Cevap: Siz de mi sayın Bakan?
.Bu konuyu gündemde tutmak amacıyla, dün akşam LİG TV'de tesadüfen seyretmiş olduğum programdan söz edeceğim. Programın son konusuydu 1 erkek, 2 bayan sunucunun konuşmalarına tanık oldum ve bay sunucu bayan sunucuya "evet Burcu hanım seni dinliyoruz" Burcu hanımın "burada futbolseverlere müjde vermek istiyorum. Bu sene 5 yeni stadın yapılacağı haberini vermek istiyorum. Adana, Sakarya, Kocaeli (Sakarya'ya yeni stad yapılırken komşu il olan Kocaeli'ne yapılmazsa olmaz burada Kocaeli'li futbolseverleri de sevindirmiş olalım) G.antep ve Diyarbakır'a yapılacak olan stadların temelleri bu sene atılacak ve bir sene içerisinde bitirilecek" (tabi kapasitelerini de söyledi aklımda kalmadı hepsi 30 binin üzerinde) dedi ve bu müjde ile programı kapatıyoruz iyi akşamlar diyerek program bitti.
Eeeee hani SİVAS'ımın stadı??? Hani benim müjdemmm????
Uyutuluyoruz hem de ayakta uyutuluyoruz. Sahipsisiz. Başbakan bir daha ki gelmesinde yine müjde verir biiiirrr güzeeeelllll alkışlarıızzzz, ondan sonra bir kış uykusuna daha yatılır. Ağzımızda SİVAS Kengel (halk diliyle çengel) sakızı gibi çiğneyerek stadın ihalesinin yapıldığını, yapılacağını. Stadın projesinin çizildiğini, çizileceğini. Stadın akıllı olduğunu akıllı olacağını. Stadın temelinin atıldığını, atılacağını vs. vs. vs. konuşuruz, yazarız, okuruz, elimimize birşey geçmez popomuzun üstüne otururuz. Bazı bilecenler yine çıkar " 4 Eylül stadını doldurabiliyor muyuz ki 35 bin kişilik yeni stad istiyorsunuz" laf salatalarını okur sinir oluruz. Leyleğin ömrü laklakla geçer misali böyle yazar dururuz. "Büyüklerimiz iyisni bilir." İyisini bilen bizim de büyüklerimiz olsa da bir el atıp şu işi artık bitirseler. Yılan hikayesi artık son bulsa. Ben vallahi bıktım usandım ve hatta bu işten tiksindim. Sırf dün akşam ki programda geçen konuyu haber vermek ve içimi dökmek için yazdım. SAHİPSİZ SİVAS...
......................... Arkadaşlar sapla samanı birbirine lütfen karıştırmayalım..Sonra işin içinden çıkm ak çok zor oluyor..Yukarda ligtv. den söz eden arkdaş bence konuyu hiç bilmiyor....Çünkü bahsettiği illerin projeleri henüz daha bitmiş değil;bu illerin projeleri bittikten sonra ihale tarihleri belirlenip temeller atılacak...Bizim statda gelince neden geciktiğini bilmiyorum ama yalnız bildiğim bu işin bitmiş olduğu..Çünkü bir süredir siteye devamlı yüklediğim bir husus var;o da bizzim statla birlikte Batman-Hatay illerininde ihaleleri için geri sayımın başladığı ....Eğer böyle olmasaydı Aşağıda toki .gov..tr den yüklediğim ihale yazısını siteye koymazlardı... 2.olarak spor bakanı da ntvspora canlı yayında uefa kongresi sırasında öncelikli olarak sivas stadının ihalesi yapılacak lafını da etmezdi..3.olarak aşağıda yüklediğm tokinin sitesinde 19 Martta yapılan bir ihaleden sonra değerlendirmeye alınana ihallerin listesidir..İşte o çıkan ihale yazısı..: Değerlendirme Aşamasında Olan İhaleler :1 Adana, Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Batman, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Osmaniye, Sivas ve Şanlıurfa İlleri 1614 Adet Konut, Hastane, Aile Sağlığı Merkezi, Eczane, Büfe, Ticaret Merkezi, Sosyal Tesis, Cami, Şadırvan, Okul, Yurt ve Stadyum İnşaatları ile Adaiçi Altyapı, Genel Altyapı ile Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmetleri İşi.....Bu yazılan metinde Sivas-Batman-Hataya yapılacak Statyum inşaaatı ihaleleri yer alıyor...Adamlar tek tek il isimleri yerine Sivas-Hatay,Batman illeri için toplu ihaleler yapacaklarını söylüyorlar..19 Martta ihale yapıldıklartan sonra şimdide bu ihaleler değerlendirme aşamasında yer alan ihaleler kısmına alınmış....Yalnız benim anlamadığım Mersin ve Malatya statları için tek tek ihale yapılırken niye Hatay-Sivas-Batman için topluca ihaleye çıkmayı düşünmüşler;işte tartışılacak durum bu....Umarım bu işi bilen biri bu konuda bir açıklama yaparda bizde bilgi sahibi oluruz...
|