Cevap: "Çöküşün sorumlusu Bülent Uygun!"
Çöküş demek için henüz erken derim ama tehlike de çok yakın, şu üç maçtan istemediğimiz sonuçlar alırsak çöküşten sözedebiliriz.
Bizim en büyük eksiğimiz takımın savunma yapmayı bilmemesi, savunmayı birazcık bilenlerin de takıma girememeleri.Muhsin hocanın mantalitesini değiştirmesi gerekiyor.Rakiplerimizin hiçbiri geriye çekilen, savunmayı düşünen rakipler değil. Oyunun iki yönünü de yapabilen, iyi ya da kötü bir takım gibi oynayabilen ekipler. Biz ise hem takım olamadık, hem desavunma anlayışımız berbat.
Ben de dahil hep şu hataya düştük. Golleri yedikçe o kötü oynadı, bu hafta bu oynasın dedik. Haftalar geçtikçe baktıkki herkes oynamış, ama sonuç değişmemiş.Demek ki suçlu tek tek futbolcular değil. Takım olarak kötüyüz ve oynadığımız sistemi düzeltip daha savunmaya ağırlık vermeliyiz.Rakiplerimizin aldıkları olumsuz sonuçlar ve puan kayıpları bizi yanıltıyor. Dikkatimizden kaçan şu: Aslında hiçbiri düşüşte değil, her bir rakibimiz üzerine koyarak ilerliyor. Biz ne yaptık.Bir tek iyi haber, Mehmet Yıldızın muhteşem dönüşü. Öteki tüm oyuncularda inanılmaz moral bozukluğu ve düşüş var.
Eğri oturup doğru konuşalım.Türkiye dışından bir yabancıya bu verileri, bilgileri verin ve ilk kim düşer diye sorun, Sivasspor diyecektir. Durum bu maalesef.Dibi gördük. Ha peki nasıl kurtuluruz?
1) Fener maçının ilk yarısı güç bela 1-1 bitmiş ama dakka 40dan sonra gol yiyeceğimiz belli olmuş. Oyuncu değişikliği şart olmuş.2.yarı bakıyoruz,aynı takım.HOCA OYUNU İYİ OKUYACAK,VE ZAMANINDA MAÇA MÜDAHALE EDECEK.2) Sürekli şans verdiği oyuncular Musa gibi çok yıprandılar, bir devre oynatabilir, ama Agbetu, Kadir Bekmezci,Cihan ve Yunusa da en az birer devre şan vermeli, YENİLENMELİ.
3) Fener maçının ikinci yarısı santra yapılıyor, tribünlerden ses yok.Takım o ara destek bekliyor,Sivas Sivas demek çok mu zor geliyor? Yiğido Gençlik kendi tribün kısmında muhteşem destek veriyor, harikalar ama nerede Yeniçeriler, 1967liler, garibim Postacı Havuz tribününün önünde yırtınıyor, en az üç bin kişi var,ses çıkmıyor.Yönetim hiçbirşey yapamıyorsa,çok değil 5-6 kişi ile amigo olarak anlaşacak,ellerine birer megafon,walky talky denen kısa mesafe telefon ya da telsiz olabilir tribünler arası haberleşme için verecek. 3-5 basit tezahürat şekli yeter bize yeter ki tüm stad inlesin sesimizle.
Taraftar göreve demiyorum,olmuyor, bizim yapımız belli.Yönetim göreve diyorum, taraftarı ateşlemeye. Postacı gibi gönüllü üçbeş kişi daha bulun zor değil. Hadi!
|