Cevap: Maçı Değerlendirelim
Maçta beklediğim gibi Bursaspor, deplasman takımı nasıl oynarsa öyle oynadı,yani topu bize verip,karşı atakta defansımızın arasına ve arkasına attıkları toplarla tehlikeli oldular. Biz ise klasik ortasahasız futbol anlayışımızı devam ettirdik. Defanstan Eneramo'ya çokça topu şişirdik,adamı 90 dakika hem böylece biz yorduk,hem de rakip defans iki kişiyle hırpaladı,sonra da niye gol kaçırdı diye bir de eleştiriyoruz? Kamyon! Mehmet'e yaptığımızı şimdi Eneramo'ya yapıyoruz. Arasıra da oyunu kenarlara yaymayı hatırladık ama işe bakın orada da Eneramo çoğu kez sorumluluk aldı. Atıf'ı oynatacak,onun tekniğini oyuna yansıtmasını sağlayacak, al ver yapacak,alan boşaltacak,adam eksiltecek becerikli oyuncu şu an takımda yok. Bireysel çabasıyla iş yapabiliyor şu an Atıf. Çünkü,oyuncularımız düz oyuncular maalesef. Ama,bu biraz da takımın hocasının tercihi. Oyun anlayışınızı,tekniğe değil de kondisyona ve fizik mücadeleye dayandırırsanız,oyuncu seçiminiz de ona göre oluyor,tabela da istikrarsız oluyor.
Kamil,iyi değildi. Oyundan çok koptu. Erman,bal yapmayan arı gibiydi. Kadir-Adem ikilisi ilk devre çok iyi,ikinci devre yorgunluk gösterdiler.Navratil-Ümit ilk kez oynamanın tedirginliğini biraz yaşadılar. Ziya ve Uğur kanatlarda bildiğimiz gibilerdi.
Rıza hoca,oyunu kafasında o ilk 11le oynayıp bitirdiğinden oyuncu değişikliklerini geç yapıyor. Nitekim,oyuna sonradan giren Mehmet Nas ve Pedriel pek katkı veremediler. Durumu idare ettiler. Demek ki çıkabilecek en iyi onbir,ilk 11miş.
Hakemler, TVden seyreden arkadaşlar çok anlayamamışlar ama stadda olan bizlere saç baş yoldurdular. Ben şahsen artık mümkün olursa bu hakemimizin yöneteceği bundan sonraki maçları evde seyretmek,tercihen de hiç seyretmemek için müsaadenizi istiyorum. Oyunu keser,tercihlerini bıktırırcasına karşıdan yana kullanır,kartlarını dengeli çıkarmaz,ne bileyim işte. Ha,kasıtlı yapmadığını da çok iyi biliyorum ama bize şansı tutmuyor bazılarının.
Bir de bu maç şu göze battı. Bizim oyuncularımız penaltı almayı,yaptırmayı hiç bilmiyorlar. Kendini atmayı kastetmiyorum,hakkın olanı almayı diyorum. Çok kaleciyle karşı karşıya pozisyon oldu da ikisi barizdi. Biri Eneramo'nun diğeri Ziya'nın. Bu ikisinin mutlaka dün Trabzonspor'un maçında Olcan Adın'ın yaptırdığı penaltıları seyretmesini tavsiye ederim.
Maçı seyretmekten,bağırmaktan pek fırsat olmasa da birkaç fotoğraf çekip yükledim. O soğukta stada gelen başta taraftar gruplarımız olmak üzere bütün cefakarlara hörmetler. Bu maç,sezonun ikinci yarısının ilk ciddi sınavı ve Gaziantep maçının provasıydı. Önemliydi. Almamız gerekiyordu ve şükürler olsun,aldık.
|