir Ģey olursa öyle, biletlerle ilgili konuĢtuk" Ģeklinde karĢılık verdiği, 20.05.2011 günü Ahmet Çelebi'nin bizzat Sivas'a giderek Ģike faaliyetlerini yürüttüğü, Sivas'ta ilk olarak Mecnun Otyakmaz, Faruk TaĢseten ve Mehmet Oflaz ile buluĢtuğu ve bir süre sonra Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi ve Faruk TaĢseten'in birlikte Sivasspor tesislerine gittikleri, Ahmet Çelebi'nin aynı gün akĢam saatlerinde Büyük Otel'de Mehmet Yıldız'la buluĢarak bir süre baĢbaĢa konuĢtuğu, (Sivasspor:3 - Fenerbahçe:4 Ģeklinde sonuçlanan müsabaka sonrası Ahmet Çelebi'nin daha önce Ģike amaçlı anlaĢtığı Mehmet Yıldız'ın yaptığı bir telefon görüĢmesinde "Ne yapayım Fenerbahçeyi Ģampiyon yaptık gidiyorum" ve bir pozisyonda kafa ile vurup golü atabileceğine dair yapılan bir yoruma karĢılık ise "ne golü atacağım ya ben oraya gol atmaya gitmedim ki, ben oraya bulunmaya gittim" Ģeklindeki sözlerinin müsabakada Mecnun Otyakmaz'm bilgisi dâhilinde Ahmet Çelebi aracılığı ile kendisine yapılan Ģike anlaĢmasına uygun Ģekilde oynadığını göstermiĢtir.) 21.05.2011 günü sabah saatlerinde yine Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi ve Faruk TaĢseten'in buluĢup kahvaltı yaptıktan sonra Büyük Otel'e gittikleri, saat: 13.15'de Mecnun ve Faruk'un otelden ayrıldıkları, saat:18.00'de Ahmet Çelebi'nin Sivas Havaalanında Abdullah BaĢak ve Bülent ibrahim ĠĢçen'i karĢıladığı, birlikte saat: 18.50'de Büyük Otel'e gittikleri, bu sırada Abdullah BaĢak'ta bir çantanın olduğu; (A.BaĢak'ın, çantayı teslim ettiği A.Çelebi'yle irtibatlı Nüvit isimli Ģahsa "O çantayı unutursan beni ömür boyu unut, o, hem senin geleceğin, hem benim, Ġlhan EkĢioğlu'nun" diyerek tembihte bulunduğu,) çanta içerisinde Ģike amaçlı Sivasspor yetkililerine verilecek para bulunduğunun değerlendirildiği, Ģahısların otele giriĢinin ardından Aziz Yıldırım, Ġlhan EkĢioğlu ve beraberindeki Ģahısların da aynı otele gelerek otele giriĢ yaptıkları, aynı otele Fenerbahçe takımı otobüsünün de geldiği, aynı gün saat:20.29'da otele Mecnun Otyakmaz ve Faruk TaĢseten'in birlikte geldikleri, otele geldikleri esnada M.Otyakmaz'ın, Faruk'a çantasını almasını söylediği, Faruk'un da çantayı aldığını söylediği, bu esnada Ġlhan EkĢioğlu, Ahmet Çelebi, Bülent Ġbrahim ĠĢçen ve Abdullah BaĢak'ın birlikte otelden çıktıkları, saat:21.44'de Faruk'un otelden çıkarak Mecnun Otyakmaz'la birlikte otele geldikleri araçtan siyah renkli bir spor çanta alarak tekrar otele döndüğü, saat:22.05'te Ġlhan EkĢioğlu, Ahmet Çelebi, Bülent iĢçen ve Abdullah BaĢak'ın tekrar otele döndükleri, 22.05.2011 günü saat:01.00'de; Aziz Yıldırım ve beraberindeki Ģahısların Mecnun Otyakmaz ve beraberindeki Ģahısları uğurlamak için bahse konu otelin giriĢ kapısına çıkıp Ģahısları uğurladıktan sonra tekrar otele girdikleri, bu esnada Mecnun Otyakmaz'm yanından ayrılan Faruk TaĢseten'in spor çantayı götürerek araca bıraktığı, ardından Faruk TaĢseten, Mecnun Otyakmaz ve Mehmet Oflaz'ın birlikte yaya olarak Sivas meydan istikametine gittikleri, müsabakadan bir gün önce Büyük Otel'de iki kulübün yetkililerinin bu buluĢması esnasında bir yandan da aracı Ģahıslar üzerinden Ģike parasının Sivasspor yetkililerine verildiğinin değerlendirildiği, Ġlhan EkĢioğlu'nun Abdullah BaĢak'a emanet ettiği çanta içerisinde bulunduğu değerlendirilen Ģike parasının önceden Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz arasında gerçekleĢen anlaĢmaya istinaden Mecnun Otyakmaz'm, Faruk TaĢseten'e taĢıttığı siyah renkli spor çantaya aktarılmıĢ olabileceğinin değerlendirildiği, Aziz Yıldırım'ın talimatıyla İlhan Ekşioğlu tarafından üç farklı koldan yürütülen şike faaliyetlerinin diğer ayağının Abdullah Başak aracılığıyla menajer Yusuf Turanlı üzerinden Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'a ulaşılarak şahısla müsabakada para karşılığı Fenerbahçe lehine olacak şekilde oynaması için anlaşılması olduğu, bu bağlamda; Ġlhan EkĢioğlu'nun Abdullah BaĢak'la irtibata geçerek Korcan Çelikay'ın menajeri Yusuf Turanlı'yla 328
Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız'ın kullandığı (5416262626) telefonla maç gününden yaklaĢık 1 ay sonra tek kez irtibat kurduğu, Bülent Uygun'a ait (5467845454-5303265454) telefonlarla ortak irtibatının bulunduğu, B.Uygun adına kayıtlı (5326068788) telefon kullanıcısı ile sık irtibatlı olduğu, Faruk TaĢseten'in kullandığı (5326767067) telefonun; Ali Kıratlı'nın kullandığı (5322569535) telefonla karĢılıklı irtibatlı olduğu, maç günü ve maç haftasında irtibatlarının olduğu, Fenerbahçe ġükrü Saraçoğlu Müdürü Ayhan Bak adına kayıtlı (5324353100) telefonla maç öncesi ve maç sonrası irtibatlarının olduğu, Fenerbahçe Ġdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın kullandığı (5336224580)telefonla maç gününden önce ve sonra irtibatının olduğu, Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız'ın kullandığı (5416262626) telefonla sık irtibatının olduğu, belirlenmiĢtir. Yapılan iletiĢim tespitlerinde elde edilen bilgilerden; Ġlhan EkĢioğlu'nun AH Kıratlı'ya 300.000 dolar verdiği, AH Kıratlı'nın bu parayı 19.05.2011 günü Adapazarı'nda Fatih Akbaba'ya verdiği, Fatih Akbaba'nın ise Ģike konusunda anlaĢma sağlanan (kimlikleri tespit edilemeyen) Sivassporla bağlantılı bir Ģahsa bu paranın bir kısmını yada tamamını 20.05.2011 günü verdiğinin anlaĢılması üzerine yapılan çalıĢmalarda^ -19.05.2011 günü Fatih Akbaba ve Ali Kıratlı'nın birbirleriyle irtibat kurduğu, Fatih Akbaba'nın bu görüĢmelerde Sakarya'nın Sapanca ve Arifiye bölgelerinde bulunan baz istasyonlarından sinyal verdiği, Ali Kıratlı'nın saat:12:34'teki görüĢmede Ġstanbul'da sinyal verdikten sonra Sakarya Arifiye bölgesinde sinyal verdiği, -Fatih Akbaba'nın kullandığı (5327347331) telefonun 19.05.2011 günü ilerleyen saatlerde EskiĢehir'de bulunan baz istasyonlarından sinyal verdiği, bu süreç içerisinde EskiĢehir Spor Kulübü adına kayıtlı (5339679696) telefon kullanıcısı tarafından arandığı, -20.05.2011 günü Fatih Akbaba'nın Ġstanbul'a geldiği, tespit edilmiĢtir. Yapılan iletiĢim tespitlerinde elde edilen bilgilerden; Ali Kıratlı'nın yürüttüğü Ģike faaliyetleri kapsamında, 2. kez, 27.05.2011 günü, Ġlhan EkĢioğlu'nun Ģirket çalıĢanı Fatma isimli bayandan, 300.000 dolar aldığı, parayı teslim almak için Fatih Akbaba'nın 29.05.2011 günü saat:22.00 sıralarında Ali Kıratlı ile bir araya geleceği, ayrıca Fatih Akbaba'nın EskiĢehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile sıkı irtibatlı olduğundan daha önce varılan anlaĢmalarla ilgili olabileceğinin anlaĢılması üzerine yapılan çalıĢmalarda; Fatih Akbaba'nın kullandığı (5327347331) telefonun 29.05.2011 günü Sakarya'da sinyal verdikten sonra Ġstanbul'a geldiği ve burada bulunan baz istasyonlarından sinyal verdiği, bu süre zarfında Ali Kıratlı ile irtibat kurduğu ve saat:22:09'da Bağdat Cad.Bostancı Kadıköy adresinde sinyal verdiği, Ali Kıratlı'nın Bostancı Sahil Yolu Suadiye Kadıköy adresinde sinyal verdiği, Fatih Akbaba'nın Ġstanbul'da saat:22:59'da sinyal verdikten sonra saat:23:06'da Bülent Uygun adına kayıtlı (5326068788) telefon kullanıcısı ile irtibat kurduğu, görüĢme esnasında Fatih Akbaba'nın bazının Gençlik Cd. Ġnönü Mh. Gebze Kocaeli adresinde sinyal verdiği, Bülent Uygun'un ise K.E.V Sefa Sirmen Tesisleri Derince Kocaeli adresinde sinyal verdiği tespit edilmiĢtir.